Julstöööööök!


Morgonen har varit händelserik skall ni veta. I morse när jag skulle gå ut till tvättstugan för att slänga i några maskiner tvätt. På vägen så får jag en hostattack, tack vare kylan som påverkar min hosta och astma. Jag halkar dessutom till! Då smäller det till i hela sidan och jag kan helt plötsligt inte röra min vänstra sida. Så jag ringde några samtal till sjukgymnastiken och sen vårdcentralen. Dom sa att det, mycket troligt kan vara en muskel som har brustit! GREAT!!! Så det blir lite vila och alvedon knaprande här i några dagar. Eftersom jag har lilla plutten i magen så kan man inte göra så mycket mer än att låta det gå över av sig själv *snyft*. Ont som tusan gör det men efter att jag tog en riktigt varm dusch så gör det inte fullt så ont iaf.

Fast idag, även om jag skall vila, så skall jag göra skinkan och sen sillsalladen. Några köttbullar blir det tyvärr inte :( Kommer inte kunna rulla några och Pelle gillar inte att kladda med sånt. Men men, skinka blir det iaf. Sen skall vi ner till posten för att hämta ut ett paket som mamma har skickat med lite julklappar från min familj och sen från min mormor och hennes man. Sen blir det att handla dom sista julklapparna och sen hem, göra sillsalladen. Sen blir det att försöka städa lite så gott det går. Och jag säger då det! Det är en jädra tur att jag har en snäll fästman som är helt underbar på att hjälpa till och göra så mycket nu när jag har så här ont. Ikväll kommer Sandra, Jesper och deras lilla Elias hit för att pyssla lite och umgås.

Så nu skall jag ställa mig och göra skinkan. Elliot sover middag, så då får man passa på :) Sen blir dte ju stan som sagt.

Det blir nog inget mer bloggande här varken idag eller i morgon, så jag önskar er alla en riktigt God Jul :) Ät nu en massa god julmat och hoppas ni får en helt underbar julafton!

Jag är superkvinnan nr.1


Det är nog helt sjukt hur man kan orka gå och hålla på som jag gör. Direkt efter att Elliot kom hem från dagis så var det full rulle och som först nu, kan jag sitta ner och ta det lugnt!

Elliot fick mellis när vi kom hem, och det han ville ha var clementiner. Inget annat dög åt lillplutten. Så 4 clementiner åt han innan han blev mätt. Plus två bitar choklad från sin kalender. Pelle hoppade i badet för han frös och jag och Elliot begav oss ner till affären för att handla hem lite till frukosten och sen lite annat. Hemma igen så slog jag in Wilmas present, lekte med Elliot. Sen blev klockan helt plötsligt för mycket och då var det dags för mat. Och hade jag köpt nån mat? Nej. Så det fick bli pizza från pizzerian här i kvarteret. Inte för att jag klagar, pizzan var jättegod hihi. Efter maten så blev det att fixa i ordning sig lite och gå till Pernilla och Rickard för att fira Wilma. Hon blev jätteglad över sin present hon fick av oss, vilket var en liten pojkdocka som heter Alex :) Sen kom jag på den smarta idén att om Svea och Henka var i Söderköping, kanske dom ville hjälpa mig att handla hem allt till jul, så man slipper gå ner i mellandagarna och handla. Även så slipper man gå ner och handla i morgon. Jag hade tur! Dom kunde och ville :) Toppen, så nu är det färdighandlat. Nu kan jag bocka av det från min "att-göra-lista" här hemma. 

Jag fick fnatt när vi kom hem och började städa toan. Katternas lådor var i behov av en rejäl rengöring och få ny kattsand. Så det pysslade jag med och sen sorterade jag och älskling tvätt. För vi skall nämnligen tvätta i morgonbitti, klockan 7! Mitt i allt julstök haha. Jaja, vi måste så.

Men nu, mina underbara läsare, så skall jag lägga mig i soffan en liten stund, ta ett glas julmust och se på vänner med min fästman. Elliot sover jätteskönt nu efter en lång dag, så förhoppningsvis så fortsätter det så inatt med :D God natt på er, så hörs vi i morgon när jag har tid att slänga in ett inlägg mitt i allt julstök :)

Onsdag den 22:e december.


Jag börjar bli riktigt stressad nu! Har tio miljoner saker att fixa nu innan jul. Tur att vi är två och att vi hjälps åt. Det behövs när vi har vår vilding till son ;) Idag blir det dock inte så mycket som fixas. Eftersom vi inte får pengar förrens i morgon så får vi vänta tills in i det sista. Nu har vi bara så att vi kan handla det viktigaste idag och sen lite annat smått o gott. Fast i morgon kommer det bli en lååååååång dag!

Det här står på planeringen idag:

- Handla mat, köpa matta till julgranen.
- Slå in Wilmas present
- Laga middag och äta
- Sen bort på kalas och fira Wilma ikväll.

I morgon:

- Handla dom sista julklapparna
- Slå in alla julklappar
- Handla julskinka och allt till sillsalladen och köttbullarna
- Göra köttbullar och sillsallad
- Baka pepparkakor
- Fixa i ordning för kvällen
- Julpyssla med Sandra och Jesper + äta gröt ihop
- Vila?

Ja ni ser, och vi är nog inte ensamma om att ha det stressigt inför jul. Jag vet bara att min mamma är stressad och har massor att göra. Men skönt skall det bli när man har allt färdigt och man bara kan slappna av och njuta av julen. Mitt i allt så fick vi precis besök av Jehovas vittnen *suck*. Alla får ha sin tro, men jag vill inte vara delaktig i den iaf! Jag är kristen och ÄLSKAR allt som har med våra kristna traditioner. Dom fick säga det dom ville och sen sa jag bara att jag älskar julen och skulle aldrig ge upp något som är så viktigt. Tjiii fick dom!

Om 20 min skall vi hämta lillplutt på dagis. Nu är det dags för honom att få jullov han med :) Ungdomarna nere på Gotland fick det idag också. Sent, eller vad? När jag gick på gymnasiet så fick vi sluta den runt den 15 dec. Iofs så gick jag på ett privatägt gymnasium, men ändå. Lite schyssta borde väl skolorna va tycker jag.

