My Family!! <3


Åh idag kommer mina föräldrar och tre av mina syskon hit! Eller snarare om 2½ timme. Som jag har längtat efter den här dagen. Min lillebror David skall sova här i natt för att han skall till Göteborg i morgon för att flytta helt ner till Gotland. Han har ju aldrig varit o hälsat på oss förutom när det var Elliots dop för ett år sen. Men då såg han ju aldrig hur vi bodde utan stod bara utanför ytterdörren. Men nu skall han iaf få se hur vi bor :)

Elliot och jag är ännu förkylda men känner oss pigga nu. Elliots öroninflammation har nästan gått över och febern är borta. Jag tror nog mest på att det kommer vara mycket nu i några dagar och att vi aldrig kommer ha tråkigt hehe!

Bebis har börjat röra sig jättemycket nu dessutom! Det är så mysigt. Det värsta är att min navel börjar puta ut när jag sitter ner :/ Och ni som följde min blogg när jag väntade Elliot, vet att jag avskyr navlar. Min mamma har nog påverkat mig, men hon är tusen gånger värre. Lika så med skogsmyror, eller alla myror överhuvudtaget.

Nej dags att fixa i ordning sig lite och fixa lite här hemma innan familjen kommer :) Men nu är jag tillbaka på bloggen iaf. Fast tyvärr är det nog så att jag skall lösenordskydda min blogg snart. Men mer om det kommer efter helgen när jag har lite mer tid :)

Den stora nyheten idag är! Vi i Söderköping har fått snö! Inte mycket, men lite hihi!

Ni får ha en mysig fredag! Hörs ikväll när jag har tid :)

Överkörd..

Jag blir lika dålig på att blogga idag. Min kropp över överkörd efter nattens händelser. Elliot somnade vid halv 9 och jag strax där efter. Jag vaknar igen vid 1 av att Elliot hostar som en tok och kan inte sluta. Han slutade hosta runt 4 efter, macka, saft, majskrokar och mjölk. När han väl somnade om igen så började min näsa att rinna som ett vattenfall. Så jag somnade nog runt 5 skulle jag tro. Klockan 7 vaknade Elliot igen..

Så där har det hållt på och just nu mår jag varken bra eller dåligt. Den här dagen kommer bli skum. Den enda som mår bra är Pelle så han får ta hand om oss sjuklingar idag. Saften har dessutom tagit slut så det blir för Pelle att knata ner till Willys och köpa nytt. Tur att jag gjorde mycket mat igår så man slipper laga kvällsmat.. Iofs så har jag ingen lust att äta alls, men måste för Plutts skull. Elliot äter inget han heller typ :( Jag hatar att vara sjuk! Verkligen HATAR det! Jag fick vara frisk i 2 veckor sen så börjar allt om igen. Typiskt min tur..

Hörs i morgon! Då hoppas jag på att jag mår bättre!


Nu är det min tur.


Att bli sjuk. Både Elliot och jag har sovit riktigt dåligt i natt. Han ligger ännu och sover för han vaknade vid 5 och grät. Stackaren har sån feber :( Det första han skall få när han vaknar är en alvedon och sen välling. Det är typiskt att jag också skall bli sjuk nu när jag vill finnas till för  Elliot till 100%. Men tack och lov så har jag Pelle här hemma som kan underlätta för mig och nu på förmiddagen så finns även Svea.

Snart skall jag väcka Svea och sen skall vi börja ringa massa med samtal. Allt från ultraljudet till dagis.

Nu skall jag slänga mig i sängen igen det korta stunden det är kvar som jag blir själv uppe. Skriver nog mer senare, beror på om jag orkar eller ej.

Bra start på en ny vecka!

Lite gjort fick man ändå!


Jag stod inte ut o va inne längre, så i eftermiddags så gick jag och Elliot ut på en liten promenad och handlade lite på Willys. Elliot påpälsad och jag lika så. Både jag och Elliot var varma när vi kom hem skall jag säga! Sen somnade Elliot i min famn när vi satte oss framför tvn och då tänkte jag att "Städa badrummet är nog en god idé". Och det blev ett projekt! Badkarskanten hade trillat ner, så då fick jag se hur äckligt det var under där. Jag har ju inte kollat där under, inte ens när vi flyttade in! Och jag såg massa flaskor, som hon som bodde här innan oss, hade glömt kvar och sen en av Elliots badankor. Men nu glänser det i hela badrummet, till och med i avloppet haha! Nu kan jag ju dessutom erkänna att min kropp tog stryk av allt knäskurande och putsande. Men det var det värt.

