Torsdag :)


Den här torsdagen har jag längtat efter massor! Min familj från Gotland kommer ju idag :)

Men första skall jag ner till dagis nu och lämna Elliot, sen hem äta lite frukost och amma Ian och byta blöja. Sen skall jag till BVC med Ian för att väga och mäta. Undra hur mycket han väger nu? Och hur lång han är? :D Det skall bli så spännande. Efter det blir det att gå till affären och handla lite o sen hem o fixa lite innan Elliots skall hämtas på dagis innan mamma o co kommer!

Kommer nog bli en toppendag, tror ni inte det? :)

Onsdag


Som vanligt så springer dagarna iväg. Jag skall snart ner och hämta Elliot på dagis med lillebror. Pelle är på praktiken och slutar 4, så jag har hand om hushållet själv, men det är inga problem. Har hunnit städa massor idag så jag är supernöjd :) I morgon kommer min mamma, min plastpappa och mina syskon från Gotland och hälsar på. Dom stannar ända tills söndag, så det skall bli en supermysig helg! Som jag längtar efter dom!

Just nu ligger lille Ian och sove ri soffan, men jag skall snart byta en blöja på honom och klä på honom o mig ytterkläderna o bege oss till dagis i det underbara fina vårvädret! Är det fler än jag som har vårkänslor? :D

Oj, nu vaknar Ian med, så får ta upp honom o pussa lite ;P


Några frågor och svar :)


GRAVIDITET:


När fick ni reda på att du var gravid?  4 augusti 2010
Var det planerat? Nej, faktiskt inte. Ett resultat från en rolig midsommar ;P
Mådde du illa under graviditeten?  Ja det gjorde jag.

Hade du mycket foglossningar? Massor!
Hade du någon hormonrand? Nope!
Fick du bristningar på magen? Nej bara några hormonbristningar

Vad trodde du att det skulle bli för kön? Jag trodde det skulle bli en pojke hela tiden.

Vad ville du att det skulle bli för kön?  Spelade absolut ingen roll!

Hade du några speciella cravings?  Mjölk och köttfärsås på burk :)

Vad gillade du för mat?  Nästan allt, förutom fisk.

Någon maträtt du avskydde?  Bara fisk som sagt.
Hade du halsbränna?  Ja, spreciellt i slutet.

Behövde du kissa ofta? Minst en gång i timmen, på slutet.
Hur mycket gick du upp?  10kg

Är du nöjd över din graviditet?  Ja, hade jag inte haft så ont hade jag varit ännu mer nöjd.
Var du rädd för förlossniningen? Nope inte ett dugg :)

FÖRLOSSNINGEN:

När startade din förlossning?  Fick värkar klockan 15:00 ca den 9:e mars.
Vilken vecka var du i?  39+0
Gick du över tiden?  Nej fick 6 dagar för tidigt.
Hur startade din förlossning? Värkar
När åkte ni in? Kl. 00:00 ungefär 
Hade du någon bedövning/smärtlindring?  Lustgas och ryggbedövning 
Hur länge hade du värkar?  Från första värken så ca 11½ timme.

Tyckte du att värkarna gjorde ont?  Nej faktiskt inte. det blev dock värre när jag kom in på förlossningen.

Grät du?  Lite i slutet.

Skrek du?  Hahaha, om jag gjorde! 

Hur länge hade du mellan värkarna i öppningsskedet?  Har ingen aning faktiskt.

Hur lång tid tog krystvärkarna?  15 minuter

Vem var med på din förlossning? Pelle, barnmorskan och sjuksköterskan

Hade du ont efteråt?  Lite grann, det var värre när jag hade fått Elliot.

Är du nöjd över din förlossning?  Jättenöjd! Kunde inte fått en bättre förlossning :)



BEBISEN:

Mådde bebisen bra när den kom ut?  Ja, han var lite blå bara.
Vad blev det för kön? Pojke
Vad vägde han/hon? 3865 gram
Hur lång var han/hon? 50cm.
Huvudomfång? 35cm.
Ville bebisen amma på en gång? Ja det ville han :)
Hade bebisen gulsot? Nej
Mådde bebisen bra under bb-tiden? Låg bara inne på BB i några timmar, men då mådde han bra iaf. Var lite gul bara. 

Vad fick han/hon för namn?? Ian Hugo Bengt
Var ni överens om namnet och varför blev det just det namnet? Det var Pelle som kom med det som förslag och jag gillade det skarpt :D


Matvrak och en ko.


Jag känner mig som en kossa. Läckande bröst, lite rund o långsam :P Jag är en riktig matmaskin och gör nog inget annat än att ammar hela dagarna. Men vad gör det då? Mysigt är det. Men lite frustrerande när man skall gå ut på promenad, så blir Ian alltid ledsen när han kläs på och måste tröstas. Och inget annat hjälper än att ge bröstet. Jaja, fast nu börjar man få sova lite mer på nätterna och det är jag tacksam för!

