Resten av kvällen blir det vila för mig.


Jag är helt slut nu och är så trött. Men Elliot skall sova nu och jag skall se på ett program på 5:an nu kl.20 och sen blir det House kl.21. Elliot och jag badade nyss och lekte massor i vattnet. Så nu är vi båda två rena och fina :)

I morgon blir det fotografering på dagis för Elliots del och för min och Pelles del så skall vi till MVC och lyssna på bebisen. Åh vad längesen det va jag hörde ett litet hjärta slå inom mig.

Nej kolla på tv nu. Missar massor annars :P Hörs i morgon!

Det enda som är kvar på listan.


Det enda som är kvar på "att-göra-idag"-listan är att gå till affären o handla lite mjölk och pålägg. Plus blöjor till Elliot :) Så himla skönt att få allt gjort innan dagen ens är slut. Nu kan kan slappna av och bara ge all tid åt min älskade son. Förhoppingsvis så kommer han vara på bättre humör nu när han kommer hem, för det var han inte i morse haha. Elliot har nog kommit på att han är en egen preson med egen vilja nu. Han är så himla söt när han blir arg, just för att han bara lägger sig ner på golvet och skriker. Det går inte att låta bli att fnissa lite när han inte ser. Men visst kan det också va jobbigt när han gör så. Speciellt när man inte vet varför han blir arg. Han kanske bara gör så för att se vart vår gräns går?

Nu skall vi gå ner till dagis och hämta hem lilleman. Sen äta mellis innan vi går ner till affären :)

Hushållsysslor när Elliot inte är hemma.


Nu har jag suttit och vilat en stund framför datorn och tittat på en del program som jag har missat. Fast nu är det dags att sätta lite fart här hemma. Måste dammsuga, städa badrummet och sen ordna upp köket. Elliot tycker det är jätteroligt att dra ut alla leksaker i köket, vilket jag inte gillar så värst mycket. Me det är klart att han skall få leka vart han vill. Så jag och Pelle får gott plocka upp efter honom när han är på dagis.

Annars så mår jag inte så värst bra. Hostan är som vanligt och andnöd har man. Men igår när jag va på vårdcentralen så fick jag iaf diagnosen luftrörskatarr. Fick pencillin och astmamedicin. Och så skall jag fortsätta ta min hostmedicin till kvällen innan jag lägger mig. Skönt att man vet vad det är för fel nu. Får vila så mycket jag bara kan och passa på nu när lilleman är på dagis.

Dags att sätta lite fart kanske? Måste hinna äta nått också innan Elliot skall hem från dagis. Då blir det att traska ner i alla desse minusgrader och frysa ihjäl. Men gott med frisk luft! :)

Mitt uppe i allt, så kommer detta.


Igår var tydligen inte min dag. Allt bara gick emot mig, därav så lite bloggande igår. Men nu är det en helt ny dag, en ny vecka och nya bekymmer.

Elliot skall till BVC idag och få sin 1½-årsspruta. han skall vara där klockan 14 och innan det skall jag till vårdcentralen. Först ta lite prover och sen träffa en läkare. Min hosta har inte blivit ett dugg bättre utan sämre. På nätterna vaknar jag upp och har andnöd. Eller värre till och med, nästan som ett astmaanfall. Att försöka hosta då är inte enkelt. Jag får panik när det blir så. Men jag hoppas att dom har ett svar på vad det kan va. Det är många i min närhet som tror att jag har lunginflammation och när jag läste om det så stämmer nästan alla symptom in på mig. Så vi får se vad proverna visar. Det är inte kul att ha sån här hosta och sen vara gravid. Stackars lille bebis som ligger där inne i magen och får studsa med.

Så efter vi har varit där så blir det vila resten av dagen. Jag har ingen energi kvar i kroppen och bryter snart ihop. Det är påfrestande att hosta konstant, hela tiden och över allt. Jag hatar det!

Mitt i allt så har jag nog hittat den vagn som skulle passa oss bäst. Jag är grymt nöjd med valet och färgen. En perfekt syskonvagn för oss som har lite utrymme för en barnvagn och vi som åker buss. Det blir nog alltså en Phil&Teds Sport! En limegrön. Först var jag emot den men ju mer jag tänker på den och ser den så gillar jag den mer och mer.

Nu skall jag slänga mig i duschen och göra mig i ordning lite innan vi går upp till vårdcentralen och BVC. Slänger in en bild på den vagn jag tänkt mig :)


1:a advent.


Elliot och jag sov till 8.15 idag. Jag kan lova att det var jätteskönt! Elliot somnade dock vid halv 10 igårikväll. Men min hosta har inte blivit ett dugg bättre så ni kan ju tänka er hur mycket sömn jag har fått i natt. I morgon blir det att ringa vårdcentralen igen. För nu går det så långt att jag spyr upp maten när jag hostar. Det gör ont när jag andas till och med.

Om vädret kanske blir lite bättre idag, skall vi nog gå en liten sväng på julmarknaden. Men just nu är det snöstorm typ, så får se om vi inte bara stannar inne och myser idag. Äter lite adventsfika och dricka lite glögg? Mums! Men nu först skall jag väcka min stora älskling och sen äta en mysig frukost och sen tända första ljuset i adventsljusstaken :)

Just nu är det inte bara Elliot som är förvildad heller. Bebis har varit vaken i snart 2 timmar och bökat runt i magen :) <3 Nu känns allt så tydligt. Mina barn, ni gör mig lyckligaste i hela världen <3

Minusgrader.


Här är det galet kallt. Mina ben är ännu frusna efter att jag kom hem från affären och det är över en timme sen! Men nu har vi ätit mellis, hela familjen och jag har också slagit in Pernillas present som hon skall få av oss :) Nu skall jag slänga mig i duschen en stund, göra mig i ordning lite grann och sen börja med maten. Idag blir det räksoppa med färska handskalade räkor i och vitlöksbröd till mig och Pelle. Elliot får fiskbullar i hummersås och ris eftersom han inte är ett stort fan av soppa hehe. Klockan 17 skall vi vara hos Pernilla och Rickard för att fira Pernilla och fika på massa mumsigt fikabröd :) Det kommer nog bli en riktig myslördag idag skulle jag tro!

Lördagen innan 1:a advent.


I morse så fick jag sovmorgon av älsklingen. Det var hur skönt som helst och jag sov till halv 10. Känner mig utvilad även om jag har haft det jobbigt i natt. Hostan var som värst igår och i natt. Jag hostar tills jag inte får luft längre och har sjukt svårt att andas emellan hostattackerna. Usch! Nu kan jag knappt prata och andningen är hur tung som helst. Jag kanske skall ringa vårdcentralen?

Igår var vi ju inne i Norrköping så då blev det inget bloggande för min del. Vi hittade massa fina julklappar till Elliot, en present till Pernilla som fyller år idag och sen va vi på Mc Donalds och efter några timmar tog vi en liten fika på Fräcka Fröken. Vi åkte hem runt 15-tiden och gick hem till Pelles föräldrar och berättade att vi hade köpt ringar till oss och tog på oss dom då. Så nu är vi förlovade på riktigt! När klockan blev 17.oo gick vi hem till oss för Sandra och Jesper skulle komma och fika o se på Idol med oss. Vi hade det suuuupermysigt! Även om Elliot inte alls va på humör så somnade han en bit in i Idol. Det behövde han. Gud så trött han va!

Idag skall vi till Pernilla och fira henne :) Men innan det blir det skidor på tv och sen handla på Willys till ikväll. Och sen iväll har vi dessutom tvättstugan.

Men nu skall jag först och främst äta frukost med min familj och försöka se om jag kan få fram några ord. Än så länge har jag inte lyckats säga så mycket. Dumma hosta som gör mig så hes !


Vila resten av kvällen? Jo, tack!

Älsklingen är så snäll och fixar maten ikväll. Det är tur det, för min rygg är helt slut. Efter allt donande idag så behövs lite vila nu.

Vi kom hem från marknaden för en halvtimme sen och med mig hem fick jag 2 st tomtar och en saffranskrans som Pelle vann åt mig på ett lotteri hihi. Och ni som inte vet det, så älskar jag saffran!