Elliot vaknade när jag nästan var klar med badrummet. Så jag städade färdigt där inne medans Pelle myste med honom. Men sen när jag va klar tog vi oss en varsin clementin och myste i soffan.

Nu har Pelle dammsugat och håller på o diskar. Sen skall jag börja med maten! Svea kommer också hit om en stund och skall sova här i natt med. Det blir mys <3 Ikväll skall vi äta spagetti och skinksås. Elliot brukar gilla det och den här gången hoppas jag att han kan äta lite grann iaf. Han ratade både maten igårkväll och till lunchen. Så han har inte ätit klokt på 1½ dygn nu :/ Vilket gör mig orolig, men i morgon skall vi till vårdcentralen så får vi se vad som är för fel. Ingen får lov att titta i halsen på Elliot heller, så jag vet inte om han har öroninflammation eller ont i halsen. Jag hoppas att doktorn kan svara på den frågan.

Är det bara jag som längtar efter jul och snö? Jag sitter och lyssnar på E.M.D's låt "Välkommen hem" just nu och får sån längtan efter allt som hör till julen. Den enda nackdelen är att jag inte får njuta av mammas mat i jul, men får göra lite egen mat också som vi kan ha här hemma. Hemmagjorda köttbullar, Janssons frästelse och massa annat gott. Baka skall jag också göra. Massor med kakor och lussebullar skall det bli. Den här gången tror jag också att Elliot är mer intresserad än förra året. Då var han ju bara 6 månader och förstod inte så mycket utav det. Men i år blir det nog skillnad. Plus att jag kommer vara gravid igen vid jul. Det skall bli så mysigt! Tack och lov att vi har Pelles familj här som vi kan fira jul med, Pernilla och Rickard och deras barn och Sandra och Jesper med deras lilla bebis som har kommit då. Åh den här julen kommer bli underbar! Tror ni inte det också? Jag hoppas på riktigt mycket snö och en kall jul så att hela familjen kan åka pulka (eller Pelle och Elliot blir det ju) och sen dricka varm choklad och äta ostmackor. Det här kommer bli ett fantastiskt avslut på ett underbart år!


Min skinka som jag gjorde :)

Våra julklappar under julgranen. Vi skulle ha lilljul :)

Vår julgran :)

Snön från vår förra balkong.

Visst blir man lite sugen på julen?


Ännu sjuka här hemma.

Elliot är ännu sjuk och har lite småfeber. Så det blir ännu en dag inne här hemma för oss. Blir o titta på lite film och mysa hela dagen då. Fast lite gjort måste vi få här. Dammsuga t ex :)

Nu skall jag snart försöka ge Elliot lunch. Blir rester frå igår, men han totalvägrade att äta igår så vi får se hur det blir nu vid lunch. Ni får hålla tummarna på att han äter lite iaf.

Hörs nog mer senare idag!


Sjukt barn.

Elliot är sjuk idag. Snoren rinner och han tar sig för öronen och är jätteledsen för det mesta idag. Så det är nog öroninflammation som spökar. Vi som hade tänkt gå ut och mysa riktigt länge idag. Men det får man hoppa över för lilla älsklingens skull.

Just nu sitter han på golvet och är lite gladare och leker med sin klosslåda. Men det är nog alvedonen som gör det. Nån vidare aptit har han inte heller, så ikväll får det bli hans favorit! Hemmagjord potatismos med korv. Han är ju galen i korv så förhoppningsvis så kommer han äta lite grann. Men alldeles strax så skall han få en flaska välling eller om jag gör lite mannagrynsgröt till honom. Pelle är nere på apoteket och Willys för att handla lite. Elliot skall få nässpray och sen var vi tvunga och handla hem till middagen och nya blöjor. Jaja, det får bli en myslördag här hemma istället :) Gillar bara inte att se min skrutt sjuk. Han blir så himla ynklig och hjälplös. Tur att man är två som kan hjälpas åt att ta hand om allt här hemma.