Helgen har varit en riktig bergochdal-bana för oss. I fredags när vi var och shoppade inne i Norrköping så var det någon idiot som snodde alla våra påsar med kläder och annat som vi hade köpt! Kaaaaos! Plus att man fick ett tråkigt besked med, så hela dagen blev förstörd. Lördagen var dock bättre, då åkte jag in till Norrköping och träffade Linda en stund och shoppade hem allt som blev stulet och gick även bort till Babyproffsen och köpte Elias doppresent från oss och Freyda :) Och igår så färgade jag mitt hår, vilket knappt syntes någon skillnad så jag skall bleka och färga om mitt hår igen snart.

Idag så är Pelle tillbaka på praktiken, eftersom hans 10 pappadagar är slut. Så i morse så var det jag som var själv hemma med barnen. Det gick jättebra och både Elliot och Ian var så snälla och vi hann med allt utan stress o panik. Efter att ha lämnat Elliot på dagis så gick jag till Willys för att köpa hem lite lunch till mig och ny hårfärg :) Det skall bli spännande o se om det blir bra, när man väl har fått det gjort :)

Freyda kommer hit snart och skall dricka lite te med mig. Pelle kommer hem runt 14 så än har jag lite tid jsälv här hemma med Ian!

Förresten så växer Ian jättemycket och blir bara större och större varje dag tycker jag. Åh det är så underbart att ha 2 underbara, fina och söta barn o sen en sambo som är den mest fantastiska människan på jorden <3 Jag älskar min familj!  <3

Lite seg på att uppdatera kanske?


Jag har verkligen inte haft tid till att blogga, men nu tänkte jag iaf slänga iväg ett litet inlägg.

Igår så va BVC här på besök för att väga Ian och prata lite bara. Nu väger Ian 4120g! Så nu har han gått förbi födelsevikten och väger nästan lika mycket som Elliot gjorde när han föddes. Men jag tror att hade Ian kommit på det datumet vi hade BF så hade han nog vägt över 4kg med. Annars har det inte hänt så mycket. Har varit ute och gått med Freyda en lång sväng igår också.

Natten till idag har varit sådär. Barnen har vaknat ofta, men som tur va så har jag fått några timmars sömn både nu på natten och på förmiddagen. Men lite seg är man det i huvudet. Om en stund så skall vi gå upp till barnens farmor ocg farfar en stund för att hälsa på. Det var ett tag sen vi var där uppe nu och jag tror att dom vill täffa barnen :) Sen ikväll så kommer Sandra, Jesper och lilla Elias hit på besök. Det skall bli lika roligt som alltid! :)

Nu skall jag ta och klä på mig lite kläder och byta blöja på Ian :) Hoppas ni får en trevlig dag!

Lördag


Ian har varit vaken hela natten och roat sig med att bajsa järnet och jag har ammat som en dåre haha. Till slut somnade jag och han kl. halv 6 i morse. Så man är bra trött i huvuvdet idag. Men det är så klart värt alltihop. Elliot vaknade precis innan vi somnade så han klev upp i vår säng o myste ner sig och somnade om. Sen sov vi fram till kl. 8 idag. Men jag och Ian gick faktiskt in sen på förmiddagen och sov en stund till hihi. Skönt var det, men tror tyvärr inte att det hjälpte så mycket tyvärr.

Jaja ute skiner solen, och snön ligger vit på gräsmattorna. Men nu i veckan skall det bli varmt och skönt, så då lär ju snön försvinna ganska fort? Vi har inga direkta planer för idag. Det blir lite mys här hemma och god mat ikväll. Elliot skall bada och jag skall duscha efter honom. Sen blir det soffhäng hela kvällen med våra underbaringar :)

Tiden här hemma försvinner så fort. Alla dagar rusar förbi men jag känner mig mycket bättre nu. Inget depp längre och jag gråter inte för allt heller haha. Nu är jag i balans med mig själv fast behöver lägga den sista pusselbiten och prata med barnmorskan på förlossningen. Ian växer hela tiden tycker jag och för varje dag som går så blir han större :) Elliot älskar sin lillebror massor och vill hela tiden hjälpa till att rapa, hålla och pussa på honom. Tidigare idag så fick Elliot hålla i Ian och då böjer han sig fram och ger Ian en puss i huvudet och klappar sedan honom på magen :) Åh vad jag älskar mina små älsklingar! <3

Nu skall jag passa på att tömma blöjhinken, papperskorgen och skura toaletten medans mina barn sover :) Pelle ser på skidskytten med Ian i famnen och Elliot ligger och sover i den andra soffan. Jag har verkligen fått världens finaste familj! :) <3


En vecka nu <3


Lilla Ian har blivit en vecka redan! REDAN!? Vart tog tiden vägen? Ja, det kan man undra. Allt flyter på bra här hemma. Amningen fungerar perfekt och Ian äter som en häst. På måndag så får vi besök från BVC så då skall vi väga och mäta plutten. Det skall bli spännande och se hur mycket han väger nu :) Elliot blir mer och mer van vid lillebror och hjälper till jättemycket. Min stora kille <3 Jag önskar bara att tiden inte gick så fort.

