Efter jul..

Nu är julen nästan  slut kan man säga. Fast inte riktigt här hos oss! Mormor, Ove o Jesscia o Egon kommer hit idag för o äta julmat och för att ha julklappsutdelning. Det skall bli kul o få träffa mommo!

Annars har det i princip varit lugnt här hos oss. Vi har haft lite besök och fikat massor. Känner att det är gaaanska hopplöst att gå ner i vikt när det är vid den här tiden.. Men det får bli nya tag efter nyår!

Elliot har tagit några krypsteg här för en stund sedan! Nu kryper han på riktigt!! Åh min fina pojke, han blir ju bara större och större. Om en vecka så blir han 7 månader redaan. Var tar tiden vägen??

Nu skall man se omman kan hjälpa till lite här hemma eller om man skall se om man kanske får spela lite tv-spel hihi =P

Hoppas ni har det bra där ute =)

God jul på er!

Idag vankas det till julafton. Nu är finkläderna på, barnen har gjort nejlikaapelsiner och snart är det dags o äta gröt! Så otroligt gott.

Igår va vi på stan för o handla sista julklapparna till min familj. Köpte även en bh till mig själv! En som passar och sitter jääätteskönt. Snygg är den med! Men usch va folk det var på stan. Gillar det inte, men man är ju tvungen.

Nu skall vi som sagt äta gröt och sen blir det en promenad för mig, Elliot och Pelle. Vi måste köpa mat till Elliot som håller på o ta slut och lite saker till mamma med. Sen är det nästan dags för Kalle Anka, efter det så kommer min låtsasfarmor och låtsasfarfar hit för o äta julmat och öppna julklappar. Tror det kommer bli en bra jul!

Elliot sitter i Pelles knä och är hur glad som helst <3

Om man skall ta och bli social? Tror nog det! Vi hörs efter all julstress, i morgon blir det hem till mina bröder för i fira jul. Men som sagt, vi hörs!

God jul!

Goooooootland!

Idag bär det av till ön igen :) Går ner till bussen om ca 6 timmar och sitter på båten om 10 timmar. Helt sjukt att man vaknar upp hemma, packar, åker iväg och sova hemma hos mamma. Det skall iaf bli underbart att få komma hem till mitt andra hem lite och äntligen få fira jul med mamma igen och äta hennes helt fantastiska mat!

Elliot, Pelle och Svea sover nu, men jag skall ta och väcka dom vuxna för det är faktiskt dags o packa och göra i ordning allt innan man åker. Skall dock bli intressant o se hur mycket jag packar idag! Tror jag får tänka på att mamma har ju tvättmaskin :P

Nä väcka Svea och Pelle nu då :)

4 timmar kvar...

..Tills folket kommer. Börjar bli lite småstressad men det går nog bättre när Svea kommer hit snart :) Då är vi ju faktiskt tre stycken som kan hjälpas åt. Det snöar ute och det är så himla fint! Får verkligen julkänsla när det är snö ute och det är kallt.


Imorgon åker vi ner till ön! Gud va jag längtar efter det. Men ser inte fram emot o åka buss och båt en hel kväll, men vad gör man inte för att komma ner till familjen och fira jul. Min lillebror kommer tyvärr inte va med i år utan han skall fira med vår pappa i Göteborg där han nu mera bor oxå. Men jag tror jag klarar mig utan David haha. Vi brukar ändå bara bråka o bli osams. Fast man får lov o sakna honom.

Nu är det verkligen dags o sätta fart. Det är mycket som skall göras och så lite tid o göra det på!


Som ni ser är det här bara lite snö på vår balkong. Nu är det mycket mera!

Kyla, julbestyr och en sovande bebis.

Det är fruktansvärt kallt ute i natt. Vet ej rikitgt hur mycket det är nu, men förut var det iaf lite över -10, men nu är det betydligt mer. Igår mätte vi upp till -25 innan vi la oss. Men både jag, Svea och Elliot trotsade kylan idag för att vi var tvungna att inhandla dom sista julklapparna till lilljul. Nu är det iaf gjort, julmaten är köpt till julbordet vi skall ha och även en ny julgransbelysning fick följa med hem.