På måndag skulle vi ju till UL men det får vi flytta på och försöka få en tid så fort som möjligt i veckan. Eftersom Elliot är sjuk så vill han inte att jag skall lämna honom. Det är i stort sätt bara jag som duger, även om Pelle vill och kan ta honom så vägrar Elliot. Han blir helt hysterisk. Så får försöka få en tid i mitten av veckan i stället. Då mår nog Elliot lite bättre och kan acceptera att jag lämnar honom en stund.

Nu skall jag dock göra nått att äta till Elliot och lite till mig själv, sen skall vi sätta oss i soffan och kolla på nån bra barnfilm o mysa <3 Får se om jag skriver mer idag, men gör jag inte det så vet ni ju varför. I så fall får ni ha en riktigt mysig lördag!

Fredagskväll.

Jag har bestämt mig för att det här får bli mitt sista inlägg för idag. Den här dagen har varit både bra och dålig. Mer än så kan jag inte gå in på. Det som är bra kan jag dock självklart berätta! Vi har umgåts lite med Pernilla, Rickard och Wilma idag, varit ute och gått på en promenad och handlat "fredgasmys" till ikväll till Idol. Jag skall snart sätta igång med maten åt oss tre. Ikväll blir det spagetti igen, för jag vill inte ha nått annat att äta och sen en pastasås till det med färska babytomater till det, gott va?

Samt att idag, så kände jag vår lilla skatt i magen. Nu var det en riktig spark! Även om jag bara är i v.19 så kände jag den så himla bra! Och den som gjorde det ännu bättre var Elliot <3 Han låg med huvudet på min mage samtidigt som plutt sparkade där inne i magen. Åh mina älskade barn! Jag älskar er så <3

Nått annat som är bra, vet ni vad det är? Kommer ni ihåg när jag skrev tidigare i veckan om vår kyl, frys och spis? Vår vaktmästare i kvarteret var här idag och kollade på dom här sakerna och han sa att vår kyl och frys är så gamla att man inte kan hitta några reservdelar till dom längre. Så på måndageftermiddag så kommer dom med en stor lastbil med vår nya kyl och frys! Helt nya hihi! Spisen skulle vi få om några veckor. Åh så skönt att man får nytt. Då slipper man skämas varje gång man tar hit nån vän.

Nu skall jag dock sätta igång med maten. Är vrålhungrig, så det är nog dags :) Vi hörs i morgon igen, för ikväll så skall jag bara njuta av kvällen med min familj plus att vi skall tvätta med. Ha en bra fredagskväll!


Fredagmorgon!


Elliot driver mig till vansinne ibland, iaf när han gnäller och vill ha nått och sen duger det inte helt plötsligt. Just nu river han runt här på skrivbordet och försöker hjälpa till att skriva. Hehe fast lite gulligt är det minsann!

Efter en natt med mycket uppvaknanden så känner jag mig ändå ganska utvilad. Men det bara så som jag känner just nu. Jag har fått en yttepytteliten urinblåsa nu med den här graviditeten. Jag är pinknödig jämt tycker jag. Undra hur det blir när man väl är i vecka 40? Då kommer jag väl få bo på toaletten haha! För övrigt idag så skall vi nog umgås med Pernilla, Rickard och Wilma. Vi skall kanske vara ute och leka beroende på vad det är för väder. Just nu ser det lovande ut. Annars blir det lek inomhus. Jag måste även gå till busstationen och fylla på busskortet så att vi har det laddat och klart tills på måndag när vi åker in till UL. Det här blir nog en lugn och skön fredag iaf!

Nu skall jag ta mitt vilda troll och kolla på lite Timmy Lamm så han kan vara still i 1 minut åtminstone hehe :P Han är sjukt vild just nu haha!

Jag och min frukt.

Jag och älsk sitter och kollar på Robinson just nu. Men för stunden så är det ju reklam, därför passar jag på att skriva ett sista inlägg för idag. Samtidigt som vi kollar på tv äter vi clementiner. Jag har redan ätit 3 st :P Älsk har bara ätit en. Det finns inget godare än clementiner! Speciellt om dom är lite sura.

Elliot somnade så fort vi kom hem från Pernilla och Rickard. Han var så himla trött eftersom han inte sov nå vidare bra på dagis idag. Nu får vi bara hoppas att han sover hela natten. Gud vad stor min skrutt börjar bli nu! Innan så sa han både "mamma" till mig och Pelle, men idag så sa han "pappa" för första gången! Pelle blev överlycklig och det kan jag förstå hihi!