Om en timme börjar Halv åtta hos mig och sen är det Robinson. Efter det lär jag nog somna. För i morgon skall vi in till Norrköping och handla julklappar. Då behöver jag vara utvilad ;P

Nej hålla älsk sällskap i köket i väntan på mat :)

Nu är man helt slut!


Jag är helt slut i kroppen nu! Efter att Elliot hade lämnats på dagis, så gick jag, Pernilla och Rickard ner till Willys för att handla. Klockan var bara 9.30 när vi var klara, så då gick vi och tog en fika på ett café. Supermysigt! Sen gick vi upp till Jysk där jag handlade 2 st adventsstjärnor, en adventsstake och sen lite gardiner. Efter så gick vi till leksaksbutiken och köpte en pulka till Elliot. En grön fin liten bebispulka fick han :) Nu får vi bara hoppas på att han gillar den. Men vem gillar inte att åka pulka?

Senare i eftermiddag skall vi på en liten julmarknad hos Pelles storasyster. Hennes jobb har en liten marknad på skaer som dom har gjort. Fast vi blir nog bara där en liten stund, för sen ikväll så kommer Freyda hit o skall umgås lite med oss :)

Men nu skall jag sätta mig och äta lite lunch med älsklingen innan Elliot skall hämtas på dagis :) Lägger in lite bilder senare idag på hur fint vi fick det här hemma! Åh jag gillar mitt hem så mycket mer nu hihi! Så mysigt och fint.

Så himla underbart!


Jag har sovit som en gud i natt. Hostmedicinen gjorde sitt kan jag lova! Känner mig utvilad och pigg för en gångs skull så här på morgonen. Härligt!

Elliot sover ännu, men skall väcka honom snart om han inte vaknar själv. Har iaf förberett vällingen och kläder o så. Blir alltid lite stressad när inget är enligt planerna. Fast vi hinner ner till dagis oavsett :)

När jag har lämnat Elliot på dagis så funderade jag på om jag skall gå ner till Jysk och sen leksaksbutiken o köpa adventsstjärnorna och sen en pluka till lilleman. Mycket smidigare o hämta och lämna Elliot på dagis med en pulka. det får bli en liten tidig julklapp från mig och Pelle hihi. Jag tror det blir så. Sen in på Willys och köpa pepparkaksdeg och formar. Freyda kom hit en stund igår, vi drack en kopp thé och pratade massor. Bland annat om pepparkakor :P Får se hur jag gör, men baka nått vill jag iaf.

Nu skall jag se om jag får upp mina två sömntutor inne i sängen. Jag börjar bli vrålhungrig och bebis i magen känner väl likadant hehe. Vi hörs senare idag!

Vilket väder!


Det känns inte roligt o veta att man skall ut i det här vädret för att köpa lite medicin. Men om jag vill sova i natt så måste jag ju ner. Sömn eller hosta? Tror jag föredrar sömn faktiskt! Min hals river det i så den måste vila. Nej så apoteket nästa nu!

Lite att äta vore en bra idé.


Pelle håller på att fixa lite att äta till oss. Elliot somnade innan lunch så han skall också få lite att äta nu. Lite sent men det är bättre än aldrig eller hur? :)

Nu börjar det snöa jättemycket ute igen. Det ser så mysigt ut när man är inne men mindre roligt när man är utomhus i blåsten.

Jag längtar som en dåre tills på fredag. Då när vi skall in till Norrköping och handla julklappar o ha en riktig mysdag! Sen på kvällen, om inget händer och Sandra mår bra, så kommer dom hit o umgås med oss. Hon är beräknad att föda om 6 dagar, så allt kan hända under dom här dagarna. Och samma sak gäller på söndag, för då kanske vi skall på julmarknaden ihop. Men det är också bara om Sandra mår bra :)

Nu blir det mat! Yeeeaaaay :D


Vecka 25 (24+0)

Vecka 25

Plutt:

Barnets skelett hårdnar.

800 gram och 27 cm lång från huvud till stjärt. Barnet har fullt funktionsdug-liga händer och fingrarna har nagla. Dygnsrytmen är mer tydlig.
Barnet har perioder då det är vaket och det sover på mer bestämda tider. Skelettet fortsätter att hårdna.

Jag:

Den tredje trimestern

En del kvinnor kanske har lättare att få kramper i vaderna? Kanske blir du ofta kissnödig? Nu beror det på att livmoderns tyngd och barnet trycker ner på urinblåsan. Gravida kvinnor får lättare urinvägsinfektion än när de inte väntar barn. Tillhör du dem som har haft återkommande urinvägsinfektio-ner bör du vara extra uppmärksam på eventuella symptom som sveda och trängningar när du kissar. Drick rikligt, gärna vatten med citron eller tranbär i, för att förebygga nya besvär. Runt vecka 25 går de festa gravida kvinnor till barnmorskan för en kontroll. Nu börjar mätningen av livmoderns tillväxt. Med ett måttband mäter barnmorskan måttet mellan blygdbenet, symfysen och livmoderns övre kant, fundus. Det så kallade SF-måttet ritas in på en kurva. Normalvärdet ligger ungefär på 23 cm plus eller minus några centimeter. Det spelar inte så stor roll hur just ditt mått är. Det viktiga är att måttet följer sin egen kurva utan några dramatiska av-vikelser uppåt eller nedåt.

Mina egna ord:

Nu känns bebis tydligt när den sparkar. Jag känner dessutom mig själv, väääldigt gravid. Jag kissar ofta och får små sammandragningar ibland. Känns som mensvärk ungefär. Jag börjar som sagt längta som en dåre efter förlossningen redan nu. Och jag längtar verkligen. Är inte ett dugg orolig eller nervös, hara bara en sån stor längtan :) Och så är jag jättenyfiken på vad det är för en liten filur som gömmer sig där inne. Jag har en känsla av att det blir en pojke till. Hade rätt förra gången när jag väntade Elliot, så vem vet, jag kanske har rätt den här gången med?


Vårdcentralen har beordrat mig.


Jag skall nu vila idag och bara stanna hemma. Dricka mycket och senare idag blir det att gå ner till apoteket för att hämta ut mina mediciner som jag skulle få. Blir hostmedicin x2, för både rethostan och slemhostan. Sen skulle jag tydligen få nått mot astman också. Jaja, det är ju roligt. Men det skall bli skönt att få slippa hostan. Lungorna gör ont på mig nu och halsen är helt öm efter att jag har hostat med.

Nu skall jag ta hem det senaste OTH-avsnittet, ge Elliot lunch om en stund och sen kolla på OTH.

Skriver ett inlägg om bebis i magen i ett annat. Har gått in i ny vecka idag! :D

En onsdag som bjuder på snö och minusgrader :)


Natten har varit ganska dålig, men bättre i natt än natten innan iaf. Drömde en massa konstiga drömmar om en barndomskompis till mig och min lillebror. Kan det ha o göra med att det var mer än 2 år sen vi sågs sist nu? Får se om man kanske ses nästa sommar, om han kommer på besök på Gotland. När klockan var 2 så vaknade jag och var extremt kissnödig. Då var det dags att gå upp och kissa, dricka lite och sen lägga sig igen. Där efter vaknade jag lite från och till. Men sen vid klockan 7.14 så vaknade jag igen och kände en sån lättnad av att klockan hade blivit så mycket, så då gick jag upp. Elliot vaknade strax efter mig och var på ett strålande humör. Skönt, igår så var han på inte alls lika bra humör.

Elliot har som vanligt fått en ny blöja av mig och sen välling. Så vi skall snart väcka pappa Pelle som sover jätteskönt haha. Men han skall på möte så det är nog dags att vakna till lite. Nu kanske ni undrar varför Pelle får sova nästan varje morgon och inte jag. Men det är så här, jag kan inte sova länge längre, inte längre än till 8 iaf. Sen är Pelle svårväckt och jag gillar att vara uppe själv med Elliot på morgonen just för att det är så mysigt hihi.

Nej väcka Pelle nu och sen göra lite frukost. Får se vad dagen bjuder på. Men ut skall vi, för det är massor med snö ute, minusgrader och det snöar inte! Fast i och för sig så skall det snöa mer idag, men det gör nog ingenting för Elliot. Vi kan ju bara gå till lekplatsen bredvid oss :)


Nu blir det vila resten av kvällen.