När vi väl var hemma igen så slog jag och Svea in dom sista julklapparna och underhöll Elliot, Plus så klädde vi granen! Åh så fin den blev. Riktigt trevligt <3

Svea stack iväg sen vid 19-tiden för att gå på bio, så då var det meningen att jag skulle börja med julskinkan fast tog ett vääääldigt långt bad med Elliot i stället. Både han och jag behövde efter två dagars rännande på stan. Men vid halv tio så ställde jag mig iaf för att göra julskinkan! Och den var hemskt god, första gången man gör det och den var nästan lika god som mammas! Sen satte jag mig framför tv:n med smörgåsar och ett gals mjölk o kollade på film.

Och nu så sitter jag här och summerar min dag över lag och funderar starkt på att gå i säng. O ni som undrar varför jag ännu är uppe så kan det ha o göra med att min lilla vackra prins Elliot vaknade då när jag skulle börja med julskinkan och fick inte honom att somna om förrens kl. 23.

Nej sängen nu mina damer och herrar!





En vääldigt vaken Elliot <3

Julskinkan före!

Julskinkan efter!

Våra julklappar som skall öppnas i morgon. Pelles familj kommer med sina i morgon =)

Vår fina gran!

P.S. Fick tredje boken av Pelle i Twilight-serien i en förtidig julklapp =) <3


Julgransbelysning? Fy fan säger jag!

Japp nu sitter man här, irriterad och måttligt glad. Jag har städat och pyntat klart nu. Det enda som va kvar var julgranen, vilket jag har längtat efter hur länge som helst o sätta upp! Men vad tror ni händer när belysningen sitter upp i granen och kontakten sätts i? INGET! Den är trasig, så vi måste köpa en ny i morgon! Usch! Jag har inte alls tid för o ränna omkring och leta efter en sån egentligen, men men. Måste man så måste man! Jag som hade tänkt lägga in fina bilder på mitt verk som jag har gjort idag, men jag får tänka om helt enkelt.

Nej, få Elliot och somna o sen äta nån kvällsmat. Har haft så mycket o göra att jag inte hunnit. Det är väl tillåtet o äta sent ibland.

( Funderar starkt på o kasta ut skiten på balkongen så får det ligga där. Strejkar mot julen! ) Nä men så kan jag ju inte göra. Får ta nya tag i morgon. Nu skall jag njuta av resten av kvällen med Pelle och Elliot. Blir "Flickan som lekte med elden" ikväll.

Ha en bra kväll ikväll och håller tummarna på att er belysning inte slutar att fungera hihi =P


Julstädning och julpyssel!

Julmusiken spelas högt i våra högtalare (inte för högt eftersom vi har Elliot) och jag trotsar mitt halsont bara för att få det julfint här hemma. Svea har råkat på en hjärnskakning ute i det här ovädret och har åkt hem till hennes föräldrar för att vila, så jag får ta tag i julstädningen själv här. Pelle skall ha Elliot så länge eftersom det är svårt att städa när han är missnöjd. Men det går lite fortare om jag får städa själv oxå hihi =P

Nej nu är det dags att dra igång på allvar. Det här är min att-göra-lista:

-Damma
-Stryka juldukarna
-Dammsuga
-Julpynta
-Klä julgranen
-Baka pepparkakor
-Göra rent kissarnas lådor

Visst det kanske inte är så mycket men det är sånt som tar en hel dag i princip. Men måste bli klar med det här idag, för i morgon måste jag till stan för att inhandla dom sista julklapparna och sen skall man handla julmaten, plus att man har tvättstugan i morgon! Och på lördag så skall jag försöka ge mig på och göra Janssons frästelse och julskinka. Och på söndag så skall vi ju ha lilljul kl.16 med julbord, julfika och julklappsöppning. Och sen på kvällen skall jag och Pelle börja packa lite inför resan till Gotland på måndag! =) Som sagt har en del att göra, så det är lika bra o sätta igång!


En massa snö.

