Söndag


Detta har varit en vecka som har gått oerhört fort! Det är mycket som har gjorts. Och det är skillnad på att göra ärenden när man har två barn och måste planera allt i minsta detalj så man inte missar nått.

Vi har hunnit varit på BVC för att väga och mäta Ian (6255g, 61cm lång) som har blivit stora killen, städat, bakat, varit på kalas för Svea som fyller 20 år i morgon och lekt massor!

Elliot är piggare nu och mår hur bra som helst. Så i morgon blir det dagis för stora pluttens del! Jag skall till MVC för att sätta in spiralen vid 10.45. Pernilla skall förlja med och ta hand om Ian under tiden så jag kan slappna av och inte spänner mig. Sen klockan 13.15 skall jag infinna mig på Elliots dagis och gå på utvecklingsamtal. Sen blir det hem och äta mellis o leka massor innan Pelle kommer hem från praktiken.

Ian har fått feber. Alltid är det någon som skall vara sjuk :( Så tråkigt när man inte kan göra annat än att trösta och ge alvedon. Ammar massor gör jag med, men ändå är han inte alltid så sugen på att äta. Min bröst sprängs snart! På onsdag skall jag inhandla en lite nappflaska som jag kan ge vatten i o så. Det är även bra att ha nu under sommaren.

Jag längtar ihjäl mig tills tisdag! Dels för att Svea och Henka kommer hit på middag, men även för att jag skall bli en lycklig ägare till en iPhone :D Min mobil som jag har nu börjar göra sitt så det skall bli kul och skönt med en ny skönhet hehe !

Nu skall jag bada min lilla pluttbebis och själv slänga mig i duschen efteråt. Efter det så blir det lite film med älsk innan läggdags. Är trött dom en gnu *gäsp*.


Jag och Ian för en vecka sen har jag för mig :P


Onsdag


Dom här senaste dagarna har det varit kaos blandat med en massa annat. Det blev ett besök på vårdcentralen i måndags så Elliot kunde få droppar till ögonen och sen hostmedicin. Han mår ganska bra nu men är ännu väldigt svullen och geggig i ögonen när han har sovit. Ian har nästan bara varit på bra humör och det är skönt.

Idag så blir det en lång dag. Är jättetrött efter en konstig natt. Pelle pratar och gör saker i sömnen ibland och i natt så lyft han upp Elliot när båda sov. Elliot vart så klart rädd av det uppvaknandet och började skrika. Jag säger till säger till Pelle att han skall sluta. Men skadan var redan skedd och det resulterade med en jätteledsen Elliot och en väldigt hungrig och pigg Ian :P Så man är lite mör i kroppen.

Jag och Elliot har precis ätit frukost, borstat tänderna på Elliot och klätt på honom. Ian sover än så länge. Men just nu så håller Elliot på med allt han kan för att väsnas så vi får se hur länge det håller.

Idag händer det massor. Jag o barnen skall till Pernilla och Rickard för att kolla på fiskar o akvarium. Innan det så skall jag försöka städa va lite här hemma, duscha och göra mig i ordning lite grann. Och i eftermiddag så skall jag o Ian till mammagruppen för sista gången innan sommaren.

Nej får gå nu. Elliot är väldigt trotsig just nu och vägrar göra som jag säger.. Vilken bra start på dagen.

Söndag


Var det bara jag som tyckte att det va skit att Assarbaljan eller hur det nu stavas, vann? Visst det var svenskar inblandat i allt men hallå, utan oss hade dom inte vunnit! Nej jag tyckte att Sverige eller Irland skulle ha vunnit istället. Så mycket bättre.

Elliot har fått inflammation i det andra ögat med nu och vi har varit supernoga med att tvätta o hålla rent överallt så det inte skall smittas vidare. Men det hände iaf. Hatar ögoninflammation. Jag har själv haft det flera gånger när jag va lite mindre och det är banne mig inte roligt. Nej så hemma från dagis nästa vecka med blir det. Får väl hoppas på ett mirakel att det går över till onsdag eller torsdag så han inte missar så mycket iaf. Han saknar dagis jättemycket!

