Tisdag! 3 dagar kvar nu :)

Nu va det några dagar sen jag skrev men har haft lite o göra sen måste jag faktiskt medge att bloggen inte varit första prioritering när det har varit så fint väder ute. Men nu tänker jag iaf slänga in ett inlägg innan vi går.

Vi skall nämligen till Elliots dagis att hälsa på innan alla går på semester och vi åker till Gotland :) Vilket är om 3 dagar!! Efter vi har varit på dagis så skall vi bara gå hem en snabbis o äta lite lunch och sen packa lite badkläder o sen bege oss ner till badet som ligger nere i stan. Det går inte bara sitta inne o vänta på att svettas ihjäl utan nu skall vi ut o plaska lite i vatten och det tror jag att Elliot skulle älska :)

Jag måste ju berätta lite om mina dagar vi har haft. Vilket har varit underbart! På midsommarafton så var vi först hos Elliots farmor och farfar för att äta sill och potatis mm, sen när vi skulle gå hemåt så gick vi den vanliga vägen, men då kom några vänner ut till oss som precis flyttat upp hit till vårat kvarter, och frågade om vi ville spela lite kubb :) Och eftersom kubb är en Gotlandssport och där kubbet uppfanns så ägde jag självklart på det hihi, eftersom man har spelat det sen man va riktigt liten. Efter en timme så ringde Svea och Henka o frågade om jag ville dricka lite öl med dom o umgås. Och det fanns ingen tvekan, klart att jag ville det. Allt för att umgås med Svea. Så jag, Pelle och Elliot gick hem för att möta upp dom, som redan hade kommit hit. Klockan var ganska mycket med så vi la Elliot och sen satt vi på balkongen hela kvällen o drack och pratade en massa :) En riktigt bra midsommar :) På lördagen så va det helt lugnt. Vi kollade på film och åt lite gott! Och i söndags så umgicks jag och Elliot med Freyda o va ute o gick och handlade lite på olika affärer. Sen på kvällen så ringde Freyda mig o frågade om jag ville ut på en promenad och då va klockan runt 22. Ritkgit kul :)

Sen igår så var vi typ bara hemma hela dagen. Gick o tog en fika på ett café och handlade middag. Vi gjorde hemmagjorda hamburgare igår och Elliot älskar verkligen det. Självklart så fick han en barnvänlig :) Sen på runt klockan 21 så gick jag o Freyda till ÅCafét för att ta en öl o prata lite :) Sen när jag kom hem så satte sig jag och älskling i soffan o åt jordgubbar med grädde och socker o kollade på Sex and the City på 3:an :)

Så jag har haft ett par helt otroligt bra och underbara dagar med familj och vänner :) Jag kan skatta mig lycklig som har så fantastiska vänner och en helt otrolig familj. Och snart är det dags att åka ner till mina föräldrar o syskon på Gotland med Elliot <3 Plus att jag skall få träffa mina vänner som jag inte har träffat på över ett halvår! :)

Nu skall jag ta och mysa med min älskade son innan vi skall ge oss av hemifrån. Vi höres :)

Glad midsommar!

Idag så tänker jag faktiskt inte skriva speciellt mycket i bloggen! Denna dag skall umgås med familjen och inget annat. Så ingen dator mer för mig idag hehe :P

Tänkte bara skriva Glad midsommar till er och sen fixa lite här hemma. Vi skall snart ner till Willys innan det stänger och handla lite till ikväll och i morgon! Hoppas ni får en trevlig dag iaf :) Det lär vi få hihi!

Fääärdig :)

Så nu va man klar med allt som skulle göras. Älskling va så snäll o dammsugade för min rygg är av på mitten känns det som. Jag skall snart slänga mig i duschen en liten stund och sen göra mig i ordning lite. Måste det, så som jag har svettats nu haha! Tårtan vart jättefin, men den vart inte riktigt som jag tänkt mig, men god är den nog hihi :) Om 1½ timme ungefär så kommer Elliots farmor och farfar hit och faster Svea med sin Henka! Mysigt! Sen ikväll skall vi faktiskt beställa mat från vår pizzeria som ligger typ 3 meter från oss. Orkar inte laga nån mat efter att hållt igång hela dagen och speciellt inte när min rygg knasar sig.

