Magbild v.33+5


Mätt i magen!


Vi har nyss ätit mat. Gjorde köttfärsås och spagetti, i brist på förslag från Pelle hehe. Men gott var det, fast man får inte i sig speciellt mycket när man har en bebis som älskar att sträcka ut sig precis när man skall äta haha. Så det blev mindre än en halv normal potion och några glas mjölk. Mjölk är nog det godaste som finns, men av Pelle får jag bara dricka 1½ liter per dag, för han säger att det inte är bra att dricka så mycket som jag gör egentligen. Hihi ni skall bara veta vad jag gör på nätterna när han sover :P Då msyger jag upp och går på toa, sen går jag och tar mig ett glas mjölk eller två *fniss*.

Elliot badar just nu med Pelle och jag skall snart gå in dit och torka Elliot och smörja in honom. Hans hud har så mycket eksem pga den torra luften. Sen resten av kvällen skall jag sitta i soffan och vila. Känner att efter ha städat klädkammaren och gjort plats åt alla blöjor och barnvagnen, har min foglossning blivit galet värre. Fast känns skönt att det är klart och två vändor till förrådet blev det också, där jag hittade massor med bebiskläder. Så nu har jag ännu mer och tvätta haha.

Nope dags att sätta lite fart innan badrummet blir till en pool :P Slänger in lite bilder från idag :)


En väldigt trött Elliot <3

Ser ni hur han ligger och sover? Han kramar syskonmagen <3 :)


Måndag


Idag är den en sån här måndag, som man bara måste kalla lyckad. Redan tidigt på morgonen så kan bara en enkel liten sak påverka hela dagen. Så är det för oss idag. Ingen negativt utan det här är bara positivt :) Jag hittade en perfekt vagn igår på blocket.se, i vår prisklass och dessutom här i Söderköping. Jag trodde att den inte skulle finnas kvar, men det gjorde den. Så i morgon skall vi hämta bebisens barnvagn. Känns så himla underbart att det är klart :) Nu är det bara sängen till Elliot som måste inhandlas sen är vi helt färdiga. En Brio kombi vart det. Visserligen är det en enkelvagn, men vi skall köpa en ståbräda plus att vi har 3 st vagnar till Elliot haha. Men bara att få något som en barnvagn fixad, kan få hela dagen att bli perfekt. Och ni vet ju, jag älskar barnvagnar haha!

Mer idag då? Jo, om en timme skall jag och Elliot hem och leka hos Pernilla innan lunch. Kanske Elliot blir extremt trött sen när vi kommer hem så han sover en lång stund :) Då skall jag ta tag i klädkammaren så att vi får plats med pluttens barnvagn. Sen fick vi 3 paket blöjor av Sandra och Jesper igår som vi måste göra plats åt. För det blir lite trångt inne på toaletten om man har 6 paket blöjor, 3 till Elliot och 3 till plutten hehe. Senare idag blir det nog en sväng upp till Pelles föräldrar och gosa lite med Ozzy och fika lite. Annars så ser vår dag rätt lugn ut, vilket är ganska skönt.

Höres :)

Jag har gjort det igen


Glömt bort bloggen i princip. Det har varit ganska skönt att slippa tänka på den ibland och bara hinna med sånt som man bara måste göra.

Idag är det söndag, och det är 1½ månad kvar tills vår lilla skatt är beräknad att komma till världen. Jag hoppas på lite tidigare jag hehe. Elliot ligger och sover middag nu och har gjort det i 2½ timme :) Pelle är iväg och storhandlar med Jeppe. Så det menas med att jag har haft hur mycket tid som helst för mig själv nu på eftermiddagen. Men tror ni att jag har nått att göra? Nope, har suttit framför datorn hela tiden i stort sett och inte gjort ett skit, för allt är redan gjort :/ Så jag har haft det sjukt tråkigt faktiskt haha. Har bara hoppats på att Elliot skulle vakna men när han gör det så somnar han ju om hela tiden. Fast jag skall snart väcka honom, så han får en ny blöja och får i sig lite mellis innan Pelle och Jeppe kommer hit med all mat. Sen skall vi hem till Sandra och Jeppe o fika och äta mat. Det blir mys! Elias har säkert växt massor med sen vi såg honom sist så det skall bli spännande.

Väcka min stora plutt nu kanske, så jag får nått att göra? Kom på att jag måste ringa min pappa som fyller hela 49 år idag med! Grattis pappa! <3


Dålig uppdatering, jag vet :/


I måndags så hade jag ont i magen som ni vet. Sent på kvällen så fick min mage nog och jag började må jätte illa. Då kräktes jag massor, bara så där helt plötsligt :/ Inget vidare roligt och efter det så frös jag som en tok. Det var magsjukan som var och hälsade på. Roligt roligt!

Men nu mår jag så mycket bättre, och har till och med varit på en promenad nu på förmiddagen. Gick till veterinären och hämtade ut ett recept på p-piller till Sirie. Hon började löpa igår och det är minsann inte roligt att lyssna på. Speciellt när man skall sova. Så det fick bli det som en snabb lösning. Vi vill kastrera henne, men eftersom veterinären skall flytta om några veckor så får det bli sen i vår i stället.

Elliot och Pelle är på väg hem från dagis nu. Han har lite feber så han fick hämtas tidigare. Bara han inte får samma skit som jag har haft!