Nu skall jag sätta på mig myskläder och sen slå mig ner i soffan och vänta på att Halv åtta hos mig börjar. Vi blev klara med middagen för en liten stund sen och Elliot har nyligen fått på sig sin pyjamas och skall snart få välling. Disken är också diskad nu och allt är rent och fint. Känner mig faktiskt väldigt nöjd med mig själv :) Jag har orkat laga två middagar, diskat 3 ggr, gått en promenad och mysa med min fina familj. Som sagt, jag är nöjd med mig själv idag. Pelle har också varit väldigt hjälpsam idag. Han har diskat 2 ggr och lät mig vila/sova en stund på eftermiddagen. Jag slocknade på 2 röda sekunder och sov i över en timme på soffan. Det var väldigt välbehövligt känner jag.

Nej myskläderna på och sen äta min dagliga dos med tabletter (järn och folsyra), sen krypa ner i soffan med mina älsklingar <3 Jag känner mig otroligt lycklig idag! Jag har ett underbart barn, en underbar fästman och ett till barn på väg. Jag älskar mitt liv, även om det möter på morgångar ibland.


Kaos!


Det är precis vad det är ute nu! Det har kommit så sjukt mycket snö bara på en dag. Dessutom så börjar det bli kallare ute nu. Det tycker jag är bra. Nu skall det bara sluta blåsa storm också :P

Pelle är nere på OKQ8 och köper cigg till sig själv och jag o Elliot sitter här och lyssnar på musik framför datorn. Så fort Pelle har kommit hem så skall jag ta och diska upp resten av lunchdisken och sen börja med maten. Det blir spagetti och köttbullar idag. Det har Pelle bestämt.

Bebis har varit relativit lugn i magen idag. Fast det brukar bli full rulle på kvällen när man skall sova :P <3

Nu skall jag dock fortsätta lyssna lite på musik och mysa med Elliot <3

Äckelsnö!


Usch jag gillar inte den här snön som kommer nu. Den är slaskig och blöt! Sån snö vill vi inte ha. Kan det inte bli -5 grader eller nått så det fyser på lite och blir pudersnö istället? Mycket bättre :P

Elliot somnade i vagnen på vägen hem och sover ännu. Kan va skönt för honom o få sova lite, men det blir kämpigt att hålla honom vaken sen till kl.19 tidigast. Jaja, det måste gå. Men jag fick iaf sätta mig i soffan en liten stund o vila ryggen innan jag bäddade sängen och plockade upp lite här hemma. Pelle står och diskar just nu. Så fort han är klar så skall jag göra ugnspannkaka med bacon i till lunch. Det har jag längtat efter så länge hehe.

Svea kommer om en timme drygt och då skall vi umgås. Hon skall på ett möte vid kommunen sen ikväll så då passar det alldeles utmärkt att vara här o umgås med mig :D

Men jag går inte ut nå mer idag! Usch, får hoppas på att det fryser på lite i morgon så man kan gå ut och njuta av snön istället för att svettas ihjäl och få träningsvärk i benen!

Snö snö snö.


Det slutar ju inte o snöa. Det bara fortsätter, så nu är det helt vitt ute. Jag skall ta och klä på mig nu och sen klä på Elliot. Sen skall vi gå ner till Willys o handla hem lite till middagen ikväll. Pernilla och Rickard skulle också ner så då blir det sällskap ner iaf :)

Nu skall jag in i sovrummet och hoppa på Pelle ;P Han fick en sovmorgon av mig idag. Men i morgon är det min tur, om jag nu kan sova vill säga.

Vilken natt!


Jag har som vanligt sovit jättedåligt i natt. Min slemhosta är enormt störande. Sen fick jag dessutom kramp i bröstet och efter det vaknade Elliot flera gånger. Jag ser inte fram emot att sova längre. Det känns nästan helt hopplöst att man inte kan få sova bra nån natt. Det händer kanske 2-3 ggr i månaden att det bli nätter som är bra.

Nu har Elliot iaf fått en ny blöja och välling. Vi ser på Vakna med the voice på 5:an just nu, men Elliot är så intresserad av snön som faller där ute och alla traktorer som åker utanför för att ploga och hälla sand på marken. Eftersom det kommer ett team till Elliots dagis idag som kallas förskoleteamet så får han vara ledig idag. Han gillar inte dom och jag är väl inte så förstjust jag heller i dom. Och i morgon har dagis stängt pga planering. Det blir 2 dagar hemma nu och så får han gå på torsdag igen.

Den här veckan ser jag fram emot. Det händer inte så fasligt mycket, men det är nog det som är grejen. Jag får bara lov o vara! Jag har knappt några måsten. Så skönt :) Jag, Pelle och Elliot åker dessutom in till Norrköping på fredag. Då skall vi köpa julklappar och massor av saker till advent. Men det jag mest ser fram emot är nog at vi skall kolla på ringar. Förlovningsringar alltså! Vi har ju varit förlovade nu i 1½ år, men jag har bara haft en symbolisk ring. Men nu är det dags. Det blir som en julklapp till oss två som vi har valt ut tillsammans. Men någonting mer skall vi köpa till varandra, bara nått litet att lägga under granen på julafton.

Nej jag tror det är dags för mig att släppa datorn lite nu. Elliot börjar riva runt som tusan och är helt vild haha. Skriver mer sen!

För få timmars sömn och en envis Elliot.


Jag har sovitalldeles för lite i natt. Vet inte vad det är, men ibland kan jag bli så fruktansvärt pigg! Ligger och tänker för mycket på allt som egentligen är oviktigt. Som i natt tänkte jag på vilka gardiner vi skall ha uppe till jul och vart dom skall hänga. Sen tänkte jag på att det var synd om mig som är tvungen att gå upp tidigt bara för att vi har tvättstugan nu på morgonen. Elliot är grymt envis idag med tydligen. Får inte han som han vill så blir han riktigt arg! Grannarna undrar väl vad vi gör med honom eftersom han skriker och inte speciellt tyst heller.

Så just nu håller jag på att tvätta. Pelle tar Elliot under tiden så att allt flyter på som det ska. Vi hinner inte tvätta speciellt mycket nu heller för vi skall iväg på ett möte sen vid 10 och det håller på ett tag. Elliot är på dagis då iaf och går till kl.14.

Snart är det dags att gå ut till tvättstugan igen, sen äta frukost o klä på Elliot. Full rulle nu på en måndagsmorgon kommer få mig att somna tiiiidigt ikväll haha.

Nu är det kväller.


Jag och Ellior sitter i soffan och kollar på Ensam mamma söker just nu. Pappa Pelle ligger i badet och laddar inför Beck som vi skall se sen. Har ännu lite godis kvar sen helgen, så det blir en myskväll även ikväll. Får se om jag orkar se hela den här Beck. Jag somnar oftast när det är nyheterna på 4:an.

Nu har jag en trött Elliot som står och hänger i mitt ben så dags att återvända till soffan o få min lilla prins att sova. Det är dagis som gäller för honom i morgon. Dom skall på utflykt till skogan o ha med sig matsäck :) Spännande!

God natt på er!

Längtan!


Ibland kan jag få en sån sjuk längtan efter att få se mitt andra lilla barn. Det är inte konstigt, för det är nått man längtar till så klart. Jag vill inget annat än att Elliots lilla syskon skall komma nu. Fast den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge :)

Åh jag älskar det här barnet lika mycket som jag älskar Elliot. Snart kommer jag inte bara vara mamma till ett barn, utan två. Mitt och Pelles egna fina barn. En kombination av båda oss <3

Nej ibland kan jag längta så mycket efter att få ligga inne på förlossningen, BB och sen få komma hem till en förväntansfull Elliot <3 Den här gången är jag inte ett dugg nervös eller orolig inför förlossningen. Jag vill bara ligga där, få ont och sen få fram vårt älskade lilla syskon till Elliot :)


Elliot i pappas famn bara några minuter gammal <3

Vårt andra lilla barn <3 20 veckor gammal i magen!


Söndag.


Vi har haft en riktig slapparsöndag. Eller vi har det ännu. Myskläder på och bunkrade i soffan framför skidorna! Elliot är tokvild och jag tror det blir en promenad senare om det inte regnar.