Jag har ännu lite "Baby blues" i kroppen som gör mig ledsen, glad och helt förvirrad om vart annat, men det blir bättre för varje dag och känner inte lika mycket "sorg" längre över att allt har gått så fort och att förlossningen gick fort. Nu har jag börjat vänja mig, men skall boka en tid med barnmorskan som förlöste mig och gå igenom fölossningen så jag kan lägga den sista pusselbiten och komma till ro. Inget roligt när det blir så för jag vill kunna njuta fullt ut, men förhoppningsvis så blir det bättre när jag har fått prata om förlossningen med bm.

Vad har vi gjort idag då? Elliot har varit på dagis. Så jag och Ian tog oss en sovmorgon och sov till halv 10. Det var väldigt skönt, med tanke på att han somnar väldigt sent efter sitt sista mål. Men under natten är han duktig och sover. Han vill bara ammas runt 3-4. Så nu kan jag inte klaga på att jag inte får sova nått iaf hehe. Efter att Elliot hade hämtas från dagis så gick vi till lekplatsen hela familjen o gungade. Det uppskattades från Elliot :) Sen har vi bara varit hemma. Diskat, vikt tvätt och lagat mat. Ian fick bada för första gången nu ikväll och som han njöt! Han var så nöjd i badet och blev arg när han skulle upp o torkas. Elliot satt bredvid hela tiden och hjälpte till med att blöta honom med vatten så Ian höll sig varm. Mina älskade barn <3

Nu skall jag byta en bajsblöja, se på Halv åtta hos mig och mysa med min fina familj <3 Som jag älskar dom!

Som ni vet så kommer jag inte hinna blogga lika mycket som förut, men jag skall försöka blogga så mycket jag kan :D Bjuder på några bilder idag med!


Ian älskar att ligga o lyssna på när vi pratar med honom <3


Elliot gungar, en stor favorit på lekplatsen! <3

En trött liten Ian låg och sov under hela tiden vi var ute o lekte <3


5 dagar idag <3


Tänk att Ian redan är 5 dagar! Snart en vecka. Det kändes ju som om han föddes igår. Visst 5 dagar är inte mycket, men det har gått så fort. Alldeles för fort och nu börjar nästan jag sörja att det gick så fort. Jag hann inte med och njuta av förlossningen så mycket som jag hade velat och allt här hemma har det gått så himla bra! Och det gör det ännu.

I morse så tog jag barnen själv på morgonen så att Pelle fick ligga och dra sig i sängen en stund. Visst det var lite kaos, men när båda barnen hade fått nått i magen och rena blöjor så var det frid och fröjd, så jag och älsk kunde äta frukost tillsammans :) Jag älskar familjelivet.

Idag så strålar solen ute, så det blir kanske en liten promenad? Vi skall iaf upp till Pelles föräldrar så farfar Lasse får se Ian och Elliot får busa med Ozzy. Men det blir sen när Svea har kommit hem från jobbet. Hon har sovit här i natt och hon hade varken hört Ian vara ledsen eller Elliot när han vaknade och var ledsen. Så det var skönt o veta att det fungerar det med :) Och ikväll så blir det bara lugnt här hemma som vanligt. Det blir o se på Sofias Änglar och sen House, innan man kryper ner i sängen och inväntar på att Ian skall bli pigg och hålla mamma vaken sent in på småtimmarna haha.

Japp, så ser det ut idag. Dags att byta blöja igen på Ian som bajsar hela tiden haha och sen blir det att fixa lite lunch till familjen.

Besök :)


Sandra, Jesper och Elias kommer hit på besök när som helst :) Det skall bli lika kul som alltid att träffa dom och nu så blir det extra roligt för vi får visa upp lillebror.

Jag tycker inte alls att det är så jättejobbigt att vara 2-barnsmamma. Det kanske är för att vi har fått en snäll bebis som äter, sover och bajsar mest. Sen så kanske det också beror på att vi är två vuxna här hemma och att Elliot kan göra mycket själv. Jag älskar verkligen mitt liv som mamma och fästmö till Pelle. Det går inte att förklara med ord hur lycklig och glad jag är just för att jag har fått en sån fin familj <3

Pelle och Elliot var nyss i affären och handlade lite. Elliot har bytt dag på dagis, så han skall dit redan i morgon. Då går dom till skogen bakom bakom vårt kvarter och äter matsäck. Så mysigt :) Det är roligt för barnen att få komma ut och se nått annat än bara gården. Men men, vi var tvungna att köpa lite till matsäcken och sen middag ikväll. Det blir nått så enkelt och gott som hemmagjorda hamburgare. Jag passade på att dra ett varv med dammsugaren och diska lite medans dom var iväg och under HELA tiden så sov Ian. Till och med när jag dammsugade hihi :)