Min onda rygg, eller snarare foglossningen och jag skall sätta oss i soffan nu och vila. Usch det gör fruktansvärt ont, men kanske har det och göra med att jag har varit still i flera dagar så att musklerna är lite stela? Nåja, hörs senare om jag får tid över för någon mer bloggning.

God natt!


Säger bara god natt nu. Mår illa som faen :( Vet ej om det är magsjuka på g, eller om det bara är gaser i magen som gör mig illamånde och har ont. Bebis mår iaf bra, det är disco inne i magen just nu. Vilket är helt underbart när man mår illa haha!

Nej god natt på er!

Sen när fick jag stor pojke?


Elliot gör så mycket själv nu för tiden. Han vill borsta tänderna själv, men jag hjälper honom så klart också så att det blir noga. Vill inte att han skall få fula tänder. Sen skall han hjälpa till att diska, ge katterna mat och allt. Ja allt skall han hjälpa till med. Sen jag klippte håret på honom så ser han dessutom mycket äldre ut än vad han gjorde innan. Jisses, vart tog tiden vägen? Jag födde väl honom nyss? Gud, snart 20 månader sen! Han är verkligen ingen bebis längre. Utan han är vår stora kille, som blir storebror om ca 1½ månad!

Egen vilja har han också. Envis som synden och jag älskar honom mer än livet självt! Den enda gången Elliot ser liten ut är när han sover. Min älskling, mamma och pappa älskar dig!


Det där var skönt!


Elliot gav oss en riktig sovmorgon i morse. Han vaknade vid halv 9, så jag måste ju erkänna att jag känner mig ganska utvilad just nu. Men tröttheten kommer väl tillbaka på eftermiddagen skulle jag tro.

Vi har ätit frukost för en liten stund sen, så det är nog dags att klä på sig kläder och börja dagen med att göra rent toaletten. Usch, jag hatar när toan är ofräsch. I morgon skall jag skaffa en sån där gelegrej som man pluppar ut i toaletten. Den sägs vara väldigt bra, så måste ju prova :P

Annars idag så blir det ganska lugnt. Skall ut och gå med Freyda senare idag, med Elliot också så klart. Pelle skall iväg på utbildningen kl.13. Då blir vi själva hemma, så man får passa på att hitta på nått. Elliot lär väl sova, så då kanske man får lite tid för sig själv också?

Kläder på var det nu ja!

Läggdags!


Vi har precis tagit oss en varsin kvällsmacka och jag har druckit som vanligt massor med mjölk. Det finns ju inget godare än den gröna Klöver mjölken, kall och god! Jag och Elliot dricker nog upp runt 11 liter mjölk i veckan om inte mer haha. Kalla mig galen, men tusan vad gott det är!

Nej, nu skall vi snart göra oss klara för natten och lägga oss i sängen för att kolla på det senaste avsnittet av No Ordinary Family. Vi ligger några avsnitt före kanal5. Måste säga att det är en bra serie! Inte lika bra som One Tree Hill då, men nära.

Elliot ligger och sover nu. Vi var som sagt hemma hos Pelles föräldrar ikväll. Vi åt mat och pratade mycket om förlossningen och hundar. Ozzy var på ett otroligt busigt humör och Elliot har börjat vänja sig vid den söta lilla valpen. Nu vill Elliot ha pussar och busa massor med Ozzy. Väldigt kul o se faktiskt. Men men, allt bus gjorde Elliot jättetrött, så han somna strax efter att vi kom hem :)

Nej klä på sig pyjamas, borsta tänderna och fylla på vattenglaset. Sen är man redo att krya i säng med fästman och kissarna hihi. Skall bli skönt att få somna tidigt för en gång skull och förhoppningsvis så vaknar man utvilad i morgon. Vilket lär behövas, för då är Pelle på utbildning i några timmar.

God natt och sov gott! Vi hörs i morgon :)

Det är bara att ta sig igenom detta.


Har varit trött och grinig hela dagen idag. Men när jag fick gråta ut en stund och avreagera mig lite, så känner jag mig mycket bättre. Att mixa hormoner, trötthet och förkylning, gör nog ingen till en bra människa. Fast nu mår jag som sagt bättre. Huvudvärken är ett faktum dock. Vi har städat och plockat lite här hemma idag mellan skidorna på tvn. Jag har suttit och skrivit färdigt allt som rör Elliot när vi åker till förlossningen. En liten lathund om hans rutiner och så vidare. Just så att han skall få det så tryggt som möjligt när vi inte är hemma. Jag skall ställa mig och ta disken om en stund. Efter det blir det nog att gå upp till Pelles föräldrar o prata lite med dom om allt som rör Elliot när dom passar honom när vi är på förlossningen som sagt.

Den här dagen har varit riktigt upp och ner, men förhoppningsvis så börjar det klarna upp nu och bli bättre. Bebisen trycker på som bara tusan med sin lilla rumpa upp mot mina lungor. Hemskt skönt, or not hehe.

Äsch diska dags kanske?

Magbild v.32+4







Haha kolla min navel! Den ser ut som en liten näsa :P


Skall det aldrig sluta?


Jag undrar när det skall sluta snöa och bli vår? Vill iaf att snön skall försvinna. Nu har det inte snöat här på flera dagar, men idag så kom det en rejäl dos av snö. Uscha! Nej nu får vi gärna röra oss framåt till våren och dom vackra fågelsångerna och allt liv som väcks efter en lång vinter.