Haha Elliot går efter Pelle när han dammsuger. Han är så sjukt söt min lilla skruttas! Nu går Elliot hela tiden! Det är bara när han inte orkar som han kryper och det är inte ofta hehe :P

Gosa med min lilla älskling nu innan jag hoppar in i duschen. Lägger in lite bilder från Elliots stora kalas och lite annat smått o gott!




















Jag är så himla duktig!

I morse vaknade jag och Elliot vid halv 7. Då blev det att gå upp o byta blöja och fixa frukost. Älsklingen vaknade en kvart efter oss. Efter det så satte jag på Elliot kläder och tvättade honom, samma sak för mig med. Sen gick jag och Elliot ner till Willys för att handla saker till tårtan (som kommer bli suuuperfin!). Jag trodde att det inte skulle hinna va så mycket folk i affären men det kryllade av folk!! Det va trångt, Elliot klädde av sig och kastade saker överallt och svetten rann. Uscha! Sen gick vi hem.

Väl hemma så packade jag upp. Jag hade köpt ny blomjord till min tomatplanta som har blivit jättestor och måste flytta till en större kruka. Så den planterade jag om och små plockade lite. Gjorde rent lite på balkongen så den ser trevlig ut. Efter det så satte jag igång att göra rent badrummet. Torkade alla leksaker som har legat i blöt undernatten med lite medel så att pisslukten skall försvinna. Katternas lådor tvättade jag ur och hällde i ny sand som jag oxå hade köpt! Dyr men prisvärd. Det är den så kallade kristallsanden. SUPERBRA! Luktar inget och det är bara att ta bort bajset och inget annat. Dom små kristallerna samlar upp kisset och så byter man sand en gång i månaden bara. Toppen :) Toaletten va oxå i behov av en rengöring så den fick oxå bli ren samt handfat o badkar.

Så kvar på min lista så har jag disken, dammsugningen och tårtbakning. Sen är jag heeelt klar :) När älskling kommer hem från praktiken så skall jag duscha och göra mig i ordning lite, men orkar inte göra så mycket för det är så varmt o måste ju låta huden i ansiktet få andas och få färg ;P Glömde även o köpa dricka till dom som inte vill ha kaffet till fikat så det får nog Pelle gå ner och köpa sen hihi.

Nu kanske det är dags att sätta lite fart så allt blir klart nån gång :) Elliot måste ju oxå underhållas samtidigt. Får passa på o göra nått av det som är kvar när Elliot har somnat :) Skriver mer senare! Måste bara erkänna att jag känner mig duktig och att det är aldrig tråkigt när man har mycket att göra.

Nu är jag helt slut.

Efter en riktigt långpromenad och massor av ärenden uträttade så gick jag o Elliot hem till hans farmor o farfar för att hälsa på lite plus att jag skulle ringa till hans dagis. Vi käkade vattenmelon och pratade en massa strunt. Pelle kom bort lite senare o tog e kopp kaffe sen gick vi hem.

Väl hemma så har vi ätit lite lätt kvällsmat bestående av yoghurt, flingor o macka. Det är så himla varmt att varken jag eller Pelle har någon aptit alls till att äta varm mat.

För en stund sen upptäckte jag att vår fina underbara Sirie har pissat i Elliots pool med alla uteleksaker i! Hon är bra mysig hon! Så det blev o tvätta rent alla leksaker och poolen. Så himla roligt att man håller lådorna rena varje dag men ändå så sätter hon sig överallt! Nej, det här måste få ett slut. Jag orkar inte med henne längre när hon håller på så där. Så efter att vi har varit på Gotland blir det p-piller och sen sterilicera henne. Knäppkatta!

Pelle håller precis o försöker lägga Elliot. Ikväll så fick jag sitta o ta det lugnt framför datorn. Riktigt skönt måste jag säga, men det känns lite konstigt hehe. Sen när han väl har somnat så skall jag och älsk slänga oss i soffan o kolla på nån bra film innan vi lägger oss. Det är helt sjukt att det känns som om klockan är 16.00 och inte 20.00! Det är så himla ljust o varmt ute att man bara vill ut ut ut. Inte undra på att Elliot inte vill sova hehe :D

Nej kolla vidare lite på nätet och sen blir det soffan som gäller!

P.s. Håller på med min design som kommer bli klar innan den här veckan är slut :) Gotlandinspererad kommer den att bli. Eftersom vi skall vara där nere ett tag så kan det va lite roligt men sen när vi har kommit hem igen så gör jag en ny :D Smart va??


Grattis mamma!