Nej nu vaknade min lilla plutt till lite så det är nog snart matdags igen! Det känns iaf som så i tuttarna! Jag är förvånad över hur stora dom kan bli när mjölken har runnit till! Jag trodde dom inte kunde bli större, men det kunde dom visst haha ;P

Passar på lite :)


Nu passar jag på och skriver ett inlägg när båda mina pojkar sover som stockar hihi :)

Elliot börjar bli sig själv igen och har vant sig vid att det nu mer bor en liten bebis här också. Men Ian heter såklart inte Ian enligt Elliot utan ännu "bebis" haha. Jag kan inte vara mer än lycklig när jag har en sån underbar liten familj. Nu är vi helt plötsligt fyra och jag har svårt att få in det i mitt huvud. Kan inte förstå att jag har 2 barn! Men jag älskar mitt liv som 2-barnsförälder och är så glad att Pelle är den mest hjälpsammaste älsklingen som finns. Han gör verkligen allt för mig och barnen. Han är så underbar <3

Här har ni lite av en förlossningsberättelse. Skriver mer detaljerat någon annan dag när jag har lite mer tid:

I onsdags när jag skrev sista inlägget innan mammagruppen så skrev jag ju om mina "förvärkar", vilket visade sig vara riktigt värkar. Jag satt där på mammagruppen och fick mer o mer ont men ändå så trodde jag att det var falskt alarm haha. När jag kom hem så badade jag en stund i hopp om att det skulle gå över men inte då. Svea satt och klockade mina värkar sen hela kvällen, och Pelle tog över när jag skulle försöka sova. Men det höll i sig i en timme, så runt halv 12 gav jag upp och sa att vi måste åka in, iaf så dom får kolla hur läget ser ut. Jeppe kom hit vid 12 ungefär och körde in oss. Då trodde jag ännu att det var falskt alarm o att det inte var riktigt dags. När vi väl kommer till förlossningen så hinner jag knappt in i hissen förens vattnet går. Och det var som i film! det sa bara "poff" och helt plösligt så rann verkligen allt vatten ur! Jag trodde först att jag kissade på mig haha. Vid halv 1 så blev vi inskrivna på förlossningen och där efter så går allt jättefort. Jag var öppen 5cm när dom undersöker mig första gången. Jag hinner få ryggbedövning iaf, vilket räddade mig, för jag trodde jag skulle dö av värkarna som var så starka. När dom undersöker mig för andra gången då är jag öppen 7-8cm. Och strax där efter så börjar jag smått få känslan av att jag snart måste krysta. Barnmorkan känner på mig igen och då har jag bara en liten kant kvar, men måste ta rispa lite på forsterhinnan så att vattnet går igen. Då börjar jag direkt få krystvärkar o börjar krysta. Jag tror (om jag inte minns fel) att det tog ungefär 3-4 värkar innan lilla Ian kom ut, alldeles blöt, blodig och så himla underbar!

Så sammanlagt från det att värkarna började och Ian var ute så tog det 11 timmar. Och inne på förlossningen från inskrivning tills Ian föddes tog det 2 timmar och 8 minuter :) Men jag kunde verkligen inte fått en bättre upplevelse, eftersom jag den här gången var mer vaken och klar i huvudet. Elliots förlossningen minns jag knappt av chock, rädsla och smärtan. Min barnmorska och sjuksystern som hjälpte till nu när Ian föddes var helt underbara. När Ian kom så ville jag bara hoppa upp ur sängen, krama om dom och saga att jag älskade dom.

Jag är galet lycklig! <3

Nu skall jag pyssla lite här hemma och vänta på att mina barn vaknar :) Pelle är hos Pernilla och Rickard för att hjälpa dom med en dator, så första gången jag är själv en stund hemma med mina små underbaringar hihi.

Just det ja, jag mår oförskämt bra också! :D Visst känns det att jag har fått barn och är så klart trött, men jag mår ändå toppen! Det här är vad jag kallar lyckorus! <3

 


Vår lille Ian <3


Jag orkar verkligen inte bry mig om bloggen just nu. Men tänkte iaf lägga ut en bild på vår lilla Ian <3 Vi mår jättebra här hemma och det går hur bra som helst. Jag är den lyckligaste människan på hela jorden just nu hihi :)


Nu har tre blivit fyra!


Inatt var min sambo, Fanny, en stor hjälpte. Trots starka värkar, som översteg min vildaste fantasi så var hon tapper och stark och lyckades föda vår son Ian ! :) Han vägde 3865gram och är 50cm lång :) Ett underverk i mina ögon :)

Fanny önskar hon kunde skriva, men som ni säkerligen förstår har hon tagit slut på all kraft hon hade kvar i kroppen. Så resten av dagen nu ska hon få mysa med Ian medans jag och Elliot ska ta hand om allt! Så duktig som hon har varit och är, så förtjänar hon minst en veckas vila utan några som helst ansträngningar. Frågan är dock om det går, för en kvinna med mer energi får man leta efter.