Vi har inte gjort speciellt mycket här hemma idag. Pelle har kollat på skidorna och jag och Elliot har busat en massa. Elliot är ännu snorig och lite gnällig idag, men det finns såna dagar. Jag, Elliot och Freyda gick ner till affären nu i eftermiddags för att få lite luft och genast så vart jag mycket piggare. Innan kändes det som att jag skulle somna.

Det är snart dags för att börja med maten, men vi gör det väldigt enkelt idag. Jag var så sjukt gaaaalet sugen på Findus köttfärsås på burk och spagetti, så det fick bli det idag. Elliot älskar det med, vilket är perfekt. Han har inte varit så stor i aptiten nu när han har varit förkyld. Om 2 timmar så börjar vi tvätta också. Alltid lika roligt att tvätta. Hoppas på att det här är sista månaden man måste ränna fram och tillbaka till tvättstugan varje vecka. Det är verkligen dags för att skaffa en tvättmaskin! Det får bli nästa månad. Den här månaden skall vi köpa en ny säng till Elliot. En stor säng för en stor pojke :) Det är dags för syskonet att få spjälsängen.

Sätta lite fart kanske? Så man får lite gjort nu innan det är matdags :) Magbild lägger jag upp sen i bloggen!


 Mina underbara pojkar i mitt liv <3
I vår/sommar blir det måååånga såna här promenader och då är vi 4 :D


Bm-besöket v.28+5 och v.31+6


Vecka: 28+5

SF-mått:
27
HB: 122
Blodsocker: 4.9
Urin: Neg.
Blodtryck: 130/70
Plutts hjärtslag: 146



Vecka: 31+6

Vikt: +7kg sen inskrivningen
SF-mått: 30
Blodsocker: 5.3
Blodtryck: 110/70
Plutts hjärtslag: 136


Elvin, Ian eller Enya?


Jag undrar vem det är som gömmer sig där inne i magen. Jag börjar bli väldigt nyfiken på den här lilla krabaten, men det känns som en dröm alltihop. Magen och alla gravid-symptom känns som ett fenomen som jag bara har inbillat mig. Jag tror jag håller på att bli knäpp haha! Känns helt sjukt att bebisen är här snart. Vart har tiden tagit vägen någonstans? Det var ju inte alls längesen vi fick plusset på stickan och när vi bestämde oss för att bli en liten familj på 4 personer. Jag börjar bli stressad inför förlossningen, att vi skall hinna allt färdigt och sen hur livet här hemma kommer att bli. Fram tills nu har jag varit lugn och tagit allt som det kommer men det är nu när förlossningen börjar närma sig, som jag börjar fundera på massa saker. Jag börjar bli orolig! Jag är dock inte rädd för att föda barn. Jag vet att det kommer göra jäääävligt ont, jag vet vad jag vill ha och vad jag behöver. Det jag är rädd för är när det är dags att åka in till förlossningen. Tänk om vi inte hinner in? Tänk om jag föder hemma eller i bilen? Tänk om vi skickas vidare till Linköping bara för att det är fullt inne i Norrköping? Sånt där är det som jag funderar på. Och sen hur Elliot skulle reagera när vi lämnar honom här hemma med farmor och farfar. Han kommer säkerligen gråta och bli ledsen. I och för sig så beror det ju vilken tid det är vi åker in. Han kanske är på dagis och det skulle ju faktiskt vara det bästa för alla parter. Men sånt där återstår och se. Det blir som det blir och för andra gången i mitt liv så kan jag inte ha någon kontroll över situationen.

MEN, jag ser verkligen fram emot att få föda Elliots lillebror/lillasyster och vårat andra lilla barn som vi skall vaka över hela våra liv. Jag ser också fram emot när vi skall åka hem och börja vår vardag som en 2-barnsfamilj. Det här året kommer bli ett av dom bästa i mitt liv. Hela året är färdigplanerat och både jag o Pelle är överens om det. Gud, jag älskar att vara lycklig! :)

Det står verkligen helt still.


Jag har egentligen lite saker och göra, men det känns som om kroppen inte lyder mig. Eller snarare huvudet hihi!

Elliot var lite halvt jobbig i gårkväll, så man känner sig lite seg idag. Men det är väl sånt man får ta. Han hade varit vaken hela dagen och somnade runt kvart över 19, men sen när Freyda hade gått härifrån så vaknade han och var vaken till lite efter 23.00. Helt plötsligt så vart han jättepigg och ville inte alls sova. Men får väl tacka honom för sovmorgonen till klockan 8 iaf :)

Ikväll så kommer Svea och Henka hit o skall äta middag. Mysigt! Det ser vi alla fram emot. Men innan det så skall jag och Elliot gå ner till affären med Pernilla och Wilma. Efter det så blir det lunch och sen hem till Pelles föräldrar o mysa med Ozzy och umgås lite.

Just ja, jag var ju hos barnmorskan i onsdag och lyssnade på bebis. Allt såg iaf bra ut och det rör sig fint där inne i magen. H*n ligger med huvudet nedåt nu, men nästa gång skall vi känna om det är fixerat eller ruckbart. Elliot var fixerad redan i vecka 32, så det skall bli spännande och se hur det ser ut med den här lille spillivinken :P Och en annan positiv sak, det märks att jag har rört på mig mer och ätit mer rätt den här graviditeten, för jag har bara gått upp 7kg sammanlagt sen inskrivningen. Vilket jag är oerhört tacksam över. Med Elliot gick jag ju upp 28kg och gick bara ner några kilon innan jag vart gravid igen. Plus att jag inte riktigt försökte gå ner i vikt heller. Men nu så! Sen när lille plutt har fötts så skall jag börja stenhårt på att äta rätt, gå långa promenader och inte äta så mycket godis o läsk. Det gäller även nu i och för sig. Och jag menar inte att jag bantar och så nu, utan tänker bara på vad jag äter :)

Nu skall jag klä på mig och sen leka lite med Elliot. Skall gå ner till willys om 50 min. Och jag är rätt långsam på morgonen haha!