Elliot och Pelle ligger ännu och sover. Ian vaknade halv 9 och bajsade ner lite i pyjamasen. Så då gick jag upp på en gång och bytte och satte på honom kläder. Jag är ännu lite halvseg i mina ögon. Vi får se vad dagen bjuds på, men jag är lite sugen på att gå till Pelles föräldrar o hälsa på. Busa lite med Ozzy och kanske ta sig en liten promenad? Får se vad Pelle har lust till. Ikväll skall vi iaf se på finalen i hockey!

Igår så tog vi in min gamla babysitter tills vi köper en ny. För Ian älskar att sitta o jag orkar inte hålla honom så hur länge som helst :) Han är supernöjd med den och trivs någorlunda bra just nu hehe. När vi satte honom i den igår så somnade han på en gång och sov nästan i en timme i den hihi :)

Vad skall ni hitta på idag?


Min lilla gosfis <3




Fredag den 13:e


Elliot och jag vaknade strax efter kl.6 och min andra sjusovare till son sover ännu :P Pelle är på praktiken och vi har redan ätit frukost. Skönt att få lite rutin nu på morgonen igen efter att Elliot har varit sjuk. Sen har Ian lite mer sovrutiner :)

Elliots öga är ännu lite kletigt och svullet men jag det är nog bara nu på morgonen det är så där jättesvullet. Igårkväll så var det jättefint! Kanske lite för att det är otursdagen som det är igenkletat igen hehe ??

Såg ni också på Eurovision igår? Tyckte helt klart att Eric Saade var en av dom bästa! Det var mycket jippo-bidrag med tyckte jag. Inget att ha med andra ord.

Får se vad som händer idag. Det är inte så varmt ute och det ser ut att bli regn snart igen. Så det kanske blir en innedag? Men skall försöka få mig en liten promenad sen iaf när Pelle har kommit hem. Måste vika lite tvätt eftersom vår torktumlare i tvättstugan är helt knäpp och torkar inte tvätten klokt.

Nej vänta på att Ian vaknar. Då blir det blöjbyte, på med kläder och sen lite mat. Elliot har redan kläder och ätit frukost, så det enda som han skall göra är att borsta tänderna men det är lättare sagt än gjort på min envise stora son ;P


Mina stora pojkar <3


Dammsuga är en konst med två barn ;P



Bärselen är min bästa vän när jag har en mammig bebis när jag är själv :)

Elliot är helt slut efter att ha dammsugat med mig och just nu ligger han och sover i soffan. Hade tänkt att gå ut en stund till lekplatsen nu innan lunch men jag tror nog att det får vänta. Jag skall se lite på Unga mödrar nu när barnen väl sover. Senare blir det disken som skall få sig en omgång och efter det sortera tvätten.

Torsdag bjuder på ögoninflammation!


Elliots ena öga började bli irriterat igår och började rinna var ur det. Och idag så är det likadant. Jag trodde och hoppades bara på att det var nått skräp som fastnat, men icke sa nicke! Idag är det till och med lite rött. Fy fan för alla dessa sjukdomar nu! En bra sak är att Elliot är feberfri iaf. Och det passar rätt bra för idag är jag hemma själv med barnen. Pelle är på praktiken idag.

Morgonen har varit skön hittills. Ian börjar vakna nu men har redan fått ny blöja, mat och kläder på sig. Lika så Elliot :) Det är bara jag som skall klä på mig så småning om. Just nu väntar jag på att VC skall ringa så jag får prata om Elliots öga.