Nej, njuta lite av Jay Smith i högtalarna innan man går ut i kylan. Är det bara jag som älskar honom?? Åh när han gör Like a prayer, den just, gör mig helt salig. Vilka rysningar jag får haha!

3 dagar kvar!


Nu är det bara 3 dagar kvar till julafton! Tror ni att jag är lite stressad? En aning måste jag säga. Måste ännu göra köttbullar och sillsallad. Men sillsalladen gör jag dagen innan så den får stå och dra sig lite. Mums!

Igår vart det inget bloggande. Hade massor och göra plus att jag var riktigt trött. Men nu är det dags för ett litet inlägg tycker jag.

Elliot är på dagis idag. Pelle gick ner och lämnade honom i morse. Jag skall hämta honom igen om en timme för Pelle skall på ett möte. Då passar jag och Elliot på att gå till affären för att handla hem lite till kvällen och sen i morgon. Och en present till Wilma som fyller 2 år på torsdag, men vi skall fira henne morgon redan. För på torsdag har vi massor att göra. Fast ikväll blir det nog ganska lugnt iaf. Får se vad vi hittar på. Elliot lär vara rätt trött och det är nog jag också sen.

Nu skall jag fortsätta att njuta av Jay Smith i högtalarna och sen fixa lite här hemma, innan det är dags att bege sig ut i kylan för att hämta lilleman på dagis :) Hoppas ni har en lika bra dag som jag!

Nu är den här!


Granen alltså haha! Inomhus, pyntad och klar. Julkänslan har kommit och jag längtar massor till jul nu. Vi tog städningen och julpyntningen idag istället för den 23:e. Känner mig lite stressad över att inte få nått gjort, men nu så! Det är därför jag inte har bloggat något idag. Har hållt på fram tills nu. Det är bara dammsugningen kvar och katterna skall få rent i sina lådor. Fast det får Pelle ta hand om, för jag skall ställa mig och värma på risgrynsgröten och fixa i köket. Det är trots allt 4:e advent idag. Då är det ju ett måste att äta nått juligt. Vi har även köpt julmust och lussebullar till fika som vi skall mumsa på senare.

Min rygg är helt slut och jag överväger ett varmt bad tillsammans med Elliot sen efter maten. Jag får se bara om vi hinner. Våra kanaler på tv:n är borta och har varit det sen i eftermiddags. Och jag som skall se på Teen Mom kl.19 på MTV. Jaja, om det inte fungerar då, så slänger vi oss i badet och blir rena o fina.

Nu skall jag återgå till min underbara familj och mysa. Hörs i morgon :) Då kanske det kommer lite bilder med, om datorn inte krånglar ;)

Dags att göra sig i ordning kanske?


Det är nog hög tid att jag sätter lite fart nu. För jag skall vara borta hos Anna om en timme. Och här sitter jag med blött hår och i myskläder utan ett välpolerat ansikte haha. Jag är bara så himla trött nu. Tror det var duschen som gjorde att ögonlocken blev tunga som berg och jag har god lust att lägga mig och sova flera timmar. Men icke sa nicke, det får jag göra sen när jag är hemma igen. Blir dock inte så sent tror jag. Behöver lägga mig i tid nu på kvällarna, för annars kommer jag vara en zombie till julafton. Kan ni förstå att det bara är 6 dagar kvar till jul? Helt sjukt! Och ingen speciell julkänsla har man heller än så länge. Fick lite igår när vi drack glögg, pysslade och åt lussekatter.

Nej vad gör jag!? Jag skall inte sitta här och babbla på utan måste göra mig i ordning! Hörs sen om jag orkar när jag kommer hem ;P

Min envise lille son


Elliot har kommit in i en period nu när man gnäller och blir arg för nästan ingenting. Går det inte som han vill blir han vansinnig och tar ut sin ilska på den saken som gör fel hehe. Han är så förbaskat envis min lille goding, men så jobbig och intensiv han är nu. Ibland känner jag inte igen min lille fis som är mysig och glad. Kanske har han ärvt nått från mig? Pelles envishet och mitt temerament? Men även om han är jobbig ibland, så älskar jag honom över hela mitt hjärta. Alla barn kommer ju in i en period ibland när dom upptäcker att dom har en egen vilja.

Nu skall jag ta min gnällspik och gå till affären med faster Anna :)

Lördag


Elliot vaknade strax efter 9 i morse. Vi kom hem väldigt sent igårkväll från Sandra och Jesper. Men mysigt hade fram tills att Elliot blev så gnällig och hostig att han spydde. Då var det en signal på att åka hem. Men lite pyssel hann vi med innan det blev dags att röra sig hemåt. Fast vi skall pyssla mer i morgon på eftermiddagen, så vi får mer smällkarameller till granen och annat.

Snart skall jag och Elliot gå ner till affären och möta upp hans faster Anna. Vi skall handla lite inför tjejkvällen ikväll. Fast iofs så kanske det är dumt att kalla den för en tjejkväll, för Annas sambo skall vara med och sen Henka också, men kanske man kan klä ut dom till tjejer? :P

Lunch får bli sen när vi har kommit hem. Vi åt frukost för en stund sen bara och det är ingen idé att försöka få Elliot att äta något när han inte ens är hungrig.

Dags att klä på sig nu och sen börja plocka ihop allt som skall med till affären :)


Äntligen!


Äntligen så fungerar blogg.se igen på min användare på datorn! Kunde inte logga in eller någonting alls. Jaja, nu fungerar det som sagt :)

Jag vaknade jättetidigt i morse. Var superpigg och kunde inte somna om, så kl 5 beslutade jag mig för att gå upp. Satt vid datorn i en timme typ, sen äntligen började jag bli trött igen. Men det tog över en timme för mig att somna om igen. Men med min otur så vaknade Elliot precis när jag somnade. Men väckte Pelle, så han gick upp med Elliot så jag kunde få sova en stund. Så jag sov ända fram till kl. 9 :) Superskönt!