Älskar dig min fanny, min framtida fru och mamma till våra två söner, Elliot och nyfödda Ian. Tre har blivit fyra, kan det bli mycket bättre? Knappast om ni som påstår det, ni vet inte vad sann lycka är :)



// Pelle

Förvärkar till tusen!


Har sen en timme tillbaka haft förvärkar som har känts mer än dom förvärkar jag har haft innan. Och dom här kommer med ungefär 10-15 minuters mellanrum. Men det här är nog bara lite "träning" inför vad som komma skall. Tror inte det blir någon bebis än på länge :/

Om en halvtimme så skall jag gå till mammagruppen eller ja, inte gå direkt, utan jag tar bussen som stannar precis utanför så jag slipper anstränga mig så mycket. Det finns en anledning till att ta det lugnt.

Igår när jag var på MVC och skulle ta blodtrycket visade det sig vara för högt och dessutom så hade jag spår av äggvita i urinen. Inte speciellt bra, men skall hålla koll på detta så att det inte leder till nått allvarligare. Så det blir en massa vila och ännu mer vila för min del. Tur att jag har Pelle här hemma och Svea med för den delen som tar hand om hemmet och tar Elliot när jag inte kan.

Annars idag så har jag inte gjort så mycket, bara fixat lite här hemma och sen fikat med Pernilla och tjejsnackat. Lämnat och hämtat Elliot på dagis har jag så klart också gjort. Det är skönt med såna här dagar, speciellt när solen när solen är framme och man får vårkänslor :) Men tyvärr så har det kommit in massa moln här nu så det är grått och trist igen.

Nej nu skall jag umgås sista 25 min som är kvar, med min familj :)

Ingen ork nu ikväll.


Har ingen ork att skriva nått ikväll men berättar om MVC-besöket i morgon, så jag bara kan vila och njuta av kvällen. Den där långa promenaden från MVC var inte nyttig för min kropp, så nu blir det massor av vila och soffmys med Elliot, Pelle och Svea :)

Men nästan allt såg bra ut med mig och bebis iaf och längtar efter att få skriva o berätta om det i morgon! Ha en toppenkväll allihop :)

Äääntligen feberfri!


Idag så är Elliot feberfri. Så himla skönt att min lille älskling är pigg och glad :) Så i morgon får han gå till sitt älskade dagis om febern håller sig borta hela dagen.

Idag finns det inget speciellt att göra här hemma. Kanske skall ta ut Elliot på en liten promenad här i kvarteret, så att han o jag får komma ut i den friska luften och njuta av det fina vädret. Kanske en promenad upp till farmor ocg farfar med? Det var ett tag sen vi var där uppe nu och hälsade på. Sen i eftermiddag när Pelle har kommit hem från praktiken så skall jag till MVC och lyssna på bebis (kanske för sista gången får vi hoppas). Annars så är det inte mer än så idag. Jag skall ta frukostdisken om en stund. Klockan är inte så mycket ännu, sen skall jag klä på Elliot och göra mig själv i ordning.

I morgon är det bara en vecka kvar till BF! :D Kan inte fatta vart tiden har tagit vägen haha?

Massor med bra på tv!


Den här måndagskvällen började bra och kommer sluta väldigt bra kan jag tänka mig :) Middagen vi åt ikväll var sjukt god (kebabgryta, ris och gurka till), sällskapet vid bordet trevligt och sen så duschade jag och Elliot efter maten. Sen när Elliot började frysa lite så tog Pelle honom och jag fortsatte o duscha ett en stund. Även om jag kan tycka att det är jobbigt att duscha så kan jag inte sluta för det är så skönt haha.

Elliot somnade precis för natten får vi hoppas och jag skall snart krypa ner under en filt i soffan och kolla på Halv åtta hos mig, Familjen Annorlunda och sen Ett barn i minuten! Ett barn i minuten, kommer vara hemskt spännande eftersom det handlar om förlossningar här i Sverige. Kanske inte så bra o se det när man skall föda när som helst, men ändå, är man intresserad så är man hihi!

Nej hämta ett glas vatten (snarare en kanna vatten ^^) och kanske någon frukt innan allt det bra börjar på 4:an ;P Hoppas er kväll kommer bli lika bra som min!


Wiiie!


Snart kommer älsklingen hem från praktiken! Har faktiskt längtat massor efter honom idag och det var riktigt länge sen jag kände så stark saknad efter honom. Annars tycker jag det är ganska skönt att vara själv hemma, med Elliot så klart :) Tror det är mycket hormoner och sånt som gör det, plus att jag verkligen längtar efter att det bara kommer vara han och jag när vårt andra lilla mirakel föds. Jag kommer visserligen längta ihjäl mig efter Elliot hela tiden. För jag har aldrig varit ifrån honom så länge som vi måste vara då och sen har vi inte haft någon barnvakt åt honom heller så länge för den delen. Bara några timmar här och där, väldigt sällan.