Töntig kommentar det där.


Den som skrev en kommentar till mig i senaste inlägget har nog fått allt om bakfoten. Det kanske inte är en dagisbakterie, utan kanske ett annat jävla virus som vi kan ha fått från någon annan. Men det är såna tider nu när man blir förkyld och snorig. Sen att jag blir sjuk ofta, har väl med o göra att jag är gravid om Du inte har missat det? Sen är det första året på dagis, det år som man blir som mest sjuka. Jag anklagar väl inte att det är dagis fel att man blir sjuk, utan dom bakterierna och virusen finns på alla ställen, MEN dagis är en plats där man lätt blir sjuk.

Och det sista, JAG SKRIVER VA FAN JAG VILL I MIN BLOGG!

Då var det dags igen!


Nu har hela familjen drabbats av den dumma elaka förkylningsbakterien som Elliot har tagit hem från dagis. Jag och Pelle har feber och snoren rinner. Elliot är dock den som är piggast av oss alla men hemskt förkyld och hes. Så något bloggande nu blir det inte förens jag är frisk. Måste ta hand om mig jsälv och mina kära <3 Plus att man har ett hem som ingen annan än jag och Pelle tar hand om och en sjuk son som måste aktiveras.

Har jag sagt det? Att jag hatar att vara SJUK! :'(

Min mamma befinner sig i Norrköping nu på konferans med sitt jobb. Ni skall bara veta hur jobbigt det är att ha henne så nära men att man inte kan träffa henne. Har ju inte träffat henne nu sen slutet på oktober och dom kommer inte hit o hälsar på förens i början på april när bebisen har kommit. Jag längtar sjukt mycket efter mamma, speciellt när jag är sjuk. Hon åker dessutom genom Söderköping för att komma till Norrköping. 300 meter bort är hon då från där vi bor. Det är deprimerande! :(

Hoppas ni är friskare än vad vi är iaf! <3

Sjukt barn här hemma.


Elliot fick feber igårkväll. Så har inte mycket armar fria. Han skall vara hos mig och Pelle hela tiden och är ledsen mycket. Antingen så är det hans tand som spökar, för han håller på att få fler. Eller så har han ont i halsen också, för han äter väldigt dåligt.

Jag är helt slut. Elliot vaknade mycket i natt och sen dess har han varit en klängapa på oss. Men när han är sjuk så får han faktiskt göra det. Skönt att vi är två här hemma. Jag passade på o vilade lite förut, så lite piggare är jag nog. Även om jag skulle kunna sova i några dygn till känns det som. När Elliot vaknar skall jag göra lite mannagrynsgröt åt honom och se om han vill ha det. Det är lätt att få ner och sen med lite sylt på som han älskar så går det nog ner.

Ikväll blir det hemskt lugnt här hemma. Jag skall göra hemmagjort potatismos sen och fiskpinnar till det. Elliot och Pelle älskar mitt potatismos, och det passar som bäst nu när Elliot vägrar äta så mycket.

Nu skall jag återgå till min fina underbara familj. Känner att datorn är ganska oviktig nu när jag har min sjuka son att ta hand om. Plus att jag är sjukt trött med. Så mycket vila och lugn här hemma hos Cederblad-Johansson idag!

En lördag med en ny familjemedlem.


Jag vet inte om jag har skrivit det, men ni minns kanske att Pelles föräldrar hämtade en 7 månaders valp innan jul? Den fick dom tyvärr lämna tillbaka för den var alldeles för ouppfostrad och visade sig vara aggresiv mot en del människor och andra hundar. Men nu, idag så får dom hem en 14-veckors valp som heter Ozzy! Svea, Henka och Pelles föräldrar är i Västerås nu skulle jag tro. Där befinner sig valpen. Så ikväll skall vi hem till svärföräldrarna och fylla på vatten i vattenskålarna och vänta på den nyaste familjemedlemen. Det ser vi allihop fram emot!

Igår så var vi hos Sandra och Jesper. Elias och Elliot var på bra humör båda två tyckte jag :) Jag fick hålla Elias en stund och som han log mot mig. Vi hade ett djupt samtal haha. Elliot var väldigt hjälpsam då och ville hjälpa till att klappa på ryggen och hålla emot. Så söta dom två var :) Men vi hade det väldigt mysigt där, förutom att Elliot kräktes. Han åt alldeles för mycket mat, chips och pepparkakor :/ Så jag fick ta och duscha av honom, min lilla älskling. Men sen blev han snabbt pigg igen och ville busa med oss. För övrigt så var det en lyckad kväll, som alltid när man är med dom <3

Nu på eftermiddagen så vankas det lunch strax och sen skall Elliot få sova en stund. Jag skall sitta på Blocket.se och lägga in en annons på vår Akta Graco Mirage, som vi har valt att inte ha kvar pga att vi har så galet många vagnar och nu när vi får en till så måste vi rensa lite bland våra vagnar haha :)

Måste sluta nu. Elliot håller på och somnar, så måste få i honom lite lunch innan. Skriver mer ikväll när vi har träffat valpen Ozzy :D

Den enda som är vaken


Elliot vaknade jättetidigt i morse, eller tidigt och tidigt vet jag inte, men för oss var det tidigt. Han vaknade närmare halv 7 och då hade jag legat vaken i några timmar. Jag tänker allt för mycket på nätterna och det gör att jag inte kan sova. Men iaf så var Pelle så snäll och tog Elliot på morgonen så jag kunde få sova några timmar till. Så just nu är jag den enda som är vaken för båda somnade runt halv 11 haha. Till och med mina kissar sover.