Jag skall sätta mig och försöka planera lite på Elliots kalas idag och Ians dop med. Men det är bara om jag hinner. Sen har jag tvättstugan idag, men det är inte förens vid kl.15. Freyda kommer hit och hjälper mig lite med tvätten eftersom Pelle inte slutar förens vid kl.16 :) Jag har nog världens bästa vänner <3

Nej nu vaknar Ian :)


Två inlägg på en dag = rekord


För en stund sedan så har jag varit ute på en promenad med Ian, samt handlat. Väl hemma igen så satte jag mig och gosade med Elliot och gjorde månadens budget. Fan vad jag hatar siffror ibland, men skönt att få det gjort. Har iaf en del pengar över när räkningar, mat och Elliots presenter och saker till kalaset är betalt :) Det är riktigt bra!

Snart dags att börja med maten. Blir fiskbullar och ris till middag. Snällt för både magar och febriga Elliot. Sen blir det att baka en liten kladdkaka till fikat när Sandra o Jeppe kommer. Hade tänkt köpa en kanellängd men tjänar så mycket på att baka själv så jag valde det istället :)

Ikväll blir det Grey's Anatomy och Off the map som man inte får missa! Onsdagar är nog den dagen som det sänds bäst tv! Håller ni inte med? ;P

Äsch dags att sluta för snart lär Ian vakna som ligger i vagnen och sover. Elliot somnade nyss med, men honom förstår man. Hans feber är ännu lika hög och alvedon hjälper bara ytterst lite.


Ian i söndags när vi var på marknad. Då hade han en långärmad body, men idag så har han en kortärmad shorts-body :) Ni ser hur han ligger och håller om mitt nattlinne. Med det i vagnen så kan han sova i evigheter!


Går det aldrig över?


Elliots feber håller ännu i sig och idag är det 3:e dagen. Jag vill inte se honom så här. Han är inte den samme Elliot och det förstår man ju. Han är ledsen för mycket och sover mest. När han får alvedon och den har börjat värka så blir han piggare, leker och skrattar. Fast vill ändå att det skall gå över så han kan få komma till dagis, leka med sina vänner och få busa med oss ute på lekplatsen. Nåja, den dagen kommer.

Idag är det lika varmt ute om inte ännu varmare. Jag har haft en lugn och skön morgon först i sängen med alla mina älsklingar, sen har vi käkat lunch i soffan och kollat på OTH. Nu har jag precis plockat i ordning lite, fixat inne i klädkammaren för den ser alltid lika hemsk ut efter ett par veckor och nu sitter jag här o pustar ut lite innan jag hoppar in i duschen. Sen blir det nog en promenad till affären för att handla hem bröd o lite annat.

Ikväll kommer Sandra, Jeppe och Elias hit en stund. Jag skall hjälpa dom lite med försäkringskassan. Freyda kanske kommer hon med en sväng :)

Nej kolla lite på nätet och sen duscha. Sen är det nog dags för Ian att äta lite innan vi går ut :)


Ian har blivit så med och jätteduktig på att fästa blicken <3


Och Elliot har börjat göra miner på varje kort hihi :P

Feber och firar 2 månader!


Elliot har tydligen en stor infektion i kroppen som gör att han får så hög feber, som kom igår :/ Så det blev ett besök till VC och dom tog en massa prover på Elliot. Läkaren ringde för en stund sen för att höra hur det var med Elliot och om det gick åt rätt håll. Hon berättade även om infektionen som blodproverna visade, men svar från odlingarna hade dom ännu inte fått. Min älskade Elliot <3 Han får bli hemma från dagis hela den här veckan innan vi vet vad som är för fel på honom.

Idag har det inte gjorts speceillt mycket. Tog en promenad i morse till VC för att lämna avföringsprovet från Elliot, sen gick jag till Ica och handlade o sen lämnade lite papper. Efter det så har vi bara varit hemma, tagit det lugntm, fått ett besök av barnens farfar. Snart är det dags för mat och sen kanske Svea och Henka kommer hit på besök :) Ikväll är det semifinal i Eurovision song contest, House och Big Brother. Frågan är ju bara vad man skall se :/

Just det, vi funderar på att skaffa en sån här Bumbo till Ian sen när han är 4 månader och kan sitta. På så sätt kan han vara med när vi äter mat och när vi leker på golvet med Elliot om han inte vill ligga i babygymmet. Vi får se. Är det någon som har provat en sådan?