Måste ju säga grattis till min kära mamma som fyller 42 år idag!

Älskar dig mamma! <3


Efter en tids sjuka så är jag tillbaka :)

Nu var det ett bra tag sen jag blev sjuk och kanske en vecka sen jag blev frisk men har ändå inte haft tid o blogga nått. Elliot har varit förkyld och febrig nu i 2 dagar men i morse när vi vaknade så va han otroligt pigg så jag tog tempen på honom o då hade han ingen feber längre! Så otroligt skönt att det är över. Han har haft runt 39 grader hela tiden så hade den inte gått över till ikväll så skulle vi ringa till vårdcentralen. Men som sagt, nu är det över!

Pelle har börjat på praktik nu på ett ställe, så han är borta på dagarna. Då är det bara jag och Elliot hemma :) Skönt att allt blir lite mer vardagligt nu och att man kan ha mer koll på dagarna. Jag slutar snart att vara föräldraledig så till hösten blir det jobb och plugg. Och den 1 september börjar Elliot på dagis! Han har fått en dagisplats på en förskola som ligger ungefär 500m från vårt hus :) Skönt att det är nära o bra! Och så vet jag att det är ett bra dagis eftersom jag brukar va där o jobba ibland.

Men över till vad vi skall göra idag! Pelle skall snart bege sig till sin praktik. Jag och Elliot skall klä på sig och sen gå ner till affären o handla lite. Sen blir det lunch och efter så kanske Elliot förhoppningsvis somnar så jag kan städa lite. Måste skura under diskbänken för det ser hemskt skitigt ut! Sen när Elliot har vaknat så blir det mellanmål och sen gå upp till farmor och farfar en stund. Jag måste ringa till Elliots dagis o bestämma en tid när  vi skall komma första dagen på inskolningen och sen se om vi kan få komma o hälsa på någon dag innan vi åker till Gotland :) Och ikväll blir det nog bara lugnt. Får se vad man hittar på.

I morgon skall vi fira mig, vilket är flera dagar innan min födelsedag, men Svea o Henka åker till Turkiet på lördag och kommer inte hem förens dagen efter att vi har åkt till Gotland. Och sen jobbar så många att dom inte har tid helt enkelt. Så i morgon så blir det lite tårta och fika :) Kommer bli superkul!

Om 9 dagar så åker jag och Elliot ner till Gotland! Min kära mamma kommer och möter oss vid bussen så jag slipper gå med all packning och barnvagn ner till båten för det är ändå en bit o gå :) Och sen får jag ju hjälp på båten för Elliot är inte direkt lugn om vi säger så! Har har blivit tokvild och bara gör en massa bus hela tiden lillfisen :D Men det är roligt o se att han mår bra o har det roligt!

Vilket långt inlägg det blev men det är väl lika bra när man har varit borta så länge ;P Funderar på att göra om min design snart med. Lite mer somrig, för den jag har nu är så mörk o tråkig haha!

Nej nu skall jag klä på mig och Elliot, sen börja städa lite :D

Om

Sjuk = Bloggpaus

Om ni undrar varför jag inte har srivit så kan det bero på att jag är megaförkyld och är nästan helt däckad. Just nu svettas jag som en gris för febern är på väg ner pga en ipren som jag tog för en halvtimme sen ungefär.. Så ni vet varför jag inte har skrivit nått och så kommer det va fram tills jag är frisk. Just nu vill jag bara bli frisk o umgås med min kära familj. Det är det enda jag orkar just nu. Ni får ha tålamod helt enkelt :)

Hörs nog snart igen!


Middag med goa vänner!

Nu i förmiddags så kom min fd. plastsyster hit o hälsade på :) Det är alltid lika roligt att umgås med henne o gud vad jag har saknat henne den tiden vi inte umgicks eller hade kontakt. Men nu har vi skärpt till oss o umgås! Först så gav jag Elliot lunch o sen gick vi ut o tog en långpromenad med Elliot i vagnen som somnade ganska fort hehe. Vi gick förbi Smultronstället där jag bjöd henne på en kulglass o sen gick vi till Willys för att handla lite. Sen va det dags för stumpan att åka hem igen :( Men vi ses snart igen som tur va!