Slå sig ner i soffan igen nu och se klart på resten av Robinson och sen krypa ner i sängen under täcket och glo lite på tv tills man somnar :) God natt på er!


Nu blev det kväller!

Pastavatten står på spisen som snart börjar koka. Och till det blir det Findus köttfärsås! Det var inte alls länge sen vi åt det, men det är det enda som jag kan äta utan att må illa, plus att jag har det som lite craving. Så Pelle och Elliot får bara haka på haha. Efter maten så skall vi upp till Pernilla och Rickard en stund så barnen får leka lite med varandra. Men det blir inte så jättelänge, för jag är sjukt trött ikväll.

Sen när vi väl är hemma igen så blir det dags för Robinson 2010 och sen sover jag nog. Elliot har inte sovit så länge på dagis idag så ni kan ju gissa vem som är trött? Och tröttare skall han bli innan han lägger sig ;P Då kanske han somnar fort utan att bråka och sen sover länge i morgon.

Nej nu skall jag ut och se hur det går med maten ute i köket. Pelle och Elliot är i köket, då vet man aldrig vad som händer haha :)


Småfix och bra musik.


Jag har småplockat lite hemma nyss och lyssnat på riktigt bra musik. Sån musik jag gillar :P Pelle och Svea är i affären just nu så dår får man passa på o dunka lite. Om en timme så skall jag gå ner till dagis för att hämta Elliot :) Har riktigt längtat efter honom idag så det skall bli skönt att få hem honom.

Jag skall ta och yla med lite i musiken nu och njuta av att vara själv en stund till!

V.19 (18+1)

Plutt:

Din bebis är denna veckan 13-15 cm och väger ungefär 200 gram. Vid förlossningen väger den vanligtvis 15 gånger mer, så den kommer lägga en hel del på hullet framöver.
En av de mest fascinerande sakerna med fostrets utveckling är hjärnan. Hjärnan är ett av de första organen som bildas de första veckorna och dess abnorma storlek i förhållade till resten av kroppen under den första delen av utvecklingen visar dess stora betydelse. I vecka 19 har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen!
Öronen står ut från huvudet, och i munnen börjar de första groddarna till barnets permanenta tänder dyka upp. Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa!

 

Jag:

Många kvinnor kan känna livmodern 2-3 cm under navlen och om du ser din profil i speglen kan du verkligen se hur din kropp har förändrats. Det är inte ovanligt att vid det här laget ha gått upp 5-6 kg. Av detta svarar beisen för c:a 200 gram, moderkakan 170 gram och fostervattnet ungefär 310 gram.
Vidare har dina bröst ökat i vikt med 170 gram vardera och livmodern med ytterligare 300 gram!
Det är viktigt att komma ihåg att viktökningen skiljer sig mellan olika kvinnor och det finns ingen anledning till panik om du gått upp lite mer eller mindre än genomsnittet.
Viktökningen kommer förmodligen att påverka din hållning och din sömn.



Havregrynsgröt och clementin.


Det är vad min frukost består utav. Gröten är uppäten men det tar typ 100 år för mig att skala den där clementinen för allt det där vita som blir när man har tagit bort skalet, måste bort innan jag kan äta den. Knäppa grejer jag har för mig ibland.

Blev inget bloggande igår iaf. Jag var så himla trött, plus att det var mycket igår. Svea kom hit igår och är ännu kvar <3 Hon ligger ännu o sover. Jag lagade dessutom mat igår i över en timme, vilket blev potatis/kasslergratäng som vart riktigt god, även om den vart lite rinnig. Men sen satt vi och spelade yatzy efter maten och sen kollade vi på tv resten av kvällen när Elliot hade somnat.

Men idag så blir det väl lite mer får man hoppas. Elliot är iaf på dagis just nu och slutar som vanligt kl.14. Men innan det så skall jag dra igång dammsugaren och sen ta o diska frukostdisken. Men innan jag gör nått av det så skall jag faktiskt sätta mig och ta det lugnt en stund framför The Sims 3 :) Länge sen jag spelade det där nu, så det skall bli skönt att bara få koppla av en liten stund framför det.

Annars vet jag inte vad som händer idag. Kanske blir en sväng till Elliots farmor och farfar en stund, eller om man skall kolla vad Pernilla gör. Men jag skall umgås med Svea en stund till först också!