Snart är det dags för mig att börja med lunchen. För om en timme ungefär skall vi gå ut och möta upp Sandra och lilla Elias. Vi skall gå ner till stan för att köpa silkespapper till smällkaramellerna som vi skall ha i granen och sen kanske något annat till vårt julpyssel. Skall nämligen hem till Sandra och Jesper ikväll! Vi skall julpyssla som sagt och kolla på Robinson tillsammans. Det skall bli riktigt mysigt! Nu kanske Elliot till och med har vant sig lite vid en liten bebis och inte får en chock igen haha. Det här kommer bli en bra dag, det vet jag. Umgås med ett par av dom bästa vännerna man kan ha och sen får Elliot vara med om sitt första julpyssel :)

Det blir nog dålig uppdatering idag, men skall se om jag hinner med något mer innan vi åker hemifrån sen :)

Ont i kroppen, även knoppen.


Nu börjar jag känna av att man har varit igång hela dagen. Tog mig an klädkammaren förut idag, och blev inte ens klar innan jag började få ont. Då tog jag en varm dusch i hopp om att få mindre ont i ryggen. Det kunde jag glömma. Sen har man gått i ologad snö ner till dagis med vagnen som blir otroligt tung. Anna mötte mig och Elliot på vägen hem sen fårn dagis. Då planerade vi lite inför tjejkvällen. Vem som skulle ta med vad hemifrån och sen vilket godis vi skulle göra mm. Efter satte jag mig för att skriva klart alla julkort som skulle skickas idag. Vilket vi var tvungna att köpa frimärken till också. Och sen handla lite till ikväll. Det är ju Robinson ikväll som sagt! Egentligen så var det min tur att ta disken idag, men eftersom jag hade så ont så var Pelle snäll och tog den <3 Allt har varit så intensivit idag, att jag inte ens har hunnit tänka efter och känt efter om bebis knuffar där inne. Det brukar komma vid den här tiden, så kanske lika bra att få allt färdigt så man får njuta lite av min karate kid i magen.

Nu har vi iaf ätit mat. Vi åt risgrynsgröt och Elliot fick spagetti och köttfärsås (han gillar verkligen INTE risgrynsgröt haha). Elliot skall snart få ny blöja, pyjamas och sen få rena tänder. Synd att han avskyr att borsta tänderna igen. Han har blivit väldigt trotsig just nu. Han har nog upptäckt att han har en egen vilja och det har vi märkt också! Envisare unge med ett hett temperament får man leta efter hahaha. Tror det finns i generna tyvärr ;P

Nej, fixa det allra sista nu och sen slänga sig i sängen framför tv:n och sträcka ut ryggen och ta ett glas julmust som älsk har köpt till mig <3 :)

En härlig dag


Även om det snöar och inte är så värst skönt ute så är jag på ett strålande humör. Vet ej varför, men vaknade nog upp på rätt sida av sängen idag. Igår bloggade jag inget för att jag varken hade ork eller tid till det. Städade och fixade en massa igår plus att det var avslutning på mammagruppen igårkväll. Men idag så är det en ny dag och har lite inplanerat idag med.

Jag lämnade Elliot på dagis för drygt en halvtimme sen. Sen tänkte jag sitta här framför datorn en stund och sen pyssla om saker lite till här hemma. Måste börja kolla igenom bebiskläderna till plutten i magen och sen se om det finns någon tvättid idag, eller om jag skall få behöva vänta några dagar innan jag kan tvätta. Vid 14 så skall jag hämta Elliot på dagis igen, eller om Pelle får göra det. Sen så kommer Pelles storasyster Anna hit. Vi skall ha en tjejkväll på lördag, där vi skall äta middag och sen göra julgodis till julafton. Som vanligt så brukar vi ha det superroligt! I år skall vi börja lite tidigare eftersom det alltid brukar ta lite tid för oss att göra det haha. Och ikväll så är det Robinson! Vilket är ett måste. Så det är min dag lite i stora drag.

Nu, först och främst, så skall jag kolla lite på Eclipse! Innan jag gör nått annat haha :) Måste vila lite. Tror att jag har hostat så mycket att jag har fått en spricka eller nått i revbenet. Det gör iaf sjukt ont och kan garantera att det inte är något med nån muskel.

Tisdag


Vi kom hem rätt sent igår. Jag, Pelle och Elliot var hemma hos Sandra och Jesper igår för att hälsa på deras lilla Elias som kom den 3 december. Samt att vi åt mat tillsammans och pratade en massa. Elias var helt ljuvlig! Mörkt hår och såg ut som en liten söt farbor när han låg och sov. Elliot var lite fundersam i början och undrade vad det där lilla pyret var, men sen vågade han sig fram för att först titta och till sist klappa honom fint på huvudet. Han var så dukitg min lilla plutt. Nu längtar jag jättemycket efter Elliots lilla syskon!

Nu på morgonen så tänkte Elliot nog ta en sovmorgon för jag fick väcka honom vid 8! Men jag gick upp redan vid 7 för att Pelle håller på så mycket i sömnen ibland att man inte kan sova haha. Det räcker inte med att putta honom eller väcka honom. Då blir det värre! Han gnisslar tänder i massor hehe. Jaja, men som sagt så gick jag upp redan vid 7. Jag klädde på mig och förberedde allt med frukost och packade Elliots ryggsäck till dagis.

Så nu är alltså min lilla älskling på dagis. Han hostade jättemycket morse, så vi får se om han får gå hela dagen. Personalen skulle ringa om han blev värre. Måste säga att det är jättetomt utan honom här hemma. Jag saknar honom sjukt mycket! Även om jag vet att dom här timmarna som han är där, så skall jag vila, men jag hade hellre velat ha honom hemma. Jag älskar hans dagis och hans fröknar, så det är inte att jag känner mig otrygg med vart han är. Utan att jag vill tillbringa varenda liten minut med honom. Pussa och krama om honom. Det är jobbigt när man lämnar honom på morgonen när han blir ledsen. Då vill jag inget annat än att springa in igen och trösta. Men jag vet ju att det går över när han inte ser mig längre.

Nu skall jag se om jag kan vila nått och kanske kolla lite på Sunes jul. Det var ett tag sen man såg det nu. Tror det var 2 år sen sist. Nostalgi? Japp!

Lucia firande i ottan.