Tycker inte om snö, men kan hålla med om att det är fint. Och mysigt så klart. Julkänslan är här!


Idag så har jag inte gjort så speciellt mycket. Bara varit hemma, spelat yatzy med Svea och Pelle. Plus så har jag och Svea varit nere vid Willys och handlat. Elliot var oxå med så klart!

Elliot har kommit in i en period när inget passar. Han är ledsen så fort han inte får som han vill och bara gnäller. Dels så vaknar han oxå på kvällarna och kan va vaken i timmar. Det spelar ingen roll vad man gör, han somnar ändå inte. Som förälder är det frustrerande när man inte får sin egentid på kvällen. Alla saker som man skall hinna med när barnet sover, hinner man inte med när det är så här. Hoppas hoppas hoppas att den här kvällen blir bra, för jag måste hinna göra massor av saker som skall vara klara tills i morgon. Vi som hade det så bra på kvällarna nu och kunde slappna av och rå om sig själv en stund, är som bortblåsta. Älskar självklart att vara med Elliot, det är det bästa som finns. Men man måste oxå kunna få ta hand om sig själv. Äsch, som sagt är det här nog en period i Elliots utveckling och vi kommer nog snart in i våra rutiner igen.

I morgon är det julpynt, juldukar och granen som skall fram. Måste få lite jul här hemma innan vi åker till ön. Och det är ju bara några dagar kvar nu tills vi åker! Skall bli så kul att få komma hem och träffa alla igen. Men ett minus är att det är sista gången jag kommer få vistas i mitt "barndomshem". Mamma och co flyttar till en mindre lägenhet tidigt i vår. Jaja, man kan inte hålla fast vid saker för evigt. Jag börjar dessutom bli orolig inför resan. Tänk om det är massa folk på bussen? Tänk om det blåser och gungar fruktansvärt mycket på båten? Jag som blir så fruktansvärt sjösjuk för minsta lilla våg som slår emot båten! Kanske blir en sån där resa man aldrig glömmer? När man ser bara himlen och sen bara havet! Nej, usch blir ju nästan sjösjuk redan nu. Får nog sluta med det här.

Får istället ställa mig och laga lite mat till min fina familj. Dock är  jag inte så hungrig men men, behöver ju inte äta så mycket hihi!

Ha en bra kväll ikväll! Min pappa skall komma hit senare och lämna lite julklappar till Elliot så jag får se om jag hinner skriva nått mer sen..

         

Min vän!

http://www.kanal5play.se/program/play/ullared-s01e07

Har lagt in det senaste Ullaredavsnittet som det bara är att klicka på som får man se det. Än en gång så har vår vän Mattiaz visat sig i tv.

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta, men saknar faktiskt honom! Kunde inte låta bli och skratta åt hans knäppheter. Jisses, det var ju flera år sen vi sågs! Hoppas han kommer ner till Gotland nu när vi är nere..

Nej åter till verkligenheten. Jag och Pelle skall ner på stan sen en sväng igen och se om man hittar några fler julklappar. Hoppas, för vill verkligen bli klar med det så man slipper tänka på det. Förut när jag sa att vi inte hade köpt så mycket så glömde jag ju helt bort att vi köpte ju faktiskt lite till, men det kan jag inte säga här för en del av dom som skall få julklapparna läser min blogg hihi!

Elliot fick iaf en badbok med Tiger och hans vänner. Det var typ allt vi hittade till honom igår. Får gå till leksaksaffären igen för o titta. Han måste ju få fler julklappar haha!

Nu skall jag klä på mig och sen får jag ta o fixa lite här hemma innan vi beger oss av mot stan.

Jag är riktigt taggad på o skriva mycket idag hihi!

     

Snö!

I morse när jag vaknade så skulle jag gå på toa, då samtidigt så hinner jag titta ut i fönstret och vad ser jag? Jo en massa snö. Eller massa o massa, det var iaf 1 cm kanske. Så det lär bli en promenad idag! För Elliots skull. Jag själv är inte så jätteförtjust i snö, visst det är fint o så, men jag hatar när det kommer innanför kläder.