Elliot och Pelle stimmar runt här hemma just nu så jag ser bara ett par streck som kommer springandes och krypandes förbi här i rummet. Och lite gap o skratt är det oxå haha! Om en timme så kommer Sandra och Jeppe hit på middag. Den enda dagen vi kunde ses typ, men får väl se om det blir nått i helgen med. Jeppe måste bjuda på laxen han berättade om igår efter att han o Pelle kom hem från träningen! Man skall inte prata om mat, speciellt inte på lax utan att jag skall bli sugen. Jag är tokig i fisk! Speciellt lax o torsk. Gud så gott det är. Nej som sagt så kommer dom iaf på middag ikväll och då skall jag göra vegetarisk tacogratäng eftersom Sandra är vegetarian. Men jag har inget emot det för jag älskar qornfärsen :) Elliot lär väl somna tidigt ikväll får jag hoppas, för han har bara sovit en gång idag och skall hållas igång ett bra tag till så han sover hela natten sen. För ikväll är det nämligen Grey's Anatomy o det vill jag inte missa om det än är så att jorden skulle gå under! Detta avsnitt så kommer det bli riktigt spännande!

Jaja, nu skall jag spela lite The Sims 3 innan Sandra o Jeppe kommer plus att Pelle skall fixa lite här hemma oxå. Hans tur att diska idag hihi :D Duktiga pojkar jag har här hemma <3


Bloggtorka men nu är jag tillbaka!

Oj oj oj, vid vi har haft mycket o göra! Vi har haft så mycket kalas och massa med släkt o vänner här hemma som ville fira Elliot i lördags. I söndags så var jag så trött att jag inte ens orkade bry mig om datorn så jag låg mest på o vila och lekte med Elliot. I går så va vi hos BVC för Elliot skulle få sin vaccinspruta som alla 1-åringar får. Sen bar det av till mammagruppen på kvällen. Vi hade det riktigt trevligt igår faktiskt. Eftersom det va sista gången för i vår/sommar så bjöd dom på smörgåstårta, cider, kaffe/te och godis! Vi satt mest o pratade allmänt om allt runt omkring oss just nu.

Idag så har det faktiskt varit en lugn o skön dag. Har bara städat lite och diskat. Jag och älsk har suttit o spelat lite yatzy medans Elliot sov. Han har dessutom feber efter sprutan så han är inte på sitt bästa humör, men vem är inte trött o hängig när man har feber? Snart blor det matdags för om 1½ timme så skall Pelle iväg o träna innebandy. Så det blir bara jag och Elliot här hemma ikväll. Elliot skall läggas vid halv 8 ungefär och när han väl har somnat så skall jag se på Unga Mödrar som jag har missat nu i några dagar.

Kanske dags att sätta igång med maten, för Jeppe kommer om en stund för Pelle skall hjälpa honom att fixa hans innebandyklubba. Just det ja, nu har Pelle fått en mobil igen!! Wiiiiiiiiiee!

24 dagar kvar till vi åker till Gotland!


Däckad innan klockan 18!

Elliot somnade ganska för tidigt i går. Redan vid halv 6 så va det dags för ögonen att trilla igen på honom. Iofs så hade han inte sovit nått sen vi gick till BVC och bara det va 20 minuter. Sen va han utan sömn under hela sitt kalas. Så jag förstod om han va trött. Så vi gick in o la honom i sin säng och väckte han igen vid 17:20 igen o satte på pyjamas o gav honom välling. Sen somnade min lille älskling igen o sov HELA natten utan att vakna en endaste gång! Då va han bra trött då :P Men dock vaknade han lite tidigt idag, redan vid 6 men jag klagar inte. Han har ju sovit jättelänge ändå!

Yeah yeah, om 2 timmar skall vi åka in till Norrköping en snabbis för att göra några ärenden. Måste kolla på en Emmaljunga lite fort på Babyland och sen kolla in Babyproffsen en stund. Och sen hem igen, för vi skall tvätta och jag måste baka till det stora kalaset i morgon. Då kommer det massor med folk så det måste göras idag, annars hinner jag inte. Har fullt upp hela dagen idag med andra ord :P


Dags o göra sig i ordning nu och klä på Elliot !

Lägger in lite bilder från kalaset igår :)


En glad liten Elliot som äter födelsedagsfrukost :)


Elliots tårta jag bakade! Det va supergod hihi.


Elliot leker med en av sina nya leksaker han fick av oss i present.


Första tårtljuset tänt för vår lilla 1-åring :) <3


Elliots farmor och farfar :)


Elliot äter sin första tårtbit :)


Faster Anna kom oxå på besök för att gratta sin brorson :)


Oj oj, nu tror jag att jag börjar bli trött!
 