I morse vaknade jag kl.4 och väntade på att klockan skulle bli halv så att jag kunde väcka resten av familjen. Svea kom hit igår kväll för att sova här, eftersom hon också skulle med till dagis idag. Sen blev det frukost och dags att göra sig i ordning. Klockan 6.15 skulle vi befinna oss nere på dagis. Elliot var en aning sprallig och förstod inte ett dugg varför man var tvungen att gå upp så tidigt. Det tog faktiskt ganska lång tid innan jag fick upp honom ur sängen haha. Luciatåget var jättefint men Elliot totalvägrade att gå med i det så han fick sitta vid oss och dansa till alla glada melodier om Lucia. Efter blev det frukost på hans avdelning. Det bjöds på risgrynsgröt och skinksmörgås. Det var riktigt smaskigt!

Väl hemma igen så var klockan inte speciellt mycket, och Elliot visade stora tecken på att vara trött. Alla vi var trötta så vi gick och la oss en stund. Så nu är alla uppe förutom Svea. Men om Elliot får bestämma så är hon nog uppe snart hehe. Han ropar "Ea" hela tiden och hänger vid henne haha. Så söt!

Nu är det snart dags för lunch, då får vi se om vår lille fis vill ha något att äta. Min mage kurrar nu, och jag är faktiskt sjukt sugen på brunsås.

(Försökte lägga in en bild från lucia, men datan vill inte som jag. Så en bild på vår tomtenisse Elliot kommer senare idag)

Matvägran.


Elliot matvägrar idag. Han åt rätt bra till frukost iaf. En flaska välling, två mackor och sen ett glas mjölk. Men nu när vi skulle äta lunch vägrade han. Först fick han ris och fiskbullar, men fick i honom en sked sen blev han helt hysterisk. Då provade jag om han ville ha välling istället, ifall om han var trött. Men det åt han mindre än halva flaskan. Då gav jag upp. Gick ut på en promenad ner till affären med honom i vagnen. Han somnade och sov fram till 13.45 ungefär. Nu när vi skulle försöka o se om han ville ha lunchen fortsatte han att vägra. Jag fick i honom lite majs och ris. Får se om han vill ha en macka snart istället.

Det är jobbigt när det kommer såna här bakslag. Han har ätit så himla duktigt nu ett bra tag och så kommer det här. Jag känner mig hemsk som inte får i min egen son mat. Får dåligt samvete när jag själv äter, men han vill inget ha. Pelle lyckas inte han heller med att få i honom något. Skall man bara låta det va, och sen ge honom när han själv vill ha? Sist han matvägrade var han 8 månader. Och det är snart ett år sen, så minnet av hur vi löste det då, minns jag inte riktigt. Plus att han har förändrats sen dess också. Vill ju att han skall äta som förut. Men han kanske har ont i magen eller börjar bli sjuk också? Det är tio miljoner frågor som far runt i huvudet på mig. Även om man känner sitt barn så kommer det såna här bakslag som får en att fråga sig själv om man gör nått fel. Fast jag vet innerst inne att jag är den bästa mamman för just Elliot.

Får se om han kanske vill ha en pepparkaka sen när vi bakar. Hoppas hoppas hoppas!

Rubrik?


Jag kan inte komma på någon rubrik! Jaja. Elliot vaknade vid halv 9 idag, lika så igår! Åh så himla skönt :) Vi har tittat på julkalendern, ätit frukost och myst. Elliots stora nöje den här vintern är att stå vid fönstret i vardagsrummet och titta ut på traktorerna som åker omkring här ute och plogar. Han kanske blir som min lillebror? Helt galen i maskiner. Men idag är det jättefint väder ute, så jag funderar på om jag skall klä på mig och Elliot ytterkläderna och gå ut och leka?

Klockan 15 kommer Freyda hit och då skall vi baka pepparkakor med Elliot. Det skall bli roligt och intressant hehe. När jag nämner för Elliot att Freyda kommer då säger han Ia hihi. Så söt! Men innan det där, så skall jag ta och fixa lite här hemma. Pelle skall se på skidorna men får dock hjälpa till lite emellan åkningarna :P

Nej klä på sig och gå ut! Bebis är dock helt tokig inne i magen och har varit det hela morgonen. Min mage går från rund till en med massa kanter hehe. Så höll Elliot också på när han låg i magen. Jag har en sån otrolig känsla av att den här dagen kommer bli super! Jag är förbannat lycklig och glad idag. Kan det bero på vädret och att Elliot är på ett strålande humör?

Typiskt, kände dock precis att Elliot har avlagt en lite present till mig i blöjan haha, så får ta den, sen gå ut i solen och åka pulka :D

Fredagsmys med vänner och familj


Den här dagen har varit jättebra. Elliot och jag tog en riktig långpromenad ner till stan för att jag skulle göra ett ärende på banken. Sen gick vi och handlade inför ikväll. Väl hemma så blev det dags för lunch och lite yatzyspelande innan Pelle skulle iväg på ett möte. Jag och Elliot passade på o duscha och bada medans pappa Pelle var iväg. Sen har vi bara myst runt här hemma i myskläder.

Om ett par timmar kommer Svea och Henka hit. Då blir det tacogratäng till middag och sen Idolfinalen. Det skall bli spännande och se vem som vinner. Men jag tror då att Jay kommer att vinna. Det är så självklart att han gör det! Det gillar jag :) Till fredagsmyset har vi köpt massa godis, chips och läsk.

Nu ramlade Elliot och slog huvudet i golvet så jag får ta och trösta min lilla älskling <3

Feberfri idag!


Åh Elliot är äntligen feberfri och pigg! Men han får stanna hemma från dagis idag med och vila upp sig inför nästa vecka på dagis. Elliot har dock sovit ganska dåligt tidigt i morse så jag var lagom seg i huvudet när vi gick upp. Men sov nu en stund på förmiddagen iaf. Så nu skall jag väl va lite piggare :)

Idag ser det ut att bli en lugn dag. Vi skall upp till Pelles föräldrar och hämta lite tvättmedel sen. Självklart pussa lite på valpen Åke som är helt ljuvlig! Han är jättecharmig, klumpig och helt underbart söt.