Igår så gick jag och Pelle nere på stan och köpte lite julklappar. Hittade inte så mycket så vi får nog ta en ny dag o handla lite. Sen var vi bara här hemma och fixade o donade. Spännande va?

Kom på att jag måste ge mig ut i snön iaf, skall ner till biblioteket och skriva ut våra båtbiljetter och bussbiljetterna samt lämna in lite papper.

Nu skall jag ta och byta blöja på Elliot o klä på honom. Det blir alltid så sent med allt när man sover så länge. Fast jag klagar inte direkt haha!

Hörs senare!

                    

Vilken söndag!

Känns som om det var jättelängesen man vakade första gången i morse. Klockan var halv 6 och varken jag, Elliot eller Svea kunde somna om. Så det var bara för oss o gå upp med pigga Elli och få i sig lite vatten. Vi såg på lucia sen vid 7 men Elliot orkade inte hålla sig vaken så han somnade i min famn medans jag kollade på tv hehe. Mys mys.

Men den här dagen har verkligen varit konstig. Har inte gjort alls mycket men ändå så är man helt slut. Tror det kan vara ölen och cidern jag drack igår. Det var iaf jättekul hemma hos Anna igår. Vi lyckades göra lite julgodis och äta mat. Sen vet jag inte vart tiden försvann. Vi var iaf hemma igen vid halv 11 skulle jag tro. Stackars Svea som drack för mycket. Men jag mår fint nu, drack inte så mycket men blev ändå bakis. Tur att Pelle hade Elliot i natt så jag kunde få sova ut. Och vet ni? Det gick hur bra som helst. Mina underbara pojkar är bara bäst. Älskar dom <3

Nej nu skall jag ta tag i snabeldragarn och min trasa för här skall städas inne på toaletten och i lägenheten! Får oxå ta o skicka ett sms till Svea och fråga när hon hade tänkt komma hem.
Får se om jag skriver senare. Beror på vad som händer nu ikväll =)

Bjuder på lite bilder från i fredags på Elliot och kissarna =D














Tjejkväll ikväll utan min Elliot.

Japp, skall hem till Anna sen (Pelles storasyster). Svea, jag och Anna skall baka julgodis. Blir nog en cider till det och god mat. Skall bli riktigt skönt att baara få rå om mig själv lite. Pelle skall vara hemma med Elliot så länge, vilket jag tror kommer bli jättebra.

Annars idag så har det inte hänt så mycket. Pelle gick i förmiddags till hans föräldrar för att se på skidskytte. Så det har mest varit hemma fast Svea kom förbi en sväng här hemma förut, men gick upp till hennes mormor för ett tag sen. Jag och Elliot låg på soffan för en stund sen och blundade för ett ögonblick.

Elliot skall ha mat nu alldeles straxt och sen skall jag göra mig i ordning lite. För en gångskull så vill jag känna mig fräsch =) Vid halv 5 måste vi gå ungefär, för jag skall lämna över Elliot till Pelle hos svärföräldrarna. Svea kommer väl om en stund tror jag. Nä nu skall jag ta och pussa lite på min backande Elliot nere på golvet. Han vet hur man backar nu när han ligger på mage och det är så han tar sig fram haha! Hur söt som helst <3

Får se om jag hinner skriva nått mer ikväll. Beror på när vi kommer hem ikväll =)

Annars får ni ha en bra kväll!


Värsta natten på länge..

Elliot hade nog feber i natt efter svinsprutan igår. Han bara grät o grät och ville inte sova. Jag som har haft feber i natt och har det ännu är helt utmattad. Jädra spruta till o göra så ont. Jaja, hellre må dåligt i en dag än o ha svininfluensan.

Idag blir det bara o ta det lugnt för vår del. Jag och Svea skall väl gå ner till Willys sen i eftermiddag när hon har kommit hem från skolan. Måste ladda upp för Idol-finalen! Och jag är helt säker på att Erik vinner!! Hoppas hoppas hoppas. Måste fixa lite här hemma sen med Sveas hjälp oxå.