Pelle är vid pizzerian och beställer lite mat åt oss som vi skall äta till lunch. Blev en kebab med bröd till mig iaf. Gott! Det var jättelängesen vi åt därifrån nu. Måste vara minst en månad sen om inte mycket längre.

Elliot står och klänger på mig just nu så jag får ta och röra på mig :) Hörs senare!

Lördag.


Vi har precis ätit frukost. Elliot somnade väldigt sent igår, så man fick sig en liten sovmorgon i morse. Han vaknade vid halv 8! Gud så skönt :) Men nu är det full rulle på snuttas.

Vi skall snart gå upp till Pelles pappa och kolla på längdskidor. Pelles mamma är kvar på sjukhuset ännu. Tydligen så hittade dom en stor propp. Men vart vet vi inte ännu. Det tar tydligen aldrig slut det här! Men ingen idé att förlora hoppet.

Senare idag så skall vi bara ha det mysigt och ta det lugnt. Min rygg behöver det efter allt rännande på stan i går och allt annat man hade för sig. Det blir lite god mat och mys framför en bra film ikväll med älsk.

Nu är det dags att klä på sig dock. Jag kan inte gå upp i pyjamas direkt :P Hoppas ni får en mysig lördag!



Min lille snorfis :) Mamma älskar dig <3


En lista

About Me
namn: Fanny
födelsedatum: 6 Juli 1988
födelseplats: Södertälje
bor: Söderköping, men har bott på Gotland nästan hela mitt liv
hårfärg: Brunröd
längd: 174cm
skostorlek: 39/40
civilstatus: Fästman/sambo
höger eller vänsterhänt: Högerhänt
stjärntecken: Kräfta

Har du under den senaste månaden:
Haft sex? Jag lever i ett förhållande, säger väl allt?
tappat bort saker? Säkert någon gång
druckit alkohol? Nej
rökt? Nej
shoppat? Ja lite grann
stulit något? Nej
motionerat? Ja, gått promenader

antal:
antal människor du skulle ge ditt liv för: Min familj
antal piercings: Räknas dom man har i öronen så 5 st
antal tatueringar: Inga faktiskt
antal syskon: Fyra småbröder och en lillasyster
antal saker jag ångrar: Inga
antal skor: Måååånga
antal mascaror: Hmm?
antal personer du kysst: -

Var ärlig!
svär du? Ja, för mycket skulle nog min mamma anse :P
sjunger du? Ja mest när jag är själv
plattar håret? Ja ibland
gråter du? Japp
varit depp? Mm.
sett upp till någon? Ja, min moster

har du någonsin:
däckat eller varit jätte full? Ja, men det var längesen nu
blivit kallad hora? Det har väl nästan varje tjej blivit?
blivit nedslagen? Nej
Slagit någon? Dumt nog, ja.
ljugit om din ålder? Haha det här väl alla?
bråkat utan anledning? Ibland kan det hända
Varit uppe 24 h? Japp när Elliot föddes

i framtiden:
namn på barn? Ellah, Elvira, Adrian och många fler.
hur vill du dö? Snabbt
vad vill du bli när du blir äldre? Barnmorska
vart vill du bo när du skaffat familj? Jag har redan skaffat mig en familj, men i en annan stad skulle inte vara helt fel att bo.
drömjobbet? Barnmorska

brukar du
:
lyssna på musik? Varje dag
äta mat? Det händer flera gånger varje dag ;P
dricka vatten? Varje dag
dricka alkohol? Nej inte nu när jag är gravid.
vara lat? Haha det händer nog
skratta: Ja
kramas? Aa det är klart
sova? Flera timmar varje natt
jobba? i skolan? Inget utav det just nu.
ha pengar? Japp varje månad ;P
Om Inte, frågar du dina föräldrar? Det händer men hemskt sällan!

Lite bilder :)


Elliot för några dagar sen. Han är ute och går med sin lille kisse som han fick av sin mormor :)

Elliot idag när vi sitter och äter tacos :)

Pelle älskling <3

En konstig bild på mig själv :P

Magen framifrån :) <3

Magen från sidan <3 :)


Fy bubblan vad mätt jag är!


Jag är så mätt att naveln inte längre är innåt. Den peker rätt ut i vädret haha! Då är man mätt då. Vi har precis ätit tacos och provat våra nya vinglas som jag köpte på IKEA förra helgen. Pelle hade cola i sitt och jag äppeljuice. Elliot fick också samma som jag.

Pelle skall upp till sin pappa och ge honom lite utav tacosen vi åt nu. Pelles mamma är på sjukhuset och mår inte så bra. Så det är bara Pelles pappa hemma, så vi tänkte vara lite snälla o ge honom mat så slipper han stå och laga mat.

När Pelle är hemma igen skall vi fylla på vår stora godisskål med lösgodis och skumtomtar. Elliot får lite choklad :) Sen blir det lite fredagsmys med Elliot innan han skall sova. Vi får dock se när det blir. Han är superpigg nu så det blir väl sen lagom till Idol han somnar.

Tidigare idag så var jag och Pernilla inne i Norrköping och handlade. Pernilla hittade massor med fina saker och jag själv hittade också mycket fint, men höll i mina pengar. Tänkte köpa det nästa vecka i stället när lönen kommer. Men men, man kommer inte från stan utan att ha köpt något. Jag köpte en olja på Apoteket som man smörjer magen med, så man förebygger bristningar. Visst har jag en del sen jag väntade Elliot, men vill inte ha några nya. Köpte också öronhängen till mig själv :) Mycket fina! Det fick bli min namnsdagspresent. Det är den stora Elisabeth-dagen idag. Köpte lösgodis på en kiosk som heter Gottoteket, till fredagsmyset ikväll. Annars var det inget speciellt som jag handlade. Jag är grymt stolt över mig själv måste jag säga!

Nu skall jag och Elliot bygga lite med lego, eller ja, duplo som det heter för dom mindre barnen. Vi får underhålla oss lite nu när pappa Pelle är borta en stund. Jag är så sjukt mätt nu så jag skulle nästan kunna rulla fram. usch kommer krökas innan Idol haha :P

Ha en mysig fredagskväll allihop!

Gooood morgon.


Vaknade för exakt 22 minuter sen haha :P Har sovit rätt bra i natt faktiskt även om en del drömmar har varit hur sjuka som helst. Som tur var så va det inget läskigt iaf! Nu är det dags att tvätta håret, klä på mig, sminka mig och sen äta lite frukost, innan det är dags att möta Pernilla och gå till bussen. Vi skall ha en tjejdag idag inne i Norrköping :)

Nu msået jag dock byta en härlig bajsblöja först på min fisgris Elliot <3

Hörs sen när jag är hemma igen :)

Irriterad och vrålhungrig är ingen bra kombination.


Jag är som ni ser väldigt hungrig och irriterad. Min och Pelles kommunikation är inte alltid den bästa och det blir missförstånd ibland. Vilket det blev nu för en stund sen. Sånt gör mig hemskt irriterad och det är inte roligt när man är vrålhungrig heller. Så nu skall jag ställa mig och diska och laga mat för annars äter vi väl kl. 22 ikväll. Nej men mat på bordet skall det bli och det nu!

Sen blir det baddags för min och Elliots del, Hlav åtta hos mig och senare Robinson. Får se om jag orkar hålla mig vaken under hela programmet dock :/ Är så himla trött med.


Hoppas på snö!


Idag var det torsdag igen. Som vanligt så går dagarna alldeles för fort. Elliot går sista dagen på dagis för den här veckan och jag är själv hemma just nu. Pelle är iväg på ett möte, så jag får njuta av ensamheten en stund här hemma. Är ritkigt skönt måste jag erkänna. Att man får sitta vid datorn i lugn och ro. Bara att få vara :)

Det ser ut att bli en lugn dag idag. Jag har inga planer o inte Pelle heller. Kanske blir en promenad senare när Elliot hämtas på dagis. Har massor med brödkanter och sånt som fåglarna skall få :) Elliot gillar nog det.