Nej jag tror att det kommer bli så skönt när man får komma hem från förlossningen, hem till sin (inte så lilla) familj och börja en helt ny vardag tillsammans. Nu är det som sagt 9 dagar kvar! Men många i min omgivning tror att det kommer hända den här veckan. Kanske för att förvärkarna börjar komma mer och mer nu varje dag och gör dessutom ondare. Så vi får se. Spännande skall det bli iaf :)

Elliot ligger just nu och sover igen. Han har fått en alvedon för några timmar sen men tror att den börjar gå ut ur kroppen nu. Gillar inte att se honom dålig och jag lider verkligen med honom. Jag skall ta och lägga mig i soffan en stund igen och passa på o vila nu medans jag kan. Fick i honom lite lunch förut iaf, inte mycket men lite. Bättre än inget.

Det kan gå fort


Det kan verkligen gå fort när man får för sig att göra nått. Skulle bara göra rent kattlådorna men det slutade med att jag har städat hela lägenheten, diskat och fixat. Så nu är man klar med alla sysslor som jag och Pelle skulle hjälpas åt med sen haha. Skönt att få det gjort iaf, för nu kan jag ägna all min tid åt min lilla prins som har somnat nu i soffan. När han har vaknat så skall jag fixa lite o äta till honom och mig. Jag börjar visserligen bli hungrig redan nu, men skall ta en frukt och lite yoghurt så klarar jag mig tills lunch.

Jag skall slänga mig i soffan nu och göra min son sällskap. Dock skall jag inte sova, utan skall titta på någon bra film. Måste få upp mina vattenfyllda knubbiga fötter högt upp så vattnet kanske försvinner lite hehe :P

Måndagen.


Elliot har ännu feber och stigit har den också gjort. Det blir för honom att stanna hemma från dagis i morgon. Så idag blir det massa mys i soffan och vila som gäller. Jag skall passa på och fixa lite här sen när han sover. Inget måste dock, men skönt att få lite gjort så Pelle slipper komma hem och känna att han måste städa en massa. Jag kanske inte skall anstränga mig för mycket, har haft förvärkar hela morgonen och inte mått så jättebra. Men lite kan man ju göra hihi.

Idag så har vi gått ner på ensiffrigt på BF datumet också :) Oj oj, vad tiden går. I morgon blir det besök hos MVC för o lyssna på bebis. Förhoppningsvis så blir det sista gången vi måste gå dit ;P

Nu skall jag återgå till min sjukling <3 Och se om jag kan få lite gjort här sen.

En sak


Det är en sak som har slagit mig. Jag har tänkt på det nu en tid och tror att det är en del som kan misstolka en del av mina inlägg. T ex när jag skriver om att Elliot är trotsig och att jag ibland kan tycka att det är jobbigt. Att vara förälder är definitivt ingen barnlek och det är krävande. Det håller nog alla föräldrar med om. Men när jag skriver att jag tycker det är jobbigt att Elliot inte lyssnar på mig eller att han är trotsig, så betyder det inte att jag tycker han är jobbig, utan jag menar på att det är situationen som är jobbig just då. Alla barn har rätt till att vara gnälliga, trotsiga och envisa. Jag älskar Elliot mer än livet självt och skulle aldrig kunna tänka mig ett liv utan min son. Jag kan tycka, väldigt sällan dock, att det är jobbigt här hemma, när Elliot är på sitt sämsta humör och det kanske har hänt saker runt omkring. MEN jag skulle aldrig tycka att Elliot skulle vara jobbig. Han är ju min son, mitt älskade lilla barn.

Sjukstuga idag.


Elliot har feber idag så jag har inte alls mycket tid till någon dator :/ Men tänkte bara skriva lite så ni inte tror att jag har fött eller så hihi.

Nu skall jag mysa med min lilla skruttgubbe som ligger i soffan och ser på Nalle Puh :)

Besök och bortbjuden på middag


Pappa kommer om en halvtimme ungefär och då blir det fikadags :) Måste få i mig nått innan jag somnar haha. Fick sova en timme förut, men det hjälpte inte särskillt mycket tyvärr, utan jag är nästan i ett komatillstånd känns det som. Men men, kanske skall ta en kopp thé till fikat, tvätta ansiktet med kallt vatten och sen fixa i ordning mig lite, för vid kl.17 ca, så kommer Jesper och hämtar oss. Vi är nämligen bortbjudna på middag hos dom ikväll :) Det piggar nog upp mig en aning.

Vi går här hemma och längtar efter vår lilla skrutt som är beräknad om 11 dagar! Idag känns det som om det aldrig kommer komma någon bebis. Att jag kommer vara gravid för alltid och må så här resten av mitt liv. Jag tycker faktiskt att plutt kan komma nu så vi kan få börja en ny vardag som föräldrar till 2 små älsklingar och se hur framtiden blir.


Ibland kan jag..