Just det! Nästa vecka kommer bli en riktig toppenvecka! På måndag så skall vi på UL (ultraljud) igen för att titta på bebis <3 Det ser jag fram emot! Elliot får stanna kvar hemma med Svea som skall vara barnvakt åt honom för första gången men det kommer hon att fixa galant eftersom hon vet vad som behövs göras och hur Elliot fungerar. Sen på fredag så kommer mina föräldrar till Norrköping och mina syskon Mathilda, Mattias och David. Men David skall ner till Göteborg på en gång typ, för han skall packa ner alla sina saker i sin lägenhet så han kan flytta ner allt till Gotland igen. Men mamma o co stannar i en hel vecka skulle jag tro, var av att 2-3 dagar skall dom ner till Göteborg och hjälpa David med flytten så Mathilda och Mattias skall bo här hos oss under dom dagarna! Det längtar jag till och Elliot kommer bli superglad för han älskar att leka med dom. Han kommer nog se det som ett stort äventyr o ha morbror och moster hos sig i några dagar :)

Nej nu skall jag faktiskt sätta mig och spela lite och sen börja med sysslorna. Plus att Pelle skall ringa till vaktmästaren och skälla på honom igen (hehe). Min graviditet skriver jag om i ett annat inlägg som vanligt och magbild kommer så småning om idag :) Gick ju in i en ny vecka igår!

Dumma blogghelvete!


Jag skrev nyss ett jättelångt inlägg här på bloggen och så helt plöstligt försvinner allt! Så nu är jag irriterad och skriver det jag skrev nyss, lite senare!

Kramp i armar och foglossning.


Nu har jag dammsugat och moppat golven. Så nu luktar det fräscht och gott hemma hos oss. Efter att man har gnidit med moppen på hopplösa fläckar, så har jag börjat få kramp. Inte skönt, men det går nog över. Nått som alltid kommer tillbaka och som inte försvinner är ju foglossningen. Men det får jag leva med. Jag är ju trots allt gravid :)

Pelle gick precis upp till sina föräldrar för att ringa till vaktmästaren. Så att vi kan få en ny spis, kyl och frys nån gång! Vi ringde innan sommaren och då sa han att han skulle komma och titta på det så fort som möjligt, men när det har gått 4 månader och ingen har dykt upp ännu så blir man irriterad! Speciellt när Elliot har lärt sig att vrida på knapparna. Spisen är från stenåldern och inte barnsäker. Vi har ju hemförsäkring som tur va, men jag vill inte att vårt kök skall brinna ner för att vi har slöa vaktmästare här i kvarteret.

Jag skall snart bege mig upp till Pernilla och Rickard. Pelle skulle möta mig utanför hos dom. Vi skall ta en liten fika o prata lite skit :P

Nej ta mig nått att äta innan för hungern börjar sätta sig i magen nu. Plus att Skrållan har fnatt, så jag måste busa av henne lite med hihi!


En riktigt gammal bild på vår kisse <3


Tisdagsmorgon.


Elliot ligger ännu och sover. Men jag hade svårt att somna om när jag vaknade vid halv 7 och gick därför upp istället. Drömde en massa konstigt i natt. Visste ni att jag är livrädd för hissar? Så gissa vad jag drömde om? Jo hissar! Dom mest knäppaste och snabbaste hissarna jag någonsin stött på. I en dröm alltså. Nej usch och fy, är glad för att dom hissarna vi har i Norrköping i centrum är normala och går att lita på litegrann iaf.

Det är snart dags att väcka mina sjusovare inne i sovrummet. Elliot skall till dagis idag. På ett sätt vill jag bara ha han hemma idag och bara mysa med honom hela dagen men inser att det kommer inte fungera om vi skall fixa massa saker här hemma idag. Jag skall ta och dammsuga och moppa golven idag, sortera ut bebiskläder som syskonet skall få använda. Det är lite roligt att se dom små byxorna och bodysarna! Jag kan inte förstå att Elliot har varit så liten haha! Åter till där jag va, vi får även ett nytt matbord ikväll så vi måste plocka isär det gamla vi har och bära ner det till förrådet. Fast det blir väl Pelle som får göra det hehe!

Nu vakna Elliot! Måste gå!

Kväller!