Men inga andra planer har vi idag, så vi får se vad den här dagen bjuds på mer :P

39 graders feber = Ingen sömn för någon av oss.


Elliot har fått symptomen från sprutan han tog förra veckan mot mässlingen. Han har feber och inte så lite heller. Han har varit ledsen massor i natt. Den enda som kan sova det är Pelle för han är typ döv när han sover och vaknar inte för någonting. Jag är självklart den som är lättväckt och har varit vaken nästan hela natten. Är det inte Elliot som har gråtit så är det hostan som stör mig. Jaja, det blir inget dagis idag. Så vi får passa på o vila nu när han sover. Jag skall in och lägga mig i sängen nu igen för lilleman sover ännu.


Ny familjemedlem idag!!


Japp ni hörde rätt. Idag så få vi en ny familjemedlem! Inte bebisen, den mår fint där den ligger o buffar just nu. Men idag kl. 16 så skall min svärfar, Svea och Henka åka och hämta hem en 7 månaders valp! Åh som vi har längtat efter en ny hund till dom :) Så idag hände det, wiiiiihuuuuu!

Såg först att rubriken kan misstolkas och ni tror att jag skall föda, även om vi längtar efter bebisen så får den ligga i tryggt förvar i minst 3 månader till :)

Nu blir det mellis, sen hem en stund till Pernilla och Rickard, och efter det, hem till Pelles föräldrar för att hälsa den nya medlemen välkommen hem!

100 frågor och svar


1.Vad är klockan: 10.32
2.Vilket namn stå det på ditt födelsebevis: Fanny Maria Elisabeth
3. Smeknamn: Har inget direkt, men blir kallad för Fonkan av en del av mina vänner.
4. Vad heter dina föräldrar: Cecilia och Mikael, sen min låtsaspappa Jens som jag är uppvuxen med.
5. Antal ljus på din senaste tårta: Har ingen aning faktiskt
6.Husdjur: 2 katter, Sirie och Skrållan
7.Hårfärg: Brunt
8.Favoritfärg: Blått och lila
9.Piercing: Räknas i öronen, så 5 st
10.Tatuering(ar): 0 st
11.Födelseort: Föddes i Södertälje men flyttade ganska direkt ner till Gotland.
12.Bostadsort: Söderköping

13.Nuvarande bostad: Lägenhet
14. Har du varit kär: Ja
15. Har du varit i några andra värlsdelar: Bara i Europa, England.
16. Har du varit med om en bilkrasch: Nej
17. 2 eller 4 dörrar (på bilen): Har inte bil, men skulle nog föredra 4 st
18. Kaffe eller glass: Glass!

19. Snuttefilt eller kramdjur: Snuttefilt
20. Salladsdressing: vinäger
21. Färg på strumporna: Går nästan alltid barfota hemma
22. Lyckotal: nummer: 6

23. Favoritfilm: Twilight-filmerna så klart!
24. Favoritcitat ur en film: Jag kan inte komma på nått just nu :/
25. Bästa semestern: Gotland, helt klart!
26. Favoritmat: Kinamat och sen svensk husmanskost 
27. Bästa veckodagen: Lördag
28. Senaste låt du har lyssnat på: Byz - Karatefylle (ger gamla minnen)
29. Tandkräm: Någon Colgate
30. Favorit TV-program: One Tree Hill, Grey´s Anatomy, House  
31. Favoritrestaurang: Chili, en kinarestaurang på Gotland
32. Favoritblommor: Röda rosor och hyacinter
33. Tycker inte om: Barnmisshandel och falska personer m.m
34. Sport att titta på: Skidor, Hockey och hästsport
35. Snabbmatrestaurang: Mc Donalds!
36. Senaste sjukhusvistelse: När vi var på Ultraljudet

37. Favoritdricka: Julmust
38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Blåvit, ful tapet
39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: Har inget körkort :/

40. Var är du om 10 år: 3 le. 4 barn och undersköterska på förlossningen
41. Vem fick du senast e-mail från: Aha Bingo
42. Är du dömd för något brott: Nej
43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: IKEA :D
44. Vad gör du när du är uttråkad: Spelar spel med Pelle eller läser bloggar

45. Fras/ord du använder (för) ofta: "Asså shiiit" hahah!
46. Vän som bor längst ifrån dig: Hmm det är nog mina vänner på Gotland 
47. Vad retar du dig på: När det är stökigt och när folk alltid skall lägga sig i.
48. Det bästa du vet: Självklart att umgås med min familj, känna bebis i magen och mina vänner.
49. Läggdags: Somnar just nu innan 22:00 varje kväll :P
50. Vem tror du kommer att svara snabbast på det här: ingen aning, vem bryr sig?
51. Vem/vilka tror du kommer låta bli att svara: ?
52. Vad är klockan: 10:48
53. Favorit beatle: va?
54. Favoritlek: Jaga Elliot och bli jagad av honom
55. Favoritfilmmusik: Just nu julmusik men även pop och hiphop.
56. Skostorlek: 40-41
57. Syskon: Lillasyster Mathilda 8år och mina småbröder Mattias 6 år, Jacob 15år, Simon 17 år och David 21 år.
58. Favoritpålägg: Apelsinmarmelad
59. Om du skulle skänka bort 100 000 kr vad skulle dom gå till: Till bröstcancerfonden och till barncancerfonden.
60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Jag älskar dig om man menar det!
61. Bästa bok du läst: Ljudet av ditt hjärta
62. Är du internetberoende: Ja
63. Favoritdjur: Katt, Häst och hund
64. Gillar du snö: Ja i lagom mängd
65. Favoritglaglass: Daimglass
66. När köpte du något åt dig själv sist: Jag kommer inte ihåg :/
67. Är du långsint: Ibland, beror på vad det gäller.
68. Favoritgrupp/artist: Takida
69. Vilken är din bästa egenskap: Omtänksam och trevlig