Jag har suttit här nu framför datorn en längre stund och funderat ut vår vagn-situation. Det känns nästan lite onödigt att köpa en syskonvagn, när man ändå kan köpa en begangnad Emmaljunga på blocket.se (vilket jag är beroende av haha) och sen köpa en syskon-sits att sätta på när jag skall gå med båda barnen. Vi har dessutom 3 vagnar till här hemma (bara sittvagnar), så skall både jag och Pelle gå någonstans, som till affären eller till vänner, så tar vi ju hellre två vagnar för att slippa dra en stor vagn som väger ton. Elliot gillar också inte att sitta i vagnen så mycket längre. Han vill hellre gå om det är kortare bitar. Vi åker heller inte in till stan särskilt ofta och skulle det behövas så har vi som sagt, fler vagnar eller så åker bara en av oss in med ett av barnen. Vilket blir nog bebisen, för Elliot avskyr verkligen att gå på stan. Nej, så nu har jag nog motiverat både mig och Pelle till att skaffa en enkel Emmaljunga och sen köpa en syskonsits. Och senare en ståbräda :) Känns skönt att man har kommit på en lösning, för det var det som gjorde att jag brast igår. Jag fick panik och vill ha allt färdigt så man slipper tänka på det i sista sekund. Men nu vet vi att det ordnar sig oavsett. Skulle vi hitta en vagn på Gotland så tar mina föräldrar med den upp hit sen när dom hälsar på oss i slutet på mars.

Nej nu vaknade nog Pelle och Elliot så jag får gå in och mysa med dom innan det är dags att värma på lite lunch. Ikväll skall vi till Sandra, Jesper och Elias o äta middag och spela sällskapsspel :D Det ser ut att bli en helt underbar dag idag!

Inte en bra dag..


Jag har verkligen inte någon bra dag idag.. På dåligt humör som attan och jag säger då en sak, tur att jag har Pelle och Elliot, annars vette fan vad jag hade gjort!

Återkommer i morgon!

Elliot älskar att äta


Inte mat dock, men frukt och grönsaker :) Nyss när vi åt mellis så åt han 3 bananer och drack två glas mjölk. Min stora pojke. Så nu har han fått en massa ny energi och har nog bestämt sig för att möblera om haha. Han flyttar sitt lego till soffan och sin leksakshylla ttill mitt i rummet. Jag tror han är nöjd med det. Katterna är väldigt nyfinka på vad som händer och skall självklart sniffa sig runt.

Jag har också fått i mig 3 glas mjölk (visste ni att jag är galen i mjölk?) och 1 banan. Har dessutom en Japp som ligger och väntar på mig, men den tänkte jag ta sen. Just nu är jag inte speciellt sugen på den. Är ännu nöjd och belåten efter mjölken hihi. Kanske tar den när jag går till mammagruppen, vilket jag gör om ca 40 min.

Nu skall jag läsa lite bloggar och lyssna på min fina fästman och vår älskade lilla Elliot när dom busar och kommenterar skidskytten på tvn ;P


Onsdag


Elliot är på dagis idag. Det går riktigt bra nu för honom och han är glad när man lämnar honom. Han gråter inte eller någonting. Han pussas och kramas hej då :) Sånt gör mig glad.

Jag har precis suttit här farmför datorn i över en timme och fixat ny musik på min mobil. Jag har varit så trött på den gamla musiken så länge, att jag behövde fräscha upp den lite. Det är ett jädrans pyssel fram och tillbaka mellan mappar och sånt, men nu är det klart iaf. Om två timmar slutar min lillfis på dagis med, då skall vi bara en snabbis till affären och handla. Och ikväll så är det en ny "termin" på mammagruppen också :) Det är något att se fram emot kan jag lova. Skall bli kul att få träffa alla mammor igen.

Men nu först av allt skall jag äta lite lätt lunch och sen börja göra mig i ordning :) Det tar ett tag och fortast går det om jag får göra det i lugn och ro utan Elliot hehe.


Måndag.


Nu har vardagen kommit till oss igen. Ingen har jullov eller har semester. Nu är det måndagen, den första dagen som dom flesta går i skolan för i år. Jag själv har det som alltid. Går hemma och väntar på att den lilla skall titta ut. Men Elliot skall iaf till dagis i morgon, så då kommer man mer in i veckodagarna.

Fast idag har vi haft besök av Ida och lilla Elin som har hunnit bli snart 5 månader! Tiden går bara för fort. och det är inte första gången jag säger det och nog inte den sista heller. Det är iaf pga av vi har haft dom på besök så har jag inte hunnit blogga nått idag. Men det är det värt. Det är inte varje dag man heller hinner skriva 10 miljoner inlägg per dag.