Äsch lika bra o sova lite.


Nu sover man sött efter dagens kalas :) <3


Grattis Elliot <3

Grattis på din första födelsedag min lilla älskling!
Mamma och pappa älskar dig mer än någonting annat <3






Snart är det dags att gå till BVC på läkarkontroll och sen blir det lunch och tårtbak :) Det är helt ofattbart vad tiden går fort. Jag är nästan gråtfärdig för min lilla kille är inte så liten längre. För 1 år sen vid den här tiden så låg vi o väntade på vår lilla skatt. För 1 år sen så va jag med om den värsta smärtan i mitt liv men det var min bästa upplevelse någonsin. Jag skulle kunna göra om det 100 gånger om. För 1 år sen var jag med mitt livs största äventyr med min älskade Pelle och min bästa vän Svea. Om några timmar för 1 år sen så va du född mitt älskade lilla barn <3 Jag älskar dig av hela mitt hjärta och du kommer alltid ha den största platsen <3

Ugnj*vel!

Jag skulle ställa mig och baka kakor efter att jag hade varit uppe hos mina svärföräldrar men ugnen är det nå fel på så den började ryka och ha sig. Gjorde rent den o väntande en stund, men inte blev det bättre. Ingen vill ju ha kärleksmums med röksmak, eller låter det gott haha? Nej så jag gav upp o får vänta en stund till eller snarare tills på fredag *suck*. I morgon hinner vi inte för då bli Elliot 1 år!! :D Då har vi massor att göra. Först BVC kl. 11, sen handla till tårtan, äta lunch, göra tårtan och pynta lite med ballonger och serpentiner och sen kommer Elliots farmor o farfar hit o firar honom. Pelles storasyster och hennes sambo kommer hit runt kl. 17 i morgon oxå. Men som sagt så hinner vi inte baka nått i morgon.

Vi var nere och handlade lite förut. Mat o annat :) Plus att vi gick förbi vår lilla blombutik o köpte en balkonglåda, jord o massa fina blommor. Till mat ikväll så blev det pasta, pasta carbonara med champinjoner i, kassler och sallad till det med min hemmagjorda dressing på olja, äppelcidervinäger, lita salt och salladskrydda. Gott blev det iaf :)

Snart är det dags för mitt lilla busfrö att lägga sig, sen kanske jag skall gå ut på en promenad med Freyda. Men får se lite om det blir lite svalare först, annars är det inget vidare att gå i stekande sol o svettas! Hatar det! Just nu så har vi 45 grader på balkongen! Det är galet varmt att man inte ens vill sitta ute. Skrållan ligger i vilar i skuggan på balkongen med vattenskålen i närheten och Sirie är på jakt efter kasslerrester hahah!

Måste nog sätta mig o försöka lägga Elliot som har en lång, stor dag framför sig i morgon :D Massa presenter att öppna o massa tårta o bullar att äta upp med oss :) Lägger in lite bilder från Linköping på kissarna o bilder från idag :) Hörs!


















Massor att göra!

Gud jag har verkligen sjukt mycket som jag skall göra där av att jag inte skrev nått igår plus att jag hade migrän. Inte speciellt skönt!

Jag och Elliot hade en toppendag i Linköping! Det va så skoj att få umgås med en av sina bästa vänner igen som man inte träffar så ofta längre :/ Men vi hade det roligt. Elliot jagade Johannas katter och dom jagde honom haha! Elliot älskade verkligen Johanna :D Det va så kul o se att han tog till sig henne på en gång o ville busa o leka! Åh jag saknar Johanna! Tur att vi inte bor så jättelångt ifrån iaf. Jag fick en söt liten tomatplanta av henne med som jag vårdar ömt :)

Idag skall jag baka dom sista kakorna, städa lite och sen vika tvätt. Blev inte så mycket gjort igår eftersom jag inte mådde så bra. Måste ner o handla lite med sen. Vi skall ju äta nått ikväll! På tal om mat så gjorde vi en kebebgryta igår som vi hade ris och sallad till! Det blev riktigt gott, plus att vi gjorde en hemmagjord dressing :)

Elliot börjar bli trött nu så jag får sluta skriva nu. Men jag skriver mer om ett tag! Jag har massor att skriva om! :)
Jag slänger in en bild på Johanna och mig när vi va lite mindre hehe :P


RSS 2.0