70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Vara en bra mamma och börja plugga
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20.000 kr: Absolut inte!!
72. Vad gör du: Sitter och fyller i den här listan
73. Mest intressanta stad du varit i: Linköping
74. Vilket djur skulle du identifiera dig med: Vår katt Skrållan
75. Vad fascinerar dig hos andra människor: Tålamod och styrka
76. Senaste pojkvännen/flickvännen: Pelle så klart <3
77. Favoritgodis: Salt lakris
78. Spelar du nåt instrument: Nej
79. Vilken/vilka sporter gillar du mest: Hästsport
80. Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa: Chad Michael Murray

81. Vilken film såg du på bio senast: Sex and the City 2
82. Senaste köpa skiva: Godd Charlotte, tror jag att det var :P
83: Roligaste konserten: Tomas Ledin
84. Bästa känslan: Glad/Lycklig
85. Samlar du på något: Ja
86. Isåfall vad: Tv-serier
87. Är du feminist: Nej
88. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då: Tvärflöjt
89. Favoritskiva: Evanescence

90. Bästa kompis: Har många bästa vänner :)
91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: Jag har ingen aning faktiskt
92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick: En person
93. Favoritlåt: Keith Urban - Somebody like you
95. Har du en mobiltelefon: Ja
96. Vem är du kär i just nu: Pelle <3
97. Vad är det vackraste som finns: Elliot och vår andra lilla bebis
98. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: Spanien
99. Är du homo- eller bisexuell: Nej

100. Vad är klockan nu när du är klar: 11:02

Tisdag


Lilleman är på dagis idag och han var faktiskt glad när jag gick. Han gav mig en kram, en puss och sen vinkade han hej då till mig i fönstret. Åh när han gör sånt då vill jag bara krama om och hålla honom hårt hela livet, fast det vill jag ju egentligen göra jämt hehe. Saknar Elliot massor och längtar redan tills han kommer hem igen från dagis.

Älsklingen och jag skall precis äta lite sen frukost, spela lite yatzy innan vi drar igång med lite städning. Det är mycket enklare att städa när man inte har Elliot efter en som river ut allt som man nyss plockat upp hehe.

Freyda kommer hit sen också en stund innan vi skall hämta Elliot på dagis :) Sne i eftermiddag skall vi hem till Pernilla och Rickard, för Pelle skall fixa deras dator. Då kan barnen passa på och leka lite. Och ikväll så kommer Pelles navigator hit (en person som stöttar honom i jobbsökandet) för att prata lite och så.

Ser ut som en dag när det händer lite. Även om jag kanske bara hade velat ha en mysdag/kväll sen med Pelle och Elliot. Jaja :P

Nu är man inne på 2-siffrigt med bebis också! 99 dagar kvar <3

Magbild v.26


100 dagar kvar!

Såg nu att det bara är 100 dagar kvar av denna graviditet! Helt sjukt vad tiden går fort!! 3 månader och 10 dagar kvar för att vara exakt. Jag längtar så mycket efter att få se vårt andra lilla pyre som ligger där inne och boxas med mina organ och hur h*n kommer se ut. Och det skall bli spännande att få se Elliots reaktion när man kommer hem från sjukhuset. Vi har ju tänkt att, är allt bra så vill vi åka hem direkt efter förlossningen, eller ja, 6 timmar efter blir det då. Men det beror också på när h*n föds med. Är det mitt i natten så stannar jag och bebisen kvar tills dagen efter och Pelle får åka hem till Elliot. Åh jag längtar så mycket!!


Ingen blogglust idag.


Jag har inte alls haft någon lust till att blogga, men tänkte iaf slänga in ett inlägg om att jag mår bra och att inget har hänt i fall ni skulle bli oroliga.

Allt har varit lugnt hos oss idag. Jag och Elliot begav oss ut på en promenad förut vid halv 12 för att fixa några ärenden på stan. På vägen ner så mötte vi Ida som också skulle ner på stan. Så vi gjorde sällskap ner och hem. Vi satt och pratade en stund här hemma innan jag började med lunchen.

Sen nu på eftermiddagen så har vi bara lekt och slappat. Elliot har varit på ett jättebra humör idag och gjort dom knäppaste konsterna som får att vika oss av skratt. Även han skrattar när vi skrattar åt honom. Gud vad jag älskar honom! Han dansar till Pelles musik som han lyssnar på och skakar rumpan. Hur söt får man bli?

Freyda kommer hit en sväng om en liten stund och efter det så skall vi äta lite. Tänkte göra våfflor här hemma idag. Det är kanske mer som lunch, men är sjukt sugen på det plus att jag har en grädde som snart går ut. Elliot och jag älskar våfflor, även Pelle gillar det även om han inte tycker att det mättar riktigt. Jag orkar typ två sen storknar jag haha.

Nej nu blir det att busa runt igen innan Elliot tycker att mamma är tråkig :P

Söndagkväll = adventsmys med familjen.


Efter att skidorna tog slut på t:n så gick vi på en promenad ner till affären och handlade hem lite adventsfika och mat. Det blev som sagt varmkorv med bröd. Elliot och vi mumsade i oss massor. Sen efter maten vart det lite fika och yatzyspelande.

Nu är badrummet också skinande rent, alla leksaker är upplockade och Elliot börja bli trött. Så nu skall jag byta om till myskläder, Elliot skall få pyjamas och välling. Till det så skall vi sätta oss i soffan och kolla på Teen Mom som börjar alldeles strax. Sen blir det Bones på 3:an och Beck - Det tysta skriket kl.21 :) Det här snackar jag om en riktig myskväll med familjen.

Hörs i morgon!


Idag är det en bättre dag


Jag och Pelle har rett ut det som vi bråkade om igår och vi förstår varandra bättre nu. Att vara ett par och föräldrar, är ett lagarbete som man aldrig kommer vara fullständigt överens om. Men det gäller att sammarbeta för att det skall fungera. Skönt att man kan lösa problemen iaf!

Men idag är det en ny dag och det är mycket bättre nu. Jag och Elliot skall snart äta lunch. Sen blir det väl att se på lite skidor med Pelle. I eftermiddag blir det nog en promenad efter att skidorna är slut. Vi måste även fundera på vad vi skall äta till middag ikväll. Orkar egentligen inte laga någon mat alls, men funderar på om man kanske bara skulle göra något så enkelt som korv med bröd? Elliot älskar det iaf.