Ian blir 2 månader idag! Vart tar tiden vägen tro? Har ingen aning, men nu är den dagen här. Min lilla kille är inte så pytteliten längre <3





Mina älskade små pluttisar <3 Mamma älskar er mest av allt!

Saffranspannkakan!


Nu har jag gjort en saffranspannkaka till efterrätt ikväll :) Det skall bli riktigt mumma! Hade i en påse extra saffran till o med, så den blir extra god. Jag har också hunnit storstäda toaletten, suttit ute på balkongen en bra stund med Elliot och gjort saffranspannkakan o diskat :) Allt annat har Pelle gjort hehe.

Just nu sitter Pelle och pratar med Ian som ligger och ler mot honom. Elliot har blivit piggare idag. Nästan så att han har varit sig själv! Underbart :) Men just nu ligger han och sover en lite sen middagslur.

Snart skall jag sätta igång och göra pizzadegen, men det går rätt fort :) Fast först skall jag ta en macka, för magen knorrar på mig. Har glömt bort att äta lunch idag :/ 



Bild lånad från google.

Saffranspannkaka

4 Portioner

1 liter Risgrynsgröt
0,25g Saffran
2 msk Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
0,5 dl Mandelflagor
3 Ägg

Gör så här

Rör ihop alla ingredienser och häll i en smord ugnsform. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 35 min. Låt pannkakan svalna och bli ljummen innan uppskärning så att hinner att sätta sig. Servera med grädde och salmbärssylt (eller någon annan god sylt).


Jag vet inte vad som är fel


I natt har det inte varit en rolig natt alls. Elliot har varit orolig och vaken mycket. Fick till och med ringa sjukvårdsrådgivningen mitt i natten och pratade med dom i en halvtimme om Elliot. Det är så mycket som gör att jag blir så orolig att jag knappt vet ut eller in längre. Han kanske har mjölkallergi, kanske reumatism eller något helt annat, men nått är det, det vet jag!

Jag skall försöka koppla bort min oro en aning för det känner båda barnen av. Så idag skall jag baka en saffranspannkaka och göra pizzadegen till ikväll. För ikväll kommer Freyda, Sandra, Jesper och lilla Elias hit. Det skall bli skönt att få träffa dom. Men först skall jag knata ner till apoteket o köpa Minifom till Ian.

Dags att klä på sig, ge Ian lite mat och sen gå iväg ner mot stan. Har egentligen ingen ork till nått just nu, men man måste orka och vara stark för barnens skull. Nästa vecka kanske bjuder på lite mer solsken får man hoppas!

Jag dagen efter julafton, när jag var gravid med Ian :) Det var länge sen nu..

Nu har jag tid en stund


Är det inte det ena barnet så är det det andra. Var ju på BVC i onsdag och då frågade jag om en knöl Ian hade i ljumsken. Han hade ljumskbråck :( Fick en remiss till sjukhuset, så det var bara att gå till MVC på efterkontroll och så hem igen. Gick till Willys för att handla med mig lite in till sjukan, för man vet ju aldrig hur länge man blir kvar där inne. Peter körde mig in och som sällskap så hade jag Peter, Anna och Svea. Självklart så var Ian med! Där träffade vi en massa läkare och sprang runt på hela sjukhuset kändes det som. Iaf fick vi träffa barnkirurgen som berättade att det där måste OPERERAS! Först fick han tid till operation den 9 maj, sen den 16 maj och nu så skall vi vänta tills Ian är 3 månader tills han opereras. Jag har lärt mig hur man trycker in tarmen som sticker ut i ljumsken och får göra det tills dom gör nått åt det. Lite läskigt är det! Även igår så fick vi åka in igen till sjukan för att jag tryckte ut tarmen men den åkte ut lika fort igen. Men det var ingen fara, så länge den gör det så är det lugnt. Det är när den fastnar och inte går att få in som man skall åka in akut.