I morgon däremot så blir det en dag inne i Norrköping med Pernilla. Kolla lite julklappar och få en tjejdag. Det skall bli roligt! Och på kvällen skall jag, Pelle och Elliot äta tacos och ha en riktig myskväll här hemma. Längtar som tusan om jag skall vara ärlig :)

Men nu skall jag fortsätta lyssna på musik, kolla bloggar och pyssla lite med datorn. Bebis poppar runt som attan i magen nu när jag sitter här :P Tror h*n gillar Rihanna haha!

Onsdag.


Det kommer bara bra ett inlägg idag för min del. Vi skall blåsa datorn och installera nå helt nytt windows. Jag fattar ingenting av det Pelle har förklarat för mig och jag bryr mig faktiskt inte så mycket heller. Bara jag får ha alla mina saker kvar som jag har nu så blir jag nöjd.

Elliot är på dagis nu. Jag gick ner och lämnade honom fast det var Pelles tur haha. Jag insåg att jag skulle sakna honom så mycket att jag tvingade Pelle att stanna hemma så jag fick gå ner med honom. Annars får jag ju inte se honom så mycket idag. Han slutar som vanligt klockan 14 och när han väl är hemma så är det dags för mig att göra mig i ordning eftersom jag skall till mammagruppen idag. Då kände jag att jag var tvungen att få så mycket tid som möjligt med honom. Pelle får gå ner med honom i morgon istället :P

Nu skall jag först sätta mig och kolla igenom hela min användare på datorn och rensa bort skit som jag inte vill ha kvar. sen skall vi städa lite här hemma med idag. Svea är här också så då går det mycket fortare. Eftersom Pelle måste fixa med datorn och det lär ta tid så måste vi bli klara med städningen rätt så fort. tack och lov är det inte så mycket :) Och jag skall se hur mycket jag klarar av med. jag får såna foglossningar och vill gärna inte ha ont sen idag när jag går till mammagruppen. Bebis är dessutom helt vild o galen i magen allt oftare nu! Det gillar vi :) Jag går ju också in i en ny vecka idag! Vecka 24! Men det skriver jag om i morgon när vi har fått ordning på datorn :)

Ha en bra onsdag!

Save tonight


Det är vad som går i mina högtalare just nu :P Med E.M.D hehe. Elliot gillar den.

Jag skall snart ta min lilla surpuppa och klä på honom kläder o sen gå ner till Willys för att handla lite fika till ikväll. Sandra och Jesper kommer sen runt kl.18. Men innan det så skall vi hinna äta mat med. Så det blir hemmagjort potatismos och köttbullar till middag. Självklart lingonsylt till och så skall jag koka lite broccoli till mig också :P

Nej overall på Elliot och sen låta han krypa ner i sin vagn med åkpåse i fårskinn! Det är kallt ute nu ikväll kan jag lova! Iaf här i Söderköping :)

Minnen.


Åh jag kan längta tillbaka lite till den tiden när det bara var jag. Jag ångrar självklart inte mina barn! Men den tiden då det bara var jag, ung och beskymmerlös. Jag var lite utav en som gjorde allt möjligt. Jag var aldrig jättepopulär, jag höll på med mina hästar, hade tonvis med vänner och bodde ännu hemma. Jag festade väldigt mycket. Jag fattar aldrig hur jag kunde ha råd med alkohol och sånt varje helg, men på nått sätt så fixade det sig alltid. Det är som att se en helt annan Fanny. Jag kan sakna den där tiden man gick i skolan, mest högstadiet faktiskt. Jag hade nog inte gjort nått annorlunda om jag fick åka tillbaka i tiden och göra det igen. Jag är totalt nöjd med allt jag har varit med om. Även om det innebär både sorg och kärlek. Det är en erfarenhet jag kommer bära med mig resten av livet.

Det finns så mycket som jag skulle vilja säga till en del personer, säga förlåt och göra en del saker ogjort. Träffa en del spännande människor och inte slösat iväg mina pengar så vansinnigt mycket på sånt som var onödigt! Men det kan jag inte få ogjort nu dock. fast om man ser över det hela, så är jag grymt nöjd med vart alla mina dumheter och knäppheter tog mig någonstans. Annars hade jag aldrig hamnat där jag är i dag. Mitt hjärta har varit krossat många gånger, inte bara av killar utan av annan kärlek med.

Men gud så kul om man kunde få vara en tonåring igen ;P


Jag och min vän Johanna :)

Jag och min Jennie <3

Jag när jag va 16 :)

Jag och min häst Lasse <3 Miss you!

En del av min klass när vi var i England. Jag längst ut till höger :)

Jag och hunden Belle som jag ställde ut :)

Mattiaz, Jennie och jag på Jennies mammas 40-års fest. (Ja det är Ullared-Mattiaz)

Jag, Johanna och Vickan midsommar 2006 :)

Min andra vän Johanna och jag :) <3


Tisdag!


Nu är det tisdag igen. Elliot är på dagis nu och jag sitter mest och bara njuter av lugnet en stund. Även om jag älskar att ha Elliot hemma, leka o busa, så kan det va så otroligt skönt att vara själv ibland. Utan barn alltså. Så jag skall göra mig en kopp thé och sen sätta mig framför datorn igen för att läsa bloggar och sen kolla lite på OTH.

Senare idag så skall man umgås med höggravida Sandra <3! Det ser jag riktigt mycket fram emot. Sen ikväll så kommer hon och Jesper hit för att kolla på House med oss och prata en massa som vi alltid gör :) Åh mys!


Nej en kopp thé var det nu ja!

Skallebank!


Jag börjar få riktigt ont i huvudet, vilket inte får hålla i sig för jag har inga alvedon hemma. Skall dessutom in till Ica Maxi i Norrköping och handla hem lite färskvarror som mjölk bla. Jaja, det går nog över annars får jag lägga mig i säng tidigt ikväll.

Pratade nyss med Elliots dagisfröken och sa att han skulle få gå i morgon. Nu har han varit hemma i 1½ vecka och börjar bli lite rastlös. Han är bara lite snorig nu så jag hoppas att det skall gå vägen. Hostan är nästan helt borta med.

Jag måste göra mig i ordning lite grann nu innan vi skall åka plus att jag måste pussa på min lilla älskling nu innan jag åker iväg till stan :)

Brukar man bli förvirrad när man är gravid? Jag blir helt tokig på mitt minne ibland. Jag kommer knappt ihåg vilken vecka jag är i och sen vad jag har lagt saker. Jag som annars brukar ha ett superminne och komma ihåg allt. Var till och med tvungen att fråga Pernilla om hon visste vilken vecka jag va i haha! Men en sak älskar jag iaf! Att vara gravid! Spelar ingen roll om det är första eller andra barnet. Det är så otroligt mysigt! Men efter den här bebisen så får det dröja många år innan det blir en bebis till. Får bli en sladdis när Elliot och bebisen är mycket äldre :P


Nyårsplanering.


Nu skall jag bege mig upp i regnet till Pernilla och planera lite inför nyår :) Det blir säkert en massa prat om annat med och thé-drickande hihi! Dessutom så är det inga män eller barn som kommer finnas där så det blir en riktig tjejfika. Kan behövas det också :)

Hörs sen!

Måndag.

Jag fick sovmorgon utav Pelle och Elliot i morse. Det var så himla skönt även om jag bara sov 1½ timme extra bara. Men skönt var det! Vi har ätit frukost för en halvtimme sen och jag skall snart klä på mig kläder och sen sätta igång med lite hushållssysslor som har puffats bort i helgen. Tur att vi är två som hjälps åt och en Elliot som älskar att städa även om hans syn på städning kan bli lite stökig haha. Men just nu så sitter han och leker med sin kaffeservis på golvet. För en gångs skull så vet man vart man har honom!

Lite senare idag så skall jag upp till Pernilla och planera nyårsfirandet lite och middagen vi skall ha. fast resten utav dagen består utav städning och lugn. Så lugnt det kan bli med en Elliot som är precis överallt och ingenstans!
Hur ser er måndag ut?


Varför skall jag?


Jag kom på en sak, varför skall jag sluta blogga för? Alla stöter på sina hinder och jag vill inte sluta blogga så fort nått händer. Det som har hänt har hänt. Det finns inget som kan förändra det och istället för att deppa så beslutar jag mig för att fortsätta vara positiv, för Elliots skull och min familj. Så bloggen är i full bruk som tidigare. Jag vet att ni undrar vad det är som har hänt, men min mun är försluten. Jag fortsätter att skriva om min vardag och om mina barn.