Jag har suttit och funderat ett tag idag på vad som vi behöver ha hem innan bebisen kommer och det är faktiskt inte så mycket. Det är verkligen skilland och vänta andra barnet än första. Man har det mesta hemma redan, som kläder och skötbord mm. Det enda som vi måste köpa är en ny barnvagn (men den kommer ju i slutet på januari), blöjor och lite kläder. Eftersom Elliot föddes på försommaren så behövdes inga tjocka overaller utan bara tunna. Men nu måste man köpa en som är lite tjockare eftersom bebis kommer komma i mars. Får bara hoppas att jag inte går över tiden, iaf långt över tiden! Sen är det ju självklart att man köper mer än vad det är tänkt. Men just alla dyra saker förutom vagnen är redan fixade :) Härligt!

Nu blir det lunch! Magen knorrar och det gör Elliots med hehe.

Jag fattar inte


Jag vet inte vad det är med lördagar, men tydligen så gör jag allt fel.. Jaja, hoppas den här dagen går fort så man får börja om i morgon... Jag skapar tydligen bråk, söker efter medlidelse och är allmänt dum i huvudet. Så idag skall jag bara bry mig om Elliot och ta hand om mig själv. Jag är så trött på den här skiten.. Det är Elliots och min dag idag. Vi skall ha eget mys och bara leka hela dagen för oss själva. För idag är jag riktigt off och på väldigt dåligt humör, just för att jag gör allt fel. Tydligen så är det bara jag också.

Jag ÄLSKAR lördagar.. Bloggar mer idag om jag har lust. Får se helt enkelt.

Lördag

Lördag igen. Blev en aning besviken att Olle åkte ur Idol igår. Men tur att Jay kom till final och tur att man vet att han kommer vinna hela Idol. Jay och Olle är dom jag har hållt på hela tiden. Jay för att han är grym och Olle för att han är både grym och gotlänning hehe.

Svea och Henka var här igår som sagt. Elliot gillar verkligen Henka och Svea. Efter att jag hade skrivit färdigt sista inlägget för igår, så satte jag mig i soffan med Elliot berdvid mig och sen Henka på andra sidan om Elliot. Och istället för att äta sin välling i mitt knä så satte han sig i Henkas och åt hehe. Fast senare i omgång 2 på Idol så satte sig Elliot i mitt knä och somnade till Jay som sjöng In the getto med Elvis.

Jag och Elliot vaknade kl 8 idag. Skönt att få sova ut lite grann måste jag säga. Pelle vaknade vid 9 ungefär. Då åt vi frukost och spelade yatzy. Och jag spöade Pelle idag igen! Nu har jag haft flyt i några dagar :)

Om ett par timmar så är det skidor. Det skall Pelle se på och jag lär vel också titta lite. Men är dock inte lika intresserad som Pelle. Det kanske blir lite lek hos Pernilla och Rickard senare idag. Men får se om jag orkar, min hosta är så jobbig idag. Måste bara ner till affären och handla hem lite smått o gott till ikväll. Tror det får bli tacogratäng ikväll och sen glass. Jag är sjukt sugen på glass och cocktailbär! Sen kl. 19 så skall vi tvätta. Och det är myyycket tvätt. Eller så farligt är det inte egentligen. Men en full tvättkorg är det iaf.

Dags att ägna lite uppmärksamhet till Elliot nu :) Hörs senare idag!


Idol


Nu skall jag, Pelle, Svea och Henka se på Idol. Elliot är ännu vaken så klart. Hans nya idol är Henka haha. Han sittre bredvid honom och äter välling just nu. Nej men nu börjar Idol och jag skall rösta fram Olle som fan ikväll! Vi GOTLÄNNINGAR måste hålla ihop!! <3


Av med myskläderna igen


Nu skall jag snart byta om från myskläder till vanliga kläder igen. Skall nämligen upp på en fika hos Pernilla och Rickard innan Elliot skall hämtas på dagis.

Jag är inte på nå vidare humör längre. Jag blir så irriterad på min jävla hosta rent ut sagt. Plus att nu är jag täppt i näsan, har ingen smak, ingen lukt och svårt att andas. Kan jag aaaaaldrig få bli frisk? Jag kan knappt prata längre heller känns det som. Rösten spricker hela tiden och det låter som om jag vore en som kommer in i målbrottet.

Tur att Svea och Henka kommer sen ikväll o kan göra mig glad. Jag och Svea behöver inte ens prata med varandra, vi kan umgås iaf. För vi vet vad vi båda vill hela tiden och kan varandra utan och innantill. Sen kommer min glada Elliot hem från dagis med. Han var iaf på ett strålande humör idag när han lämnades på dagis. Han gav mig en kram och sen gick han o lekte med dom andra barnen <3 Min duktiga älskling.

Nu skall jag klä på mig dock.

Det får bli dagis idag


Idag är det inte så farligt kallt ute så jag skall snart väcka min lille Elliot som ännu ligger och sover, så han får komma till dagis idag istället. Han har aldrig gått en fredag förut, så vi får se vad dom hittar på för skoj idag. Så det är nog dags att sätta lite fart annars kommer jag bli stressad. Måste hinna äta lite frukost också innan vi går ner.

Hörs senare :)

Grattis min lilla älskling på 18-månadersdagen! <3 Idag blir du 1½ år <3


Jahapp så var det kväll igen.