.. Bli så galet sugen på att rida. Att få lukta på hästar och få vara i stallet, det är något jag saknar jättemycket. Att gå ifrån att rida, ha häst till inget alls är verkligen inte lätt. Nu är det 2½ år sen jag satt på hästryggen sist och vill så gärna börja igen. Dock vill jag inte ha egen häst, det tar för mycket tid, speciellt nu när man snart är 2-barnsmamma och har massor av andra planer med. Men jag saknar bara hästarna så mycket ibland och det ligger nästan som en sorg inom mig när jag inte får göra det jag är bäst på eller trivs med. Men mitt mål är om några år, att ha en egen häst igen och försöka hinna med allt jag vill göra.


Jag längtar efter en speciell häst, min Lasse. Fast han börjar bli gammal nu och jag vet inte ens om han är lever. Det var 4 år sen jag såg honom sist. Och ibland så önskar jag att jag kunde få möta honom igen. Min "lilla" Lasse <3


Lördag


Då var det lördag igen och jag är riktigt trött som vanligt. Jag skall lägga mig i sängen snart igen och vila lite. Måste annars kommer jag vara helt slut innan den här dagen är över. Min pappa pappa kommer på besök idag igen, eftersom hans kall hem till Gbg. Det blir roligt att ses :)

Innan han kommer så måste jag eller Pelle dra ett varv med dammsugaren. Det är som ett helt grustag i hallen. Bara på två dagar så har det blivit så skitigt igen.

Det här får bli ett kort inlägg. Elliot tjatar på mig, och jag är helt enkelt för trött. Sova? Jo tack!


Kroppen vill mig illa


Idag har jag verkligen ONT! Förut satt bara smärtan i ryggen, men nu så har jag fått värk ner i benen pga foglossningen och att ta sig framåt idag är inte enkelt :( Det blir inte bättre av att jag måste jaga efter Elliot när han gör nått bus han inte får haha. Men men, snart är det över som sagt. Det känns som om att kroppen straffar mig för nått jag har gjort, men har gjort alldeles för mycket så jag vet inte för vad ;P

Nej nog om att tycka synd om mig själv. Dags att klä på min skrutt lite varmare kläder, byta en bajsblöja han precis har laddat upp till mig och sen bege oss till bussen in till Norrköping. Nu får vi hoppas att mitt ID har kommit också, annars blir jag liiiiiite irriterad eftersom jag har behövt ansträngt mig när jag mår som jag mår. Plus att man har släpat ut Elliot när han har feber!

Tidig morgon idag med


Det blev en tidig morgon idag också. Elliot vaknade när Pelle skulle gå till praktiken, men lyckades hålla Elliot kvar i sängen i en timme. Då låg jag o halvsov medans han låg på min arm och pratade hehe. Mysigt värre!

Elliot har fått feber idag med, tror att det beror på hans tänder. Skönt att det kom idag och inte nån dag när h an går på dagis. Han älskar att vara på dagis. Nej men lite har man att styra med idag. Skall in till Norrköping och hämta min legitimation och sen hem igen. Sen får vi se hur Elliot mår efter när vi har kommit hem. Det blir nog lugnt för hans del och min del också i och för sig.

Just nu så lyssnar jag och Elliot på Scooter o myser lite. Är galet trött idag med, så lite upptempo-musik måste vara på för att man skall orka hålla sig vaken haha. Svea är nere på AF för stunden, men kommer nog hem hit om max en timme igen. Kanske skall ta och slänga på sig lite mascara o bli lite människa?

Nu är det bara 12 dagar kvar till BF ;O Svea har beställt bebis till den 10:e mars, så får försöka "pluppa" då hehe!


Zombie, det är jag det!


Jag känner mig som en zombie just nu. Har haft en pestig natt för man har haft för ont, varit kissnödig, halsbrännan har drivit mig till vansinne och en Elliot som promt ville upp i vår säng vid 5. Jag har med andra ord knappt sovit något i natt. Dessutom så skulle både Svea och Pelle upp tidigt, och då kunde jag självklart inte somna om. Vid halv 7 gick dom redan. Jag och Elliot myste i soffan framför Vakna med the voice och åt frukost. En väldigt smidig morgon måste jag säga. Elliot började lite tidigare på dagis idag med, för dom skulle ha löneförhandlingar och samtal med deras chef i eftermiddag. Lite innan klockan 8 så befann vi oss utanför dagis. En riktigt glad Elliot vinkade adjö till mig i fönstret när jag gick.

Nu när jag är själv hemma skall jag passa på och städa lite. Eller jag har redan gjort det mesta. Det är bara katterna som skall få rena lådor, det skall dammsugas och disken skall diskas upp. Men får ta lite i taget annars får jag för ont plus att jag har gott om tid på mig innan lilleman skall hämtas från dagis kl.13. Det finns en speciell anledning till varför jag är uppe i varv när jag egentligen är så trött idag. Det är nämligen så att min pappa kommer hit och hälsar på idag. Vi har inte setts sen början på oktober när vi var nere hos min farmor på Gotland och firade hennes 70-årsdag. Tyvärr så är det väl under lite tråkiga omständigheter han är här idag. Han skall vidare till Nynäshamn idag, för att gå på min gammelfarmors begravning i morgon. Jag har aldrig träffat henne och känner därför inget behov att åka dit. Sen orkar jag inte heller. Jaja, så det är lite av vad som händer idag.