Nu över till Elliot. Han har blivit magsjuk och har världens diarré :/ Han hade feber i början av veckan men det gick över i onsdags och igår fick han gå till dagis. Där ringer dom o säger efter att dom hade ätit att Elliot inte hade någon aptit och hade bajsat ända upp till axlarna. Så det var bara att hämta hem honom när han vaknat. Så nu sitter jag o väntar på att vårdcentralens telefontid skall börja. Så här har det varit i några veckor nu och jag vill att Elliot skall bli bra. Tänk om han är allergisk mot nått? Det finns i släkten på båda sidorna så det är kanske inte så omöjligt?

Mina små älskade barn <3 Vill bara att allt skall bli bra så man kan få leva som en normal familj utan att behöva åka till värdcentraler och sjukhuset hela tiden. Nästa vecka får bli en bättre vecka!

Nu skall jag återgå till morgonens sysslor innan frukost och innan jag skall ringa till VC. Nu förstår ni kanske varför jag inte har haft tid o skriva. Jag har varit utmattad i både kropp o själ på kvällarna.


Mina små hjärtan, bli friska nu <3

Febern är här och hälsar på


Äntligen har jag fått lite tid över så jag hinner blogga lite. Elliot fick feber natten till måndagen. Han gade 40 graders feber nästan hela dagen och sjönk knappt något när han hade fått alvedon. Han kräktes till och med en gång utav febern. Dessutom så va Pelle på jobbet igår. Ian hade kolik halva förmiddagen och hela eftermiddagen. Oj oj, jag visste att det skulle bli en tuff dag men inte så tuff. Till slut sa jag till Pelle att det inte fungerade hemma, eftersom jag var tvungen att trösta Ian, bära på honom och dessutom ta han om Elliot som var sjuk. Efter att Pelle kom hem så gick jag ut en sväng till affären med Pernilla. Dels för att få luft och få Ian att sova, sen för att ha hem lite saker till Elliot. På kvällen blev det lite tv-tittande. Självklart En unge i minuten ;P

Idag så har Elliot feber sjunkit :) Han är ännu febrig och matvägrar, fast dricker massor! Jag har varit ute och gått i regnet/snön med Ian, Linda och Oliver för några timmar sen. Linda skulle göra ett ärende här i Söderköping så vi passade på att gå lite o ta en fika. Mysigt var det iaf!

Sen efter det plockade vi och fixade här hemma. Sånt där som man har velat fixa i flera dagar med tiden rinner iväg och sen är det heöt plötsligt kväll och barnen skall sova. Iaf Elliot. Men nu är det gjort och jag har lite tid här framör datorn medans Ian ligger i Pelles knä och sover o Elliot sitter här på skrivbordet och serverar "mat" med sin servis :P Om en timme är det dags för lite mat och sen skall Ian få bada. Ikväll så skall vi se på House, Big Brother och sen lägga sig för att sova. I morgon skall vi på läkarkontroll med Ian på BVC kl 9.30 och sen 10.30 så skall jag på efterkontroll på MVC. Och på kvällen skall jag till mammagruppen :) Lite att göra i morgon med andra ord. Pelle skall vara hemma och vabba i några dagar till, så jag behöver inte ordna någon barnvakt till Elliot eller dra ut honom i kylan när han är sjuk. Skönt!

Kolla lite till på nätet nu och sen dra igång med maten.


Ian badar för första gången här :)


Min glada stora älskling <3


Elliot igår, febrig och dan :( <3


Ian idag, inte allt för glad här :P <3

RSS 2.0