Idag är det en ny vecka, en ny start och en ny dag.

Fars dag.

Elliot skall få leka med Wilma om en liten stund. Senare idag skall vi upp och fira Pelles pappa och Pelle på fars dag. Och sen blir det nog mest bara lugnt.

Jag hade en jättebra dag igår. Jag fick glömma allt som har hänt för en stund men det kom tillbaka i morse. Jag skall göra allt för att hjälpa min familj, jag ville verkligen inte att det skulle bli så här. Det som går att göra nu är att finnas till och stötta. Det första året kommer bli tufft, men värst är det nog för Henne. Jag lider så mycket med Henne. Jag är så ledsen över att vår ekonomi inte klarar av en resa till Gotland den här månaden. Då hade jag åkt på en gång pengarna kom in på kontot. Jag vill finnas där, men jag får göra mitt bästa att hjälpa till så mycket jag kan. härifrån. Det är plågsamt att vara själv på fastlandet. Även om jag har Pelles familj här uppe och min älskade son så vill jag inget hellre än att få åka hem. Det är bara några stycken i Pelles familj som vet om vad som har hänt, en liten liten del bara. För jag orkar inte förklara. Jag orkar inte med tanken ens. Våra liv i min familj kommer att ställas på ända nu. Allt kommer att förändras och jag vill inget annat än att krama om dom och säga att kommer ordna sig. Fast det lär det inte göra. Inte ännu på en väldigt lång tid...

Jag orkar inte blogga, ta hand om min familj och mig själv just nu. Inte allt samtidigt. Så jag lägger åter igen ner min blogg ett tag. Ni måste förstå mig. Jag orkar inte.


Det är som det är..


Jag vaknade för en halvtimme sen och kunde inte somna om. Elliot och Pelle sover ännu. Dom får göra det till Elliot vaknar. Dumma drömmar som gör att jag inte kan somna om, som gör att jag vaknar hela tiden med hjärtat i halsgropen och funderingar. Det har nog mycket med graviditeten och allt runt omkring mig som har hänt. Iaf dom drömmarna jag hade i natt. Jag längtar tills min fina familj vaknar så jag får umgås lite med dom innan jag åker bort en sväng idag över dagen. Pelle och Elliot skall vara hemma och jag skall till IKEA och titta lite med Pernilla och Rickard. Mest för att komma på andra tankar och det vet jag att dom kan få mig på. Sen när jag väl är hemma igen så väntar en myskväll med min familj <3 Jag har tur som har dom två. Dom är mittt liv.

Nu skall jag krypa ner i sängen igen och titta lite tyst på tv.


Ta aldrig livet för givet, det kommer vändningar man inte är beredd på. Inget slutar upp och förvåna en heller..

Sa jag underbar?


Fredagen som skulle bli så underbar har fått en vändning. Jag kan inte skriva ut det på bloggen och inte prata om det speciellt förutom mina närmaste. Men jag är så förtvivlad, ledsen och förbannad på hur Dom tänker, dömer och pekar ut en. Det finns inga ord som beskriver hur stort hat jag känner mot Dom där som gjorde så här mot min familj. Jag skulle vilja krossa Dom miljoner gånger om. Förbannade jävla nötter som inte kan se sanningen utan tror på Dom där jävla lögnarnas påhitt. Nej, den här fredagen är allt annat än underbar. Tack och lov så har jag min familj här uppe, men vill inget annat än att åka hem till min familj nere på ön och vara vid dom, stötta dom och bara finnas till.

Jag älskar er och tänker på er massor <3 Det gör ont i mig att jag inte kan vara vid er!

Nu skall jag snart förbereda maten till ikväll så Elliot och Pelle kan äta åtminstone. Jag måste också äta något för bebis skull, även om min aptit är som bortblåst..

Underbara fredag kommer med regn.


Helt plötsligt så är det fredag igen men för en gångs skull så känns det som att jag hinner med. Lite planer har vi idag med, men inga planer som gör att jag får panik och känner press. Så himla sköööönt! Elliot vaknade halv 6 i morse, inte alls kul, men som tur va så var jag redan vaken för som vanligt så är mina drömmar inte alls på min sida. Vi låg i vår säng och busade en stund innan vi gick upp och bänkade oss framför tv:n med en flaska välling till Elliot. Pelle vaknade precis med. Vi skall hinna äta frukost och klä på oss innan lilla bustrollet Wilma kommer och skall vara hos oss en stund på förmiddagen så Pernilla och Rickard kan få göra ett ärende i lugn och ro. Elliot och hon kommer leka massor!

Sen ikväll så kommer eventuellt Svea och Henka hit på en bit mat och umgås lite. Det var ett tag sen vi umgicks alla fyra utan någon annan.

men nu först så skall vi sätta oss vid köksbordet och äta lite fukost o spela lite yatzy. Regnet öser dessutom ner så det smattrar på fönstren. Mysfaktor! Det får bli en innedag idag :)

V.23 (22+1)

Vecka 23

Plutt:

Andningsrörelser

Barnets kropp börjar bli tjockare, men huden är fortfarande rynkig och pigment bildas fortfarande.

Lårbenet är cirka 4 cm långt och huvudets diameter är mellan 5 och 6 centimeter.

Barnets lungor tar ett stort kliv framåt i utvecklingen den här veckan när luftsäckarna bildas. Barnet fortsätter med sina andningsövningar.
Lungorna har så smått börjat bilda ett ämne som lägger sig på insidan av luftsäckarna. Ämnet gör att lungorna lätt fylls med luft, och hindrar att de sjunker ihop och fastnar i varandra när barnet sedan andas ut.

Det kanske är svårt att tro, men om ditt barn föddes nu skulle det ha en chans att överleva.


Jag:

Humörsvängningar

Nu börjar magen verkligen att synas.
Du kan fortfarande uppleva humörsvängningar. Du oroar dig kanske då och då över att du aldrig kommer att bli dig själv igen. De här känslorna är helt normala i det här stadiet i graviditeten. Som vanligt är det hormonerna som spökar. Det är inte mycket att göra åt det. Att vara känslosam är en del av graviditeten. På sätt och vis förbereder det dig för vad som komma skall.

Om du känner dig full av energi så njut av det. Det blir snart tuffare tider.
Du kan märka att det läcker lite urin ibland när du hostar, tränar eller lyfter något. Grips inte av panik. Nja, det kanske är lättare sagt än gjort. Det kallas i alla fall för graviditetsinkontinens och är ganska vanligt och normalt eftersom livmodern nu har växt förbi urinblåsan och trycker på den.

Om du inte redan gjort det - börja med knipövningar och sluta inte med dem. Fortsätt efter förlossningen också. Bäckenbottenträningen hjälper dig att läka och få tillbaka styrkan i bäckenbottenmuskulaturen. Då slipper du fler små olyckor...

Mina egna ord:

Jag har nu som sagt börja se bebisens sparkar mer och mer utanpå nu. Men foglossningarna blir bara värre och värre. Håller jag igång en hel dag utan att vila så mycket kan jag få jätteont på kvällen att jag knappt kan röra mig. Som tur va så skall jag få gå hos en sjukgymnast i december. Jag hade lika ont när jag väntade Elliot men det var senare in i graviditeten. Nu är jag i v.23 och har redan skitont. Något som mamma, Pelle och även en del vänner har sagt till mig är att jag måste vila så mycket jag bara kan. Vilket jag tillåter mig själv att göra mer och mer nu. Annars tycker jag att allt går smidigt. Inga problem förutom foglossningen och jag känner ingen som helst oro inför förlossningen. Jag längtar bara tills jag får föda igen! :)


Elliots nya ord!


Elliot har nu lärt sig att säga en hel del ord. Några har han lärt sig bara så där och några har vi fått honom att säga :) Mammas stora kille nu!

- Mamma (kunde han säga när han var runt 1 år tror jag)
- Pappa (fast han säger mamma till honom ibland med)
- Isse (kisse)
- Titta
- Dä (där)
- Kess (kex)
- Gucka (gurka)
- Pippi (fågel)
- Ojj (oj)
- Ojs siiit (oj shit, vilket han nog har hört mig att säga någon gång :S)
- Aj
- Ea (Svea)
- Bebbiiis (Bebis, och så pekar han på min mage <3 Även på Sandras mage fick vi se att han gjorde på igår hihi)

Det är vad jag kan komma på nu :) men ni märker hur duktig han är! Jag är en stolt mamma jag hehe.