Igårkväll så gjorde jag nått jag inte har gjort på väääldigt länge. Beställt kläder! Jag hade egentligen tänkt åka in till stan i slutet av den här månaden och köpa lite nya kläder till Elliot. Han är i stort behov av nya byxor och t-shirtar. Men kom på att då är bebis så liten och jag kanske har ont "där nere" ännu efter förlossning. Så Svea kom med förslaget att beställa lite kläder ihop. Sagt och gjort, nästa vecka kommer det mesta utav kläderna. Var till och med så smart o beställde ammingstoppar till mig också haha :)

Nej jag skall vila lite i soffan en stund och sen bli klar med resten av städningen innan jag skall gå ner mot dagis igen.

14 dagar = 2 veckor!


Det är alltså så länge det är kvar till BF nu! Helt sjukt att det är så kort tid kvar, när det inte känns som om det kommer hända det närmsta halvåret haha. Snart har vi vår lilla skatt här i våra armar och Elliot blir storebror o vi blir 2-barnsföräldrar. Ett liv som vi inte känner, som vi har skapat och en väldigt massa andra saker som vi inte känner till. Det är spännande att det snart är dags. Jag har tidigare sagt att jag inte är orolig eller nervös inför förlossningen och kan ännu säga att jag inte är det. MEN jag är sjukt förväntansfull och det pirrar i magen när jag tänker på det. Det kommer vara jag och Pelle, vi två som skapat vårt andra lilla barn, som hjälper det till världen. Utan Pelle skulle jag inte klara av att föda barn. Det är Pelles förtjänst att jag inte är nervös eller rädd. Och så tänker jag också på att jag har gjort det förut och jag kan göra det igen. Det finns inget som är så underbart som att få upp sitt lilla hjärta på bröstet och sen få se Pelles min. Jag tror att det kommer bli helt fantastiskt, underbart och helt otroligt. Precis som när vår lilla Elliot kom till världen.

14 dagar kvar, dagar fulla av förväntan <3

Ooonsdag


Pelle gick nyss ner med Elliot till dagis. Min lille gosfis var på strålande humör i morse när han vaknade när han insåg att Svea ännu var kvar hemma hos oss hehe. Så det var bara för mig o Pelle att kliva upp ur sängen för att fixa morgonens bestyr.

Just nu håller jag på och få ner det senaste avsnittet från OTH och skall sätta mig i soffan o se det när det är färdigt. Skönt att man inte har så mycket att fixa idag. Jag och Pelle skall vika lite tvätt, sen senare i eftermiddag åker Pelle in tidigare till Norrlping för att först gå på utbildning och sen till jobbet. Jag skall dra ett varv med dammsugaren sen, för det är helt galet vad grus det kommer in när man kör in vagn, går in med skor och har två katter som springer ut o in från sina kattlådor hela tiden.

Måste berätta att jag såg en riktigt bra film igår med Svea på kvällen när Elliot hade somnat. Den har allt jag kräver av en film. En i min smak alltså! "Life as we know it" heter den. Lätt värt att se :)

Nu skall jag plocka upp Elliots leksaker som ligger på golvet så man inte snubblar eller trampar på det, sen skall jag lägga mig i soffan o mysa med mina goskatter o se på OTH :) Är man mammaledig så är man hihi!


Tisdag


Elliot är på dagis idag, men det kändes i mammahjärtat när jag lämnade honom. Först och främst så var det ingen ordinarie personal på hans avdelning idag, utan ett team som kallas för Förskoleteamet. Elliot är inte alls så förtjust i dom och fick panik redan i dörren o började gråta. Det var hemskt att lämna honom, för han va helt panikslagen stackaren. Usch det var inte långt ifrån att jag började grina när jag kom en bit från dagis. Men förhoppningsvis så är det lite bättre nu, om det skulle bli för jobbigt skulle dom hämta en ordinarie personal som hade möte på en annan avdelning. Och ringa mig om det inte gick iaf.

Pelle har varit iväg på sin praktikplats och kollat läget, så på torsdag börjar han. Så en timme själv här hemma, fick jag nu på morgonen. Men det var skönt att få njuta av lite tystnad och lyssna på musik.

I eftermiddag så skall Pelle iväg till jobbet och kommer hem sent ikväll. Svea kommer dock hit och håller oss sällskap och dessutom sova här för hon jobbar i morgon.

Nu kanske man skall ta nått och stoppa det i magen? Börjar bli hungrig och efter det får det bli en dusch o lite annat pyssel här hemma :)

Längtar ihjäl mig efter min lilla Elliot redan :( <3


RSS 2.0