Nu är det helt plöstligt kväll. Tiden gick så fort hos Pernilla och Rickard så när vi kollade som först på klockan så va den halv 7! Så vi började plocka upp alla leksaker o sen gå hem. Sandra och Jesper är på väg hit nu så det blir lite fika igen hehe :)

Iaf så leker Wilma och Elliot jättebra tillsammans. Det är så kul att se dom två ihop och hur dom förstår varandra. Barn är så himla härliga! Vad hade vi gjort utan dom? ;P 

Nu kommer Sandra och Jesper snart som sagt <3, så jag skall avsluta här så man kan va lite social när dom kommer. Skriver nog mer senare hihi!


Snart 12 = Det vankas lunch

Snart är det lunchdags för oss tre. Elliot och jag har fortsatt att busa hela förmiddagen även om han va arg där ett litet tag när han inte fick som han ville. Efter att vi har ätit lunch så skall jag göra mig i ordning och Elliot skall få bada lite fort. Sen sovdag och sen vidare bort till Pernilla o co. Det skall bli trevligt!

Även senare idag så kommer nog Sandra och Jesper också hit en sväng. Det var ett tag sen jag träffade dom nu så det är dags nu tycker jag :)

Nej nu blir Elliot arg! See ya later!


Söndag.

Den här söndagen känner jag på mig att det kommer bli en bra söndag!

Elliot vaknade kl 6.40 idag ungefär. Eftersom vi gick o la oss i en bra tid i gårkväll så känner jag mig riktigt utvilad. Elliot fick komma över till min säng i morse, så vi låg o myste lite innan vi gick upp och bytte blöja, gjorde välling och sen satte oss framför Bolibompa. Efter en timme ungeför så blev det frukost för både min och Elliots del.

Nu har vi bara busat och jag har till och med fått sitta här framför datorn i lugn o ro. Han sköter sig själv för det mesta och leker jättefint själv. Mammas duktiga kille det där! Dessutom så har han börjat prata jättemycket och förstår vad man säger till honom nu. Men mitt humör har han definitvit fått! Haha han kan bli så arg att han slutar tänka på vad han gör. Precis som jag när jag blir arg. Sen är han ruskigt envis med men det kommer från Pelle hehe.

Senare idag efter att vi har ätit lunch och Elliot sovit middag så skall vi bort till Pernilla, Rikard och deras barn. Vi skall fika lite och barnen få leka ihop. Pelle skall också hjälpa dom med sina datorer! Men innan allt det där så skall jag ta och putsa fönster och städa toaletten. Pelle får moppa golven och dammsuga.

Åh gud vad jag längtar efter bebisen i magen! Snart har jag gått halva tiden och jag förstår inte vad tiden har tagit vägen? Den bara försvinner. Kan det ha o göra med att man är småbarnsförälder och inte hinner tänka så mycket på det för det är så mycket runt Elliot som sker? Jag tycker det skall bli jättekul att Elliot skall bli storebror. Han kommer bli den bästa någonsin. Han är verkligen intresserad av små bebisar. Det märkte man i fredags när Ida var här med lilla Elin. Som han klappade och ville mysa hehe.

Måste nog sluta nu, för Elliot börjar hitta på massor med bus! Hörs sen :)

Bättre sent än aldrig.


Idag har det varit en riktigt konstig dag. Det känns som om man vaknade nyss men det var snart 12 timmar sen. Jag är tröttare och segare än vad jag har varit på länge och hoppas innerligt att jag inte är på väg att bli sjuk igen.

I morse så vaknade jag vid 7 och kompå att vi skulle ha tvättstugan då. Riktigt roligt, eller inte. Men det var ett måste. Sen så var jag inte på något vidare humör resten av förmiddagen för jag var så trött. Men framåt eftermiddagen så blev jag på bättre humör. Vi åt lunch och sen gick Pelle och Elliot ut till lekparken så jag kunde få lite egentid o lyssna på massa god musik. Tur att jag har Pelle som kan ta hand om allt när jag inte riktigt orkar. Jag har kommit in i en period igen när jag inte äter eller kan äta så mycket igen. Pga det så blir jag hemskt trött. Sen min matförgiftning så har jag rasat i vikt. Jag hade blivit jätteglad om det inte vore så att jag väntade barn. Jag äter iaf lite och försöker inte gå hungrig.