Där va han dock inte så gammal min lille gosfis <3 bara 7½ månad gammal.


Bloggsugen igen.


Satt nyss och läste en massa bloggar och blev sugen själv på att blogga igen.

Allt har lugnat ner sig lite nu. Jag lever inte i ett kaos längre och kan slappna av. Det finns ändå saker som måste göras, men vem har inte det så? Min svärmor har fått sin första behandling nu, jag själv har kunnat slappna av mer och är ute o rör på mig varje dag med Pernilla. Bebisen har börjat sparka så mycket nu att det syns utanpå om jag ligger ner på rygg. Jag och Pelle håller sams jämt och delar på ALLA uppgifter. Elliot är en riktig buse och har kommit in i någon trots. Han har dessutom lärt sig att prata lite mer, så man förstår ibland va han säger! Det är ett tecken på att min lilla kille inte är så liten längre.

Men idag ser det ut att bli en relativt lugn dag. Vi skall bara upp en sväng till Pernilla och Rickard o lämna deras dator som Pelle har fixat i ordning igårkväll. Sen får vi se vad som händer. Elliot är hemma från dagis idag och har varit det hela veckan för han är så förkyld. Men pigg är han så nästa tisdag är det dags att gå till dagis igen.

I förrgår kom den andra snön hit till Söderköping. Och den ligger ännu kvar! Det var äcklig blötsnö men ändå. Inget roligt att gå i med barnvagn dock. Tur att man har en ny nu :) Men idag så är det kallt ute och snön har fryst på. Så jag funderar på om man skall ta och klä på sig och gå ut en sväng för att kanske mata fåglarna med bröd vid ån? Elliot skulle nog tycka det va kul, men väntar nog en stund till o ser om Pernilla och Wilma vill följa med också.

Jag skriver två st inlägg till efter det här. Ett om Elliots utveckling och sen ett om bebis i magen :) Skriver igen när jag har tid!


Sluta blogga..


Jag känner mig sönderstressad, utmattad och inte i balans längre. Jag är trött hela tiden och är som en robot. Så jag har bestämt mig för att sluta blogga ett tag nu, för att ta tag i mig själv och bara finnas till för min familj. Jag vill egentligen inte sluta, men känner att jag måste för att få lite frid. Jag hinner inte blogga samtidigt som jag måste finnas till för alla andra. Om jag skall orka ta hand om mig själv, Elliot och bebisen i magen så måste jag det här tyvärr..

Bloggen kommer finnas kvar och jag skriver inte förrens jag har bestämt mig för att komma tillbaka helt..

Hoppas att ni får en toppenhelg. Vi hörs när vi hörs!

Fredag.

Nu är gårdagen förbi och vi kan blicka framåt i vetskapen av att han mår bra nu.

Fredag idag alltså. Vi får se vad den här dagen bjuder på. En kompis till mig och Pelle kommer hit i eftermiddag o hälsar på. Det var jääättelänge sen vi sågs. Elliot var en liten bebis ännu då. Så det var ett tag sen. Ikväll så blir det bara Idol-tittande och lite god middag. Får se dock vad vi skall äta för vi har inte bestämt oss ännu.

Orkar faktiskt inte skriva så mycket idag. Känner att jag vill ha tid med familjen nu på förmiddagen och sen ta det lugnt. Har haft så mycket nu i flera dagar att jag har glömt bort vårt hem lite grann.

Elliot är jättebusig och på bra humör idag, lika så Pelle. Han har inget hår kvar på huvudet längre. Hans storasyster Anna kom förbi igår och rakade av allt. Pelle hade ju ett helt fågelbo på huvudet haha. Men nu är han snyyyyyggare än innan! <3

Jag skriver mer i morgon för idag skall jag bara njuta av dagen med familj och vänner :)


Sorg idag..


Den här dagen har varit tung och kommer fortsätta vara tung ett bra tag framöver. Även om det inte var just min hund, så var det Pelle och hans familjs hund. Men jag har ändå träffat Mo i snart 3 år minst en gång i veckan. Han var ju också en familjemedlem som räcknades in i min familj. Än så länge har jag lyckats hålla tillbaka tårarna, men dom kommer nog sen när ingen ser. När Elliot och Pelle sover.

Vi skall snart upp till mina svärföräldrar för att äta mat ihop, tänka på Mo och tända lite ljus kanske och minnas alla goda stunder man har haft med honom. Sen ikväll blir det Robinson med älsklingen när Elliot har somnat. Och i säng tidigt för jag orkar inte vara uppe så länge idag..

Elliot kommer nog tycka att det är konstigt att Mo inte finns där hemma hos farmor och farfar nu. Tur att han är så liten..

Nu skall vi ta på oss ytterkläderna och bege oss uppåt till svärföräldrarna. Hoppas att er dag har varit sååå mycket bättre än vår. Sorg är inget en människa vill vara med om, men alla måste tyvärr.

Sov gott Mo <3

Sov gott lilla Mo <3
Nu slipper du lida och ha ont i kroppen.
Vi saknar dig <3


Vecka 22 (21+0)

Vecka 22

Plutt:

Känseln

Ditt barn ser nu ut som en nyfödd i miniatyr. Barnets känselorgan utvecklas och mognar för varje dag som går, och hjärnan och nervändarna är nu tillräckligt mogna för att barnet ska känna beröring.

Om man gör ett ultraljud i den här veckan kan man se hur barnet rör vid fostersäcken och vid sitt eget ansikte samt hur det sträcker ut händerna och griper tag i navelsträngen. De är redan små utforskare.

Man kan se läpparna tydligt. Barnets fortplantingssystem fortsätter att utvecklas.

Jag:

Varmt och svettigt

Känner du dig varmare och svettas mer än vanligt? Som så många andra av kroppens organ blir sköldkörteln mer aktiv när du är gravid. Det kan innebära att du känner dig varmare.

Trots det tycker många kvinnor att det är rätt roligt att vara gravid nu. Du kan fortfarande böja dig och sitta bekvämt, det ska inte vara några problem med att gå och morgonillamåendet har vanligtvis gått över. Du mår förmodligen ganska bra


Mina egna ord:

Nu känner jag plutten helt och hållet i magen. Visserligen så är sparkarna dova eftersom min moderkaka ligger framför plutt. Jag kan känna sparkarna lite lätt utanpå nu också. Det är spännande och inte alls samma känslor som jag hade när jag väntade Elliot. Då var allt så nytt, nu är man "van" men ändå ovan efter som det är en annan liten bebis jag går och bär på. Det är nu det spännande börjar i harviditeten :)


Onsdag den 3:e nov.


Det är sjukt att vi redan är inne i november! Jag kan inte förstå att tiden kan gå så vansinnigt fort. Elliot är 17 månader idag :) Det händer så mycket om dagarna nu så jag hinner aldrig slappna av och njuta. Allt är kaos men samtidigt så trivs jag när det händer lite. Dock kunde det vara trevligare saker som hände men nu är det som det är.

Elliot skall alldeles strax till dagis. Jag själv känner mig som en vandrande zombie och förstår inte hur jag skall klara av dagen. Jag har ett fullspäckat schema idag, och då menar jag verkligen fullspäckat! Jag vaknade i natt tusen gånger pga mina konstiga mardrömmar som höll på att skrämma skiten ur mig. Alla skräckfilmer kan slänga sig i väggen för mina drömmar slår verkligen ALLT! Runt 6-tiden gav jag upp och vaknade till. Elliot vaknade stax därefter. Då satt vi och kollade på bolibompa en stund innan Pelle vaknade också. Då gick jag upp för att sortera tvätten och begav mig ner till tvättstugan. Tur att vi hade så lite tvätt, annars hade jag aldrig orkat!