Nej nu blir det frukost med älsklingarna i soffan framför skidskytte på tv. Måste bättra mig på o uppdatera lite bättre här på bloggen.

Hörs sen!

New Moon-time.

Nu skall jag sätta mig ner och se på New Moon. Ni som känner mig vet ju om att jag kan se en film om och om igen tills jag tröttnar. Även om det innebär att jag skall se den 67 ggr. Åh älskar filmerna. och ni som säger att dom är dåliga kan slänga sig i väggen. Ni har helt enkelt inte filmsmak =P.

Idag har det inte hänt nå speciellt så det finns inget mer o skriva. Jag vill bara se på New Moon och njuta nu.
Skriver mer i morgon.

Pysseldag!

Idag har det inte hänt så mycket förutom att jag har fixat här hemma. Städat och tvättat Elliots babygymsmatta som vårt lilla kattkräk har pinkat på. Sen har man skruvat ihop Elliots läragåvagn och en annan liten vagn som är en liknande läragåvagn.

Har oxå gått ner till Ica för att hämta ut ett paket på posten och köpt julkort som skallskickas iväg i morgon. Vi åt lite sen kvällsmat idag så Elliot är ännu vaken men skall snart sova. Tror han börjar bli lite trött. Just för stunden så ligger han och leker med Pelle i soffan. Mammas lilla älskling.

Svea är och handlar julklappar med Emil, men hon kommer väl hem snart får man hoppas hihi. Vi skall nämligen se på Runaway bride på kanal 9 ikväll kl.21:00. Den var riktigt länge sen man såg den sist så jag ser fram emot o se den. Speciellt med Svea som har samma filmsmak som jag. Pelle är absolut inte intresserad av såna filmer så det är verkligen tur att jag har Svea i mitt liv =)

Igår så gjorde jag och Svea nejlikaapelsiner o hängde dom i köksfönstret. Riktigt fint nu i köket och det ser så juligt ut. Plus så kollade vi klart på 2012 på kvällen. En sån bra film, men inte bra för mig haha! Jag blir så uppjagad att jag knappt kan sitta still i soffan och bara propar i mig en skål pop corn! Dock nyttigare po corn än vanligt men ändå. Nä men den var bra som sagt. Just det ja, bokade även bussbiljetter ner till Oskarshamn igår. Så nu är både båtbiljetter och bussbiljeter betalda. Så det blir en jul på Gotland =) Så jag, Pelle och Elliot åker den 21:a dec. Och dagen innan så skall vi fira lilljul med Pelles familj.

Längtar efter mina vänner nere på ön. Skall bli så skönt att få träffa er igen! Men synd är det att Svea inte är med oxå. Men hon skall vara här hemma och passa våra katter =)

Nä lägga Elliot nu och slöa framför tv:n. Får be min karl att gå ut med soporna och lämna en kartong i förrådet hihi =P!

Hörs i morgon!


Fredag.

Inget speciellt har hänt idag. Svea kom i morse och åt frukost med mig och Elliot. Sen åkte hon iväg till skolan. Jag har bara pysslat lite här hemma och varit med Elliot o busat med honom.

Snart skall vi till Willys för att handla lite mat o annat till kvällen. Det blir potatisgratäng och kött till middag och sen blir det fredagsmys framför tv:n med Svea och Pelle. Det är ju Idol som man inte får missa! En vanlig fredag hos oss helt enkelt. Myspys med lite traditioner! 

Nä nu skall nog Elliot få lite mat innan vi går ner till affären. 


 

Bästa Svea med underbara älsklingen Pelle <3


En dag som bara har rullat på.

Jag har ingen aning om vad tiden har tagit vägen idag. Det har varit så mycket men ändå inte. Jag vet inte riktigt hur jag skall formulera mig men jag tror att någon förstår iaf.