Snart blir det mat, spagetti och köttfärsås. Pelle lagar maten för annars kan jag inte äta. Klarar inte av att se maten innan jag skall äta. Jag är jättehungrig nu så jag hoppas på bra resultat hehe. Under tiden Pelle fixar mat så lyssnar jag och Elliot lite på Bryan Adams och myser. Jag verkligen älskar min familj <3 Det här är det bästa som kunde hända mig. Jag kommer aldrig vara ensam oavsett vart jag än befinner mig, för jag har mina barn och Pelle med mig överallt.

Nu skall jag fortsätta pyssla och rå om Elliot lite grann. Skriver mer senare om jag orkar, för mitt huvud börjar göra ont :/ Annars så får ni ha en jättebra lördag!


Jag saknar min bästa vän som tydligen har glömt bort mig. Jag känner inte igen dig längre och det gör mig ledsen.. Vi var så tajta. Men nu känner jag mig bara bortglömd..

Mat och mys med liten.


Nu är middagen avklarad, Elliot har pyjamas och fått välling och vi sitter nu och kollar på Idol! Ida och hennes lilla Elin är här med o kollar på Idol. Pelle gick nyss ner till Willys för att köpa glass och frukt :) Är sjukt sugen på glass!

Nu skall jag dock sätta mig i soffan igen och umgås med Ida och sen försöka få Elliot att somna. Han är jätteintresserad av Elin hihi. Han skall klappa henne och vill gosa. Nu längtar jag ännu mer efter vår lilla skatt :)

Skriver mer senare!

Dessa hormoner.


Jag fattar inte vad det är med mig. Det måste vara mina hormoner? Hur skall man annars ha kunnat gått från ledsen till vanligt glad igen? Det är helt sjukt. Jag vill inte ha sånt här humör när allt bara kan vända på en gång och sen helt plötsligt så blir allt bra igen. Tror att den här gången så berodde det på Elliot. Vi satt och åt mellis. Helt plötsligt stannar han upp och ser på mig och firar av världens charmigaste leende. Ett sånt man inte kan stå emot. Sen klappar han mig på kinden en kort stund för att sen fortsätta äta på sin macka. Jag har världens finaste son!

Nu i samma stund som jag skriver så har jag en annan liten plutt som lever loppan tydligen. Mitt liv kanske inte är det mest perfekta man kan ha, men jag vet iaf att jag har en perfekt son, ett till barn på väg och en sambo som inte är så dum att ha han heller ;P Vi kanske inte har sjukt mycket pengar, men vi klarar oss alltid. Vi har en stor familj på både min och Pelles sida som älskar oss. Plus att vi har två busiga kissar också. Nää, livet är nog inte så dumt ibland. Det är bara männskligt att sakna sina vänner och sin familj ibland. Och sen är det inte heller förbjudet att vara ledsen någon gång ibland. Det är bara nyttigt.

Snart hör Ida av sig och då skall vi först ner och handla, sen skall vi hitta på nått här hemma hos oss :)


Jag vet inte vad som hände.


Helt plötlsigt så blev jag på riktigt dåligt humör. Jag vet inte varför, men det kan ha att göra med att jag är så fruktansvärt trött. Storstädningen som jag skrev om förut har jag lagt på hyllan tills i morgon. Jag började plocka i ordning och fixa lite men fick sån foglossning tillslut att jag var tvungen att sluta. Nu har jag vilat mig lite men känner ändå att det knasar sig där bak. Skit! Jaja, bättre lycka i morgon då.

Elliot och jag skall snart sätta oss ner och äta mellis. Sen efter det så skall jag knata ner till affären för att köpa hemlite till ikväll. Har ingen lust och ingen ork alls, men vet att jag är tvungen om vi skall äta middag ikväll. Jag är för kräsen när det gäller kött just nu när jag är gravid, och Pelle kan inte det där med att välja ut kött som ser fräscht ut. Så som sagt, det blir jag som får gå ner till affären.