Snart vankas det mat hos oss också. Jag skall göra en kebabgryta med ris till. Elliot och Pelle gillar den, så det får bli det idag. Det går dessutom fort att göra. Sen är det dags för Elliot att bada och lägga sig i soffan och bli trött, sen förhoppningsvis så somnar han så småning om. Halv åtta hos mig startar idag med som man måste se och självklart Familjen Annorlunda också :)

Men nu tror jag faktiskt att jag får sätta lite fart om det skall bli någon middag :) Plus att hela min kropp skriker efter vatten! Jag är sjukt törstig jämt. Jag dricker flera liter vatten per dag. Det är sjuka mängder :/ Men gott är det haha!

Nu blev det kväller.


Svea och Henka åkte härifrån för en stund sen. Elliot har varit en riktig gnällspik och inte ätit kvällsmat eller välling. Han har dessutom slått sönder sin Mumin-mugg han fick i doppresent av sin mormor i ett av alla hans raseriutbrott idag. Elliot börjar få en tand igen, så det kanske är den som spökar och ökar på hans temperament extra mycket?

Nej men lite kortspel blev det iaf och en massa snack :) Tyvärr vann jag inte nån gång med sista gången så kom jag faktiskt 2:a haha.

Fast nu skall jag sätta på mig pyjamas och sen krypa ner i soffan med älsk och kolla på Eragon som går på 4:an. Den har man ju aldrig sett förut haha ;P Elliot somnade i sin stol förut när vi spelade kort och han sover ännu lika gott, fast i sin säng nu.

Ha en fortsatt trevlig söndagkväll nu :)


Lite nya planer :P


Svea och Henka kommer hit om en stund :) Då blir det middag, kortspel, bus med Elliot och en väldigt massa snack :) Plus att vi har en hallonpaj som ligger och skriker i frysen. Inte ett dåligt avlsut på veckan!

Vart tar dagarna vägen?


Jag förstår inte vart dagarna tar vägen. Helt plötsligt så är det kväll igen och snart är det dags för mat. Känns som om vi inte gör annat än att äter mat. Innan Elliot föddes så åt vi precis när vi ville, vilken tid den än var på dygnet. Men nu måste vi äta på regelbunda tider just för Elliots skull. Men kan ju säga att det är inte alltid jag äter lunch eller mellis. Men tar gärna en macka eller en frukt i stället. Den enda gången vi äter allihop tillsammans är när det är kvällsmat. Fast vi sitter dock alltid med Elliot och äter något när han äter lunch.

Vi är klara i klädkammaren nu iaf. Barnens garderob är i ordning och våra kläder är på plats i vår garderob. Allt som skall hängas på galjor hänger och alla handdukar och sängkläder är invikta. ÄNTLIGEN! Nu orkar jag inte ta mig an toaletten dock men det finns en dag i morgon med och dagen efter det haha :) Vad vi skall äta till middag är dock ännu ett frågetecken, men det får bli nått enkelt ikväll. Enkel mat är alltid gott.

Just det ja, ni kan kalla mig för sen, men jag har upptäckt en grupp som jag bara avgudar! Alltid är det någon ny som imponerar på mig. Det var i morse när jag bläddrade igenom tv-kanalerna och hamnade på MTV. Då får jag höra musik i min smak, nästan lite Takida-liknande musik. Elliot börjar digga och dansa till dom. Volbeat var namnet! SÅÅÅ bra! Och att Elliot gillar dom är bara ett plus i kanten hihi! Elliot har alltid bra musiksmak.




Vila middag kanske?


Elliot sover middag just nu och jag funderar också på att kanske vila lite. Sen senare skall jag städa toan och ta itu med barnens garderob.

Jag hade gärna velat ta en promenad idag med, men det är isgata ute, så jag vågar inte ens gå ner för trappen idag :/ Risken att halka är väl rätt stor nu skulle jag tänka mig :P

En macka på detta och krypa ner under filten dom Elliot har över sig och vila lite jag med.

8 år idag, av saknad och sorg.



Idag är det 8 år sen du gick bort älskade morfar <3
Idag är det en dag att tända minnesljus och tänka på alla fina stunder vi hade tillsammans
Du är saknad och älskad
Och du kommer för evigt att finnas i våra hjärtan
Jag älskar dig <3


God morgon folket!


Nu var det söndag igen. Och den här dagen skall bestå utav städning och sortering av kläder. Men nu först så skall jag sätta mig i soffan framför Disneydags med min underbara son och äta lite frukost :) Finns ingen mysigare stund på dagen, då det är jag och Elliot som är vakna och vi myser massor framför tvn med god frukost.

Nej magen knorrar på oss så duka fram lite frukost nu :) Vad skall ni hitta på idag?

Blank is och en helt underbar fästman :)


Middagen är avklarad och mina pojkar har hjälpts åt att dammsuga och diskat :) Elliot är så söt när han går efter Pelle med sin egna lilla dammsugare och låtsas dammsuga han med. Just nu så står Pelle och diskar och Elliot tvättar kaklet med sin egna tvättsvamp hihi. Jag själv var nyss ute i tvättstugan för att starta dom första maskinerna med bebiskläder. Men det var en match att ta sig ut dit. Det har regnat nästan hela eftermiddagen, så nu är det blank is på hela vägen till tvättstugan, så jag höll på att ramla omkull ett antal gånger. Så jag fick gå jätteförsiktigt. Skall bara ut en gång till nu, sen är det dags för Elliot att sova. Pelle får nog springa ut till tvättstugan sen resten av gångerna, för jag vill inte riskera att halka omkull.

Ni såg väl att jag har lagt ut en magbild i inlägget innan? Min mage ser stor ut på bild, men det känner mig inte alls så stor :P Tror inte hjärnan är riktigt införstådd med att jag är gravid ännu hahahah!