Vart har den här dagen tagit vägen? Jag har ingen aning, ändå så har vi inte gjort nå speciellt idag. Bara varit hemma och myst. Sen var jag en stund med Freyda oxå. Men annars så har hela dagen varit lugn. Vi har precis ätit middag. Det blev spagetti och köttfärsås, men hemmagjord köttfärsås. Jag var egentligen grymt sugen på den man köper på burk från Findus men Pelle protesterade haha. Han är jättetrött på den nu. Jag älskar den! Snart dags att sätta på Elliot pyjamas och mysa lite innan han skall sova. Sen blir det Robinson på tv. Och vet ni vad jag köpte i affären förut? Rostbröd och marmelad! Så gissa vad jag och älskling skall ta ikväll med ett glas o'boy hehe. Jag har varit sugen på det hela dagen så jag kunde inte stå emot när brödet låg och skrek efter mig på hyllan ;P

Nu har jag/vi bestämt mig för vilken vagn vi skall ha! Det är Phil&Teds Sport. Pelle gillar den också och det är ett plus haha. Så efter jul får vi troligtvis hem vagnen till inte bara Elliot utan också till vårt andra lilla barn <3 Som jag längtar! Bebis är helt tokvild i magen nu vissa tider på dygnet. På morgonen och en liten stund på förmiddagen, sen blir det lek igen en stund på sena eftermiddagen och sen sent på kvällen. Mysigt! Jag bara längtar efter att få se vad det är för en liten filur jag och Pelle har bakat ihop. Undra om h*n blir lik Elliot, eller om det blir ett helt annat utseende? Spännande skall det bli iaf :)

Elliot vill nog ha pyjamas nu och det är nog dags o få det också. Han har heller inte ätit så bra idag, så han blir väl hungrig snart igen. Då är det så klart vällingdags :) Vi hörs i morgon igen!

Skall även börja pilla på en ny design på bloggen. En "julig" sådan :P

Jag måste bara länka till en blogg


http://www.mondoblog.se/help

Snälla hjälp dessa underbart söta hundarna! Hade jag inte varit allergisk, haft två katter och haft en bättre ekonomi så hade jag hjälpt någon utav dessa. Jag önskar att jag kunde göra något.

Torsdag blev ännu kallare


Jag som gick upp tidigt i morse för att få upp Elliot, äta frukost, klä på oss och sen gå ner till dagis. Det kunde jag ju glömma. Det är -25 grader ute och är alldeles för kallt för att vi skall kunna gå ut. Så jag fick ringa ner till dagis och prata med hans fröken. Vi kom överens om att om dte inte är så kallt i morgon så får han gå då istället för idag. Annars får vi avvakta till måndag. Så kanske blir det så att han får gå 4 dagar på måndag istället. Jag var tvungen att ringa till mamma med och fråga innan jag pratade med dagis. Så är det när det är första gången något sånt här händer. Allt skall ju vara första gången nån gång :P

Så den här dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig men jag får ju ha min lilla älskling hemma och mysa med honom så jag klagar inte hihi. Vi får mysa och gosa in oss i massa filtar. Det känns till och med inne hos oss att det är jääääättekallt ute. Hela lägenheten är dåligt tätat så jag fryser typ ihjäl. Bebisen är nog den som har det skönast nu och katterna hehe.

Jag, Pelle och Elliot skall äta lite frukost nu och samtidigt så skall jag spöa Pelle i yatzy! Plus att jag är gryyyyymt sugen på rostad macka med marmelad på, men tror ni att vi har det hemma? Nope, så jag får äta det gamla vanliga haha. Fast det är gott det med ;P

Bm-besöket v.25+0

SF-mått: 23
Vikt sen inskriving: +2kg
Blodsocker: 4,9
Blodtryck: 110/70
Hjärtslag: 140

Allt såg jättebra ut och allt är som det skall vara :) <3


V.26 (25+0)

Vecka 26

Plutt:

Hjärnan förändras

Fram tills nu har hjärnan haft en slät yta. Nu bildar hjärnan de karakteristiska fårorna och vecken på ytan för att göra plats för alla nervceller.

Barnet börjar reagera på ljus vid den här tiden. Om man lyser på magen håller barnet upp händerna framför ögonen.

Barnet sover nu i längre sammanhängande perioder. Ibland stämmer barnets sömnmönster överens med ditt.

Jag:

Du delar allting med ditt barn

Livmodern når nu upp dit bröstkorgen börjar.
Ditt barn delar dina känslor. Om du är ledsen, trött eller stressad känner barnet av det. Han eller hon reagerar på de stresshormoner som bildas i din kropp. Om du blir rädd för något kommer barnet att reagera på adrenalinet i ditt blod. Men barnet reagerar också på när du känner dig glad, nöjd och älskad. Alla endorfiner flödar genom ditt blod och genom navelsträngen till ditt barn.

Nu har ditt barn tydliga sov- och vakenperioder. Känner du det? Du kanske ser ett mönster. Är barnet vaket samtidigt som du? Eller har du ett litet liv i magen som rumsterar omkring på natten?


Mina egna ord:

Nu den här veckan så har väl inget speciellt förändrats. Bara att jag längtar massor till förlossningen och är nyfiken på om det gömmer sig en liten pojke till där inne? Jag har en jättestark känsla på att det blir en liten Han igen och Pelle är nästan lika säker som jag :)



En lång dag idag.


Den har dagen är otroligt lång med massor göra. Vet inte hur tiden skall räcka till? Men men. Allt gick bra hos MVC idag :) Skönt! Elliot var också lite ledsen när vi lämnade honom på dagis men det brukar gå över rätt fort. Idag skulle han även fotograferas på dagis. Det skall bli spännande o få se korten sen när dom kommer hem.

Annars nu då. Jag och Pelle har ätit lite lunch. Min bestod mest av frukt hehe. Till det blev det också ett Stargate Universe-avsnitt. Sen gick jag ner i förrådet, för jag fick för mig att jag hade min gamla fina vinterjacka där. Mycket riktigt så hittade jag den och helt överlycklig. Den är ju så fin! Men tror ni att jag kunde knäppa den över magen? Nope :( Damn it! Så jag får gå och frysa om rumpan idag med. Det är ju faktiskt 18-19 minus ute! Får se om jag kanske kan ha Pelles gamla jacka. Men jag vill ha en "tjejig" jacka. Inte en som gör att jag känner mig killig. Jaja, det får va.

Nu skall vi snart hämta Elliot på dagis och sen hem o äta mellis. Efter det skall Pelle och Elliot upp till Elliots farmor och farfar för att titta på skidskytten. Jag själv skall fixa i ordning mig lite och sen gå iväg till mammagruppen. Även om min hosta ännu är dryg så vill jag gå. Det är näst sista gången nu och vill inte missa nått.

Nej skriva ett gravid-inlägg nu eftersom jag går in i en ny vecka och sen gå ner till dagis :)

RSS 2.0