Ibland så kan jag känna mig riktigt värdelös på allt. Jag är gnäller och är grinig. Jag tycker att jag inte gör tillräckligt för Elliot, men jag vet innerst inne att jag gör mer än väl. Som till exempel som den här dagen så skulle vi städa men eftersom jag fick ont så blev det inte så mycket av det. Jag har ingen ork eller energi mer än till Elliot just nu. Jag orkar knappt bry mig om nått annat. Allt har blivit för mycket och jag står mellan allt och alla. Jag skall sitta ner och lyssna o ta emot. Men när jag väl prata eller så, så finns det knappt ingen som har tid eller lust att lyssna. Det finns ett par stjärnor i mitt liv som jag vet att dom bryr sig och lyssnar. Men tyvärr så träffar jag dom inte särskillt ofta :(

Usch vilket klagoinlägg men måste få ur mig detta. Mitt liv är inte alltid en dans på rosor, men det finns två små varelser som gör att jag håller ihop och det är Elliot och bebisen. Dom två får mig att orka fortsätta även om allt kanske känns pest för stunden. Allt kan inte bara flyta på, livet har sina med och mot-gångar. Det är tur i och för sig, för annars skulle vi ju aldrig veta hur det känns när man har fått medgång och när allt går bra för en.

Mellis nu och sen affären. Kanske lite frisk luft kan få mig på bättre tankar och humör :)

Magbild v.18



Där är jag i vecka 17. Men det va dagen innan jag gick in i vecka 18 :)
Nu kan jag känna plutt i magen på riktigt, men jag längtar tills det syns utifrån med så att Pelle och Elliot också kan känna på magen.


V.18 (17+2)

Nu är bebisen ungefär 11 centimeter lång i sitthöjd och väger cirka 140 gram. Skelettet består mest av ännu mjukt och böjligt brosk, men det kommer att hårdna gradvis. En skyddande substans som kallas myelin börjar nu omsluta ryggmärgen. Svettkörtlar utvecklas över hela kroppen.I takt med att bebisen blir större och starkare, så blir navelsträngen - livlinan till moderkakan - också kraftigare.

Din växande livmoder påverkar din balans och det kan kännas lite ostadigt. Var lite försiktig och känn efter om det verkligen är skönt med höga klackar nu. En liten klack kan vara skönt, men lyssna på din kropp. Är det svårt att komma till ro i sängen?




Städa städa stääääda!


Idag så har jag startat ett stort projekt hemma hos oss som kommer ta hela dagen antagligen. Vi skall storstäda och då menar jag verkligen storstäda. Nu när hösten har kommit så kan det va mysigt att få allt rent och fint. Vi måste damma, putsa fönster, dammsuga, moppa golv, gå ner med sommarsaker från balkongen, vika tvätt, städa badrummet, fixa i köket och fixa inne i sovrummet. Men det skall bli skönt att få det gjort. Igår så städade jag och Elliot balkongen och rensade bort en massa skräp. Det blev jättefint! Det som är kvar där ute är att jag skall plantera lite ljung, fixa någon lykta med ljus som man kan ha där ute så det blir mysigt och en mysig kattbädd till Sirie och Skrållan så dom kan ligga under bordet på hyllan och mysa när dom är ute o får frisk luft.

Annars idag så blir det nån god mat och sen Idol ikväll. Jag funderar på om vi skall äta inbakad fläskfilé med nått gott i och en god sallad till. Får se vad det blir :)

Jag tror att det är dags att dra igång med städningen nu, ju fortare vi sätter igång detso fortare blir vi klara och kan göra annat resten av dagen! Jag lägger också in ett inlägg om vad som händer med magen just nu och den första magbilden med den här plutten <3 !

Hemma igen.



Nu är jag och Elliot hemma igen i Söderköping. Men nu skall jag packa upp och umgås med Pelle och Elliot resten utav dagen. Är vansinnigt trött efter båt och bilfärd, så jag får börja blogga som vanligt i morgon!

Ikväll är det dessutom säsongstart på Grey's Anatomy på 5:an!! Ett MÅSTE hihi :)

Ha en fortsatt bra dag så hörs vi i morgon!

Hos mamma.

Jag ville bara säga att jag stannar kvar på Gotland i några dagar till för att jag är dålig ännu och inte har varit särskillt pigg. Så jag behöver lite vila innan jag sätter mig på båten med min lilla vilding Elliot :P Så Svea och Henka hämtar oss vid båten på onsdag så vi slipper åka buss hem. Åh vad glad jag är för att jag har dom <3

Nu skall jag forstätta med att hålla Elliots fingrar i styr o mysa med familjen. Men nu vet vi att vi mår bra. Eller så bra man kan må nu när man är sjuk ;P


RSS 2.0