Nu skall jag dock fixa lite inne i barnens garderob i klädkammaren så alla bebiskläder får plats :)


Elliot, på juldagen i sin fina stickade "Pippi Långstrumps"-tröja, som min farmor har stickat åt honom :) Dessutom ett par raggsockar i samma mönster!

Magbild v.31 (30+3)


Pelle tog den alldeles nyss :)


Rubrik?


Kommer inte på någon rubrik så det får bli ett frågetecken. Freyda gick för en stund sen och strax där efter så vurpar Elliot ner från stolen och slår huvudet i golvet. Så nu har han troligtvis lite huvudvärk :/ Min lilla älskling är sjövild, och lär sig aldrig att man skall ta det lugnt när man sitter på en vanlig stol. Men hoppas att han lär sig det nu då.

Snart blir det mat dessutom. Blir spagetti och köttfärsås idag. Lagom middag när man är rätt trött. Vi har dessutom tvättstugan om en timme drygt, så det blir en kväll med att springa mellan tvättstugan och tv:n. Jag har också hunnit med att plocka bort julen. Fast julgranen får faktiskt vara kvar till tjugodag knut. Vilket den också egentligen skall vara! Granen lyser upp vardagsrummet så fint med hehe :)

Nej börja med maten nu åt mina hungriga vargar här hemma haha.

Ett hav av byggklossar


Elliot river ut sina byggklossar han fick av sin ena faster i julklapp, för jämnan. Om inte det är klossarna så är det hans fina dammsugare som gäller haha. Fast just nu är det ganska fint på golvet. Det liggar bara ett par kuddar, ett par stövlar och några leksaker på golvet. Det är inte så att det ser ut som om det är en tornado som har flugit in och stökat till iaf :)

Pelle sitter och ser på skidorna på tvn, vilket jag också hade tänkt göra alldeles strax. Senare skall jag spendera lite tid med Freyda som kommer hit. Elliot kommer iaf bli jätteglad, för han gillar henne hehe. Min sötnöt :) Annars ser den här dagen ut att bli ganska lugn. Jag skall tvätta alla bebiskläder sen ikväll bara och sen blir det nog någon bra film när Elliot har somnat för natten. Fast ikväll skall jag lägga mig tidigt. Igår somnade jag inte förens runt 01.15 :/ Så jag var rätt trött i morse, för Elliot har dessuutom stökat runt en del i natt. Så några sena nätter blir det inte mer. Inte förens bebisen har tittat ut ;P

Nej skidor på tvn nu och lite mys med familjen min <3

Här var det livat!


Magen rör sig och får dess mest konstiga former. Ont gör det också stundtals av gångerna med. Jag älskar att vara gravid, men när veckorna börjar bli färre och bebisen större så tycker jag mest att det är obehagligt med alla rörelser. Iaf en del, dom som gör så ont. Den här gravidteten och bebisen är ju som jag har sagt tidigare, väldigt annorlunda än när jag väntade Elliot. Min barnmorska sa att det kanske beror på att det är redan en som har töjt ut rummet på "hotellet" tidigare, så det finns säker mer plats att röra sig på. Det är mest vid den här tiden och sent på kvällarna som bebisen härjar runt där inne och trycker ut sig åt alla håll och kanter. Fast måste ju erkänna att det är mysigt hihi :) Tror också att bebisen har vänt på sig nu eller är på väg, för sparkarna kommer mest uppifrån och sen känns det som om ett litet huvud ligger nere vid bäckenet eller vad det nu heter.

Jag hade gärna tagit magbilder som vår kamera krånglar och vill inte fungera som jag vill när man för över bilder till datorn. Men jag får ta en bild med mobilen senare så nu får se hur gigantisk magen har blivit :) Dock är jag mindre den här graviditeten tycker jag.


(Bild lånad från google.se)

Kanske en blivande kock?


Elliot har blivit jätteintresserad av att hjälpa mig i köket när jag bakar eller lagar mat. Han skall göra så mycket som möjligt själv, men måste säga att hans hjälp kanske inte är den bästa, för jisses vad arg han bli när jag tar ett redskap som han använder och som jag måste ha :P Kanske köpa dubbel uppsättning? Och kanske blir han en kock senare i livet? :D

Vi har iaf ätit mat nu. Blev, kroketter, snitzel, sås och sallad till :) Det var gott för magen det. Nu känns det dock som om jag skall rulla fram även om jag åt relativt lite. Inte lätt när magsäcken sin, är platt som en pannkaka av att en bebis ligger där inne och tar plats. Nästan som att man har opererat magsäcken utan operation haha. Jags kall hoppa in i duschen nu medans mina underbara pojkar sitter i soffan och kollar på skidskytten. Jag hinner nog se slutet iaf när jag har kommit ut ur duschen. Sen blir det postkodsmiljonären, Let´s Dance och kanske någon bra film efter om jag orkar vara vaken hehe :) Lite fredagsmys på detta med lite godis som jag fick av älsk förut när han var i affären.

Duschen nu var det ja!

Fredag


Nu var det helt plötsligt fredag igen och det var julafton för 2 veckor sen. Är det bara jag som tycker att det har gått riktigt fort? Tiden bara rusar iväg och snart har vi väl vår lilla bebis i våra famnar. Elliot är jätteintresserad av magen, men jag tror dock inte att han vet att det är en livs levande bebis där inne. Men han klappar magen, hjälper till att smörja in den och pillar (till min förbannelse) på min navel haha.