Elliot ligger och sover nu som tur är. Hela dagen har blivit knas så jag är glad att han somnade i skplig tid iaf, vid halv 9. Jag och Pelle sitter och kollar på Navy CIS just nu men snart skall jag iaf ta och hoppa i säng. Två dagar i rad som jag lägger mig sent. Fy skäms på mig. För första gången på länge så skall jag och Pelle sova i samma säng och Elliot i sin egen. Jag hoppas att det går bra =) Han sover ju i stort sett hela nätterna nu så man får hoppas på lite tur hihi.

Nej fixa flaskorna och sen bädda upp sängen kanske? Jag skall ju till tandläkaren i morgon kom jag på nu! Fan och jag vet inte ens vilken tid jag skall va där. Får ringa dom i morgonbitti o fråga. Panik!!

Jaja nog med skrivandet nu. Måste sova!


Många känslor så här på nattkanten.

Jag kan inte gå in på allt men en sak kan jag iaf. Jag såg på TV4Fakta nyss om Världens brott. Och jag kan inte bli mer än upprörd och rörd. Det jag blir upprörd över är att jag fattar inte hur en människa kan vara så grym och ha sånt hat. Varför känna behovet av att döda? Jag fattar inte hur mördare tänker överhuvudtaget. Jag blir oxå rörd av alla offer och mordoffer som har råkat ut för denna grymma varelse. Tror inte ens att han dömdes till döden hjälpte. Han har ju tagit i från så många människor det finaste och käraste man har. Hur kan en människa bete sig så!? Fattar inte bara..

Sen det andra som rör upp mina känslor är för personligt inom min familj. Jag kunde inte låta bli och gråta för hennes skull förut. Hon är så ledsen att det gör ont i hjärtat på mig. Min bästa vän.. <3 Jag älskar dig. Oavsett vad så finns jag här för dig hjärtat <3

Nu skall jag ta reda på lite mer fakta om den där mördaren för jag måste få veta om hans dödsstraff har gått igenom. Sånt hat man kan känna mot sånna där äckel!

Tvätten är avklarad!

Nu har man äntligen tvättat klart. Så mycket tvätt att det är läskigt. Men men, så blir det man har två tvättpass per dag och bor i ett hyreshus med många som tvättar just på dom passen som man kan.

Vi har till och med hunnit med en promenad nu och förut så kopplade jag in boxern till stora tv:n och kopplade in den vanliga antennsladden till den lilla tv:n i köket hihi! Jag kan om jag vill. Duktiga lilla jag.

Nu är den snart dags o fixa mat. Det blir kycklingsallad till middag! Mums! Jag har ju börjat gå ner i vikt nu. Måste gå ner nu, det är viktigt så jag kan känna mig bekväm i sommar på stranden haha. Tänker dick inte skriva min vikt här på bloggen, men jag har ett antal kilon o gå ner så det här kommer bli en tuff match, men jag vet att jag kan klara det bara om jag har folk som stöttar mig runt omkring.

Nä dags för mat eller vad säger ni? Klockan börjar bli ganska mycket nu. Så här sent är sällan att vi äter. Men tvätten tog lite längre tid än väntat.

See ya!

1 December.

En ny dag, en ny månad och ännu närmare jul =) Vilket innebär att vi snart är på Gotland. Och den här gången åker vi ner som en hel familj och firar jul med mamma o co.

Elliot ligger och sover nu för stunden. För en gångs skull så ligger jag inte och sover med honom. Utan jag kände att jag kunde hålla mig vaken och pyssla lite här hemma. Pelle liggar oxå o sover men det är som vanligt hehe.

I morse satte jag upp julgardiner i köket. Eftersom vi inte har hittat nycklarna ännu till förrådet så måste vi vänta på att vaktmästarna klipper låstet, så vi har ännu inte fått upp några julsaker förutom stjärnorna i fönstret. Så jag hoppas att dom kommer snart så jag åtminstone kan få upp min adventsljusstake!

Idag är det oxå tvättstugan som gäller. Det börjar eka i byrålådorna nu och se lite fullt ut i klädgarderoben. Sen blir det väl bara lite vanligt hemmapyssel som vanligt =)

Kommer inte direkt på nå mer o skriva för stunden så jag lägger in lite bilder istället.
























RSS 2.0