Efter frukost och påklädning, så sitter vi här nu och tar det lugnt en stund. Det är farligt, för jag börjar bli trött igen. Bebis håller låda i min mage och Elliot utanför hehe. Jag ser både fram emot den här dagen och inte. Nu efter att Elliot har lämnats på dagis så skall jag, Pelle och Svea gå upp till Elliots farmor och farfar på en sen frukost eller en tidigt fika, beroende på hur man vill se det. Pelles och Sveas faster kommer på besök och skall lämna lite kläder till Elliot, Pelle och svärfar. Det var längesen man träffade henne och hennes man nu. Runt 12-tiden så skall jag gå upp till Pernilla och Rickard en stund på en fika där och sen ner mot dagis vid 14 för o hämta Elliot. Sen hem, äta mellis, göra sig i ordning och gå till mammagruppen. Efter mammagruppen kommer Svea och Henka för att hämta mig för att sen igen åka till Pelles föräldrar. Pelles och Sveas storasyster Inka kommer hem på besök. Vi skall berätta för henne att hon skall bli faster igen. Sen skall vi också säga hej då till mina svärföräldrars hund som får somna in i morgon pga sjukdom och ålder.. Plus att svärmor skall få sin första cellgiftsbehandling i morgon så det blir inte så mycket besök efter det för hennes del. Som sagt, det kommer bli en lååång dag, med både glädje och tårar.

Så nu vet ni varför jag inte kommer skriva mer idag. Känner att jag inte hinner eller orkar med allt runt omkring. Jag hoppas att ni förstår mig. Vår el stängs också av i några timmar idag för dom skall fixa nått med en elcentral här utanför.

Går in i vecka 22 idag med! Så skriver omd et i ett inlägg efter det här :)

Jag är hungrig!

Jag gillar inte att vakna upp på morgonen och vara vrålhungrig. Då mår jag illa och kan knappt äta nått till frulle. Så gissa vad jag och Elliot skall göra alldeles strax? Jepp, äta frukost hihi. Sen är det dags att klä på sig lite kläder och gå till dagis kvart i 9.

Elliot har inte varit rolig i natt. Han har gnällt och sovit oroligt, så jag antar att han har drömt nått läskigt. Min stackars lilla älskling. Jag känner inte alls för att lämna honom till dagis idag, men han måste. Han blir så himla ledsen om han har varit borta flera dagar från dagis. Då vill han bara följa med mig hem igen.

Nej jag skall ta och duka fram frukost till oss nu och ha en liten mysmorgon innan det bara är jag och Pelle kvar här hemma.



Ni får en fin bild på Skrållan när hon ligger och slöar på soffans rygg ;P


Sex and the city 2.


Jag och älsk skall kura ihop oss i soffan och kolla på film. Idag är det min tur att välja film så jag valde Sex and the city 2! Den var ett tag sen jag såg nu och jag tror dessutom att Pelle har tröttnat att se på Eclipse hehe :) Elliot somnade för en nästan en timme sen så nu är det lugn o ro här ikväll. Bara katterna också kommer hålla sig lugna blir jag nöjd.

Efter filmen är det dags för oss att krypa i säng och känner jag mig rätt så kommer jag hinna somna innan filmen är slut oavsett hur bra den är haha. Lång dag i morgon och värre dagar väntar oss här i veckan. Inte en rolig start på en måndag, mycket kommer att hända och det känns som att man själv aldrig får vila eller slappna av riktigt innan nästa stora grej händer.

God natt och sov gott!

Måndagskväll.


Klockan är inte ens 17.00 och det är mörkt ute. Det känns verkligen att vi ställde om klockorna igår. Men det innebär ju faktiskt att vi är ett steg närmare julen :P

Vi gick en långpromenad efter lunch med Pernilla och Rickard och barnen så klart. Det var så otroligt skönt att få komma ut och röra på benen en bra stund och känna sig trött när man kom hem. Och en annan som var trött var Elliot. Han somnade på nolltid när vi kom hem och sov ända fram till kl.16. Då var jag tvungen att väcka honom så att han kan sova ikväll. Jag själv somnade också en stund på soffan. Kunde rå för det. Ögonen bara slocknade och innan jag visste ordet av det så hade jag sovit i mer i en timme! Skönt var det hihi.

Om en liten stund så skall jag se på Unga mödrar och sen börja med maten till mina hungriga älsklingar här hemma. Jag var sjukt sugen på spagetti och köttfärsås så det får det bli ikväll. Efter maten skall Elliot bada och sen leka en stund innan det är sovdags.

Bebis höll låda i magen förut <3 Den känslan att få känna sitt barn innefrån magen slår aldrig fel. Det känns som första gången helt tiden tycker jag. Hade jag inte haft såna foglossningar så hade jag velat vara gravid jämt haha! Nej nu efter att lilla plutt har kommit till världen så skall jag bara vara mammaledig i ett halvår, sen får Pelle ta över eftersom jag skall börja plugga.

Nej sätta sig framför tvn och vänta på att programmet skall börja :)


Magen för några dagar sen <3

Måndagen den 1 november!


Nu har jag varit off ett tag med mitt bloggande jag vet. Men ville njuta till fullo när familjen var här och sen så har det varit mycket annat med som jag känner att jag vill hinna med. Men nu tänkte jag iaf att jag skulle börja igen :)

Dagarna har rullat på och det var så himla kul att ha familjen här. Allra mest mina syskon Mathilda och Mattias. Elliot älskade att ha dom här. Han somnade alltid fort på kvällarna för att han var så slut efter all lek. Det var hemskt när dom skulle åka hem. Jag har nog aldrig saknat dom så mycket som jag gör just nu. Det är tomt här hemma och Elliot tycker nog att det är lika tråkigt som vi. Det som är värst är att jag inte kommer få se dom förrens i vår igen. Det är många månader tills dess och en lång väntan. Jag hatar att bo så långt ifrån min familj på ön. Tur att jag har Pelle, Elliot, bebisen och sen Pelles familj iaf.. Men det är inte likadant som ens egna föräldrar o syskon.

Men annars så har vi umgåtts med Pernilla, Rickard och deras barn, samt att jag och Elliot har varit med Linda och Oliver. Så helt deppig har jag inte varit hehe.

Bebisen i magen mår jättebra och i tisdags så var jag på UL igen. Eftersom jag skulle vara där kl 8, och Elliot skulle till dagis kl.9 plus att mina syskon var här så ställde Linda upp och var min "partner" den stunden och följde med. Bebisen var livlig och lite busig. Den ville inte ställa upp o vara med på bild så jag fick tyvärr bara en bild med mig hem, men den vart så fin <3 Bild får ni se i slutet av inlägget.

Nu gör jag ett jättehopp och hoppar ändå tills igår. Orkar inte gå in på detalj vad jag har gjort dom senaste dagarna. Sen minns jag inte riktigt heller, mer än att i torsdags så åkte jag och Elliot in till Hageby i Norrköping o träffade Linda o Oliver och i fredags så var Sandra och Jesper här på middag :) Men igår då, så var vi uppbjudna hos Pelles föräldrar på lunch. Dom bjöd på våfflor och sen kaffe eller thé efter. Vi spelade även poängpoker ett bra tag med. För en gångs skull så tog det jättelång tid innan nån vann. men tillslut så lyckades Pelles mamma vinna och då gick vi hem till Pernilla och Rickard så att barnen kunde få leka lite och vi fika. Det var lika mysigt som alltid. Sen på kvällen när jag låg i sängen och kollade på film så kände jag bebis sparka jättetydligt att det till och med kändes utanpå (glömde berätta att min moderkaka ligger framtill i magen så det kan va svårt o känna bebis ännu)!! Så himla härligt att få känna det lilla livet i mig :) <3

Idag skall vi bara ta dte lugnt. Vi skall gå ut senare idag med Pernilla och Rickard. Barnen vill nog ut o leka idag så det blir nog o gå till lekparken och sen fika lite grann :) Sen blir det bara en hemmadag. Känner att det var länge sen vi var hemma på efetrmiddagen och kvällen själva, så det är något jag ser fram emot faktiskt! Men nu först så skall jag hoppa in i duschen och sen ta itu med frukostdisken. Pelle och Elliot får bädda sängen och sen dammsuga hihi :)

Men nu vet ni att vi lever iaf! Hörs senare idag med lite bilder från dagen och sen update :P


Här är den senaste bilden på vår andra lilla skatt <3

RSS 2.0