Men idag så skall jag nog ta tag i att röja undan julen. Men det tar emot. Jag vill ännu ha jul. Det där myset och ljuset från granen och Elliots blickar han ger oss när han tittar på det stora trädet vi har ställt i vardagsrummet. Nåja, det är ju jul snart igen haha ;P Fast först så skall Elliot äta upp sin lunch sen skall jag, Svea och Elliot gå upp till fammo och faffen (hans farmor och farfar alltså) för att hälsa på lite och underhålla farfar som säkert är sugen på lite lek hihi :) Pelle kommer upp senare, för han vill ha lite egentid här hemma. Då kanske kanske kanske man kan få honom att ta disken som jag egentligen skulle ta?

Det är strålande väder med dessutom, så det blir skönt att få komma ut lite med :)


Har min lille älskling varit så här liten?

Lasange :)


Nu har vi precis börjat tvätta och Elliot deltar i det lika mycket som vi. Han älskar att hjälpa til hehe :) Just nu går han runt med tvättkassarna och skall ställa ut dom i hallen haha.

Om några timmar kommer Svea och Henka hit med. Då skall vi ner till Willys först och handla lite och sen skall jag påbörja maten som många här hemma har längtat efter. Lasange! Måste erkänna att det skall bli vääldigt gott, för det var ett tag sen nu vi åt det här hemma. Iaf hemmagjord :)

Men nu skall jag snart ordna fram lite mellis till mig och Elliot o se på Unga mödrar på tv:n. Förhoppningsvis så kan jag äta utan att få ett par rejäla sparkar så maten nästan kommer upp igen ;P Min busiga lilla bebis! Det är inte lång tid kvar nu, wiiiiiiiiee :D


Rastlösa Elliot och snöstorm.


Elliot är något rastlös idag tydligen. Han gör allt han inte får och lyssnar knappt. Hade tänkt gå ut idag och leka, men det går inte nu får det är snöstorm ute. Så får stanna inne och sen om det blir bättre sen. Måste ta oss till affären åtminstone. Eller så får Pelle så snällt gå ner sen hihi :P

Natten har varit hemsk. Jag har vaknat massor och har inte sovit bra alls. Som tur var så fick jag en liten stund nu på förmiddagen till att vila av Pelle och Elliot. Skönt måste jag säga, men är ännu mosig i huvudet. Förhoppningsvis så går det över snart.

Tvättstugan har vi idag med. Fast skönt att vi inte har den förens kl.15. Då skall vi ta våra kläder och sen tvätta sängkläder. Hade egentligen velat ta bebiskläderna nu med, men får nog boka in en tid i morgon om det finns och sen pyssla med det. Ikväll kommer antagligen Svea hit med och skall sova här. Skönt att få en tjej i hemmet som man kan prata med. Även om Pelle är en bra lyssnare så finns det ingen kille som vill veta aaaaallt haha.

Dags att börja med lunchen snart. Blir rester från igår :) Ris och korvstroganoff! Och majs till det. Det är livsviktigt haha :)


(Bild lånad från ica.se)

Kan man bli så trött?


Det sa bara pang och sen blev jag så himla trött. Middagen blev gjord, men orkade jag äta? Nej. Vet att jag måste för bebisen skull och min egen. Men det är inte lätt när man i stort sätt somnar vid bordet. Elliot skall bara bada nu och sen skall både han och jag lägga oss i sängen. Han somnar nog ganska fort, men jag får försöka hålla mig vaken. Måste äta nått innan jag somnar. Sannolikheten att jag lyckas är nog ganska liten, tyvärr.

Måste fixa det sista nu. Sen blir det den efterlängtade sängen som står och väntar på mig.

Du gör inte alltid fel. Jag älskar dig, men ibland har du bara svårt att förstå mig när jag är trött.. Du är mitt allt älskling. Det vet du <3


Jag lever!


Jag lever och mår bra. Fast jag har ont, men det är sånt man får leva med. Jag skall börja ta tag i bloggandet nu igen, måste bara hitta orken till det. Julen och nyår har varit helt underbart. Julen firades hemma hos Elliots farmor och farfar med hela familjen. Och nyår så var vi hemma och tog det lugnt. Vi åt god mat och kollade på film :) Sen vid tolvslaget stod vi på vår balkong och såg ut över stan och alla fyrverkerier. Bättre nyår kunde det inte ha blivit. Elliot sov sig igenom hela tolvslaget och vaknade inte förens halv 9 dagen efter har jag för mig.

Men nu har vardagen kommit till oss igen och Elliot började på dagis igår. Alla julsaker skall ner i morgon och vårt hem skall bli trist igen. Jag älskar verkligen julen och allt som hör där till, så det gör mig så himla ledsen att den tog slut så snabbt och man han knappt njuta något kändes det som. Det finns inte mycket att se fram emot nu, FÖRUTOM att vår lilla bebis är här snart! Bara 70 dagar kvar nu och dom kommer väl rasa ifrån oss som alla andra dagar har gjort. Det är massor som måste ordnas innan den lilla är här och det känns som om man aldrig kommer bli färdig.

Nu skall jag däremot lägga mig på soffan en stund och vila. Jag är helt slut, huvudet värker och det känns som om att jag går i en dimma. Elliot är trött han med, så det blir att börja med maten om en stund och sen få honom i säng så småning om. Men nu vet ni att jag är tillbaka iaf :) Det är bara designen som skall fixas i ordning nu till nått trevligare!


